Klasyczne testy głębi ostrości...
Jak dla mnie tylko pierwsze jest OK.
Na pozostałych b. wyraźne ziarno psuje efekt (szczególnie 3 i 4). Niby to co poza zakresem głębi ostrości ładnie rozmazane ale za to ziarniste.
Za to bardzo ładnie oświetlone zdjęcia. Jakiś namiot bezcieniowy czy inne źródło?
Zdjęcia bardzo ciekawe, podobają sie.
Gdy tak oglądam fotki te tutaj na forum czasami załuję ze przestałam sie interesować fotografią...jakoś tak wyszło.....
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
no niestety "lustra" jeszcze nie posiadam i zmuszony jestem fotki kompaktem cykać fakt, że zaawansowany w jakimś stopniu, ale zawsze jednak tylko kompakt... i stąd ziarno - niestety... mógłbym pobawić się w odszumianie... ale mi się nie chciało z jednego powodu... mnie nawet to ziarno pasuje bardziej w cz-b oczywiście, ale... zostawiłem...
gregg napisał/a:
Za to bardzo ładnie oświetlone zdjęcia. Jakiś namiot bezcieniowy czy inne źródło?
a tu cię chyba zaskoczę - zwykłe słoneczne, zastane, bez wspomagania jedynie przez drobniutką firankę zmiękczone...
Dominika napisał/a:
jakby to byly poustawiane rozne kromki chleba
a to ciekawe nie pomyślałem o tym... bardziej obawiałem się, że powiecie, iż na pierwszym ziemniak leży
no to dwie kolejne... w zasadzie (prawie) identyczne do tych poprzednich, ale jedno kadrowane w poziomie, a drugie w kolorze jako przeciwstawienie odcieniom szarości...
05.
06.
jutro (albo pojutrze) będą nastepne...
ps. przecież trzeba stopniować przyjemności, prawda?
toNIc a jakbys to drugie zdjecie zrobil tak, zeby bylo widac odbicie- cien tego pierwszego kamyczka caly a nie uciety. Wiem ze Ty sie na tym znasz, ja tak jak laik z czystej ciekawosci jaby to wygladalo?
zeby bylo widac odbicie- cien tego pierwszego kamyczka caly a nie uciety.
też byłoby dobrze - tylko byłoby więcej widać to jedynie kwestia tego, co chce się uwypuklić na zdjęciu i na czym skupić wzrok oglądającego... mnie bardziej zależało na samych kamieniach, a dopiero potem na odbiciu... a'propos - bo już pytano mnie jak udało mi się owo odbicie osiągnąć... zagadka - na czym stoją kamienie? (Ferbik - Ty nie bierzesz udziału w zabawie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum