Wysłany: 2010-08-29, 21:33 Nauka języka obcego dla dorosłych
Jakie polecacie szkoły językowe dla dorosłych? Lub indywidualnych nauczycieli (chociaż raczej szkoły). Chodzi mi o język niemiecki i angielski.
Podzielcie się wrażeniami, cenami, opiniami.
Rok szkolny zbliża się więc może pora zająć się czymś pożytecznym
A ktoś uczył się hiszpańskiego albo francuskiego? Widzę że oba języki są dość popularne wśród pracodawców w ich wymaganiach, więc zastanawiam się czy nie zacząć się uczyć któregoś z nich. Tylko który jest łatwiej przyswajalny?
Ostatnio zmieniony przez Marta 2010-08-29, 21:59, w całości zmieniany 1 raz
francuski mialem w liceum. Nie polecam. To był koszmar, ledwo ledwo na 2 pozdawaliśmy, inna pisownia inna wymowa, tzn wymowa to juz w ogole masakra, nie nie polecam. To było straszne ;/ a o hiszpanskim mysle wlasnie zeby na studiach sobie wziac ;p w koncu portugalia,hiszpania i czesc francji mowi w tym jezyku, i wiekszosc ameryki poludniowej wiec jak najbardziej sie przyda
_________________ miłego dnia Mrówek
Ostatnio zmieniony przez bob_mistrz 2010-08-30, 11:15, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 25 razy Wiek: 40 Dołączyła: 30 Maj 2007 Posty: 559 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-08-29, 22:21
Ja z nauczycieli angielskiego mogę polecić panią Monikę Klimczak. Uczyła mnie ładnych parę lat temu, jeszcze w Black Horsie, teraz razem z mężem prowadzą swoją szkołę językową.
Przepraszam, że odgrzewam kotlecika ale najlepiej jeśli ktoś nam wytłumaczy podstawy, składnie danego języka a dalej to już szlif indywidualny. Tutaj z pomocą przychodzą scenki takie jak są na maturze. Jest to super sprawa można w szybki sposób pojąć język. Oczywiście jeśli ktoś chce mówić pięknie, rozbudowanymi zdaniami to dłuższa droga. Ale jeśli naszym celem jest abyśmy rozumieli co się do nas mówi oraz żeby nas rozumiano to jest to możliwe w dość krótkim czasie
Zastanawiam się na zapisem na kurs angielskiego dla dorosłych w Black Horse. Czy ktoś ma jakieś zdanie na temat nauki w tej szkole, czy może wybrać jakieś inne miejsce w Wieluniu? Proszę o opinię.
Polecam Rafała i Monikę Klimczaków. Przenieśli się teraz od tego roku do Gimnazjum nr 1.
Pan Rafał uczył mnie w szkole średniej angielskiego i z tamtych lekcji byłem zadowolony, bo wiele się nauczyłem, nie mówiąc już o prywatnych lekcjach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum