Wysłany: 2006-12-26, 16:40 Przejedzone święta Bożego Narodzenia
Cytat:
Kolejki w ambulatoriach, pomstujący lekarze i pacjenci z wymalowanym na twarzy poczuciem winy - to efekt świątecznego obżarstwa. Tylko w gdańskim szpitalu na Zaspie od rana przyjęto kilkudziesięciu pacjentów, skarżących się na bóle brzucha z powodu przejedzenia.
Co roku jest to samo, niestety - mówią zmęczeni lekarze. Z tego stanu cieszą się tylko aptekarze, bo największe wzięcie mają dziś krople żołądkowe.
W ubiegłym roku rekordzista wepchnął w siebie w ciągu jednego dnia prawie 3 kilogramy świątecznych przysmaków.
Źródło: interia.pl
A jak u Was z tym świątecznym przejedzeniem, bo u nas w domu tak jak co roku - obżarstwo, obżarstwo i jeszcze raz obżarstwo , oczywiście w granicach przyzwoitości
Ja jem przez cały rok tak samo, nie głoduję do świąt, żeby nadrobić, i nie rozumiem też, jak można się napchać jak prosiak... czyżby ludzie nie jedli dwa tygodnie przed świętami?
]A jak u Was z tym świątecznym przejedzeniem, bo u nas w domu tak jak co roku - obżarstwo, obżarstwo i jeszcze raz obżarstwo , oczywiście w granicach przyzwoitości
Oj tak.. jestem tak pełna że aż mi wstyd... bo nie potrafie sobie odmówić tych pyszności w święta a potem mini odchudzanie że by na sylwestra szałaowo wyglądać
[ Dodano: 2006-12-26, 22:54 ]
szałowo
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
No może troszke wiecej pysznego placka to wszystko
_________________ Człowiek potrzebuje do szczęścia trzech rzeczy: dobrych przyjaciół do towarzystwa, dobrego wina do picia i dobrych książek do czytania.
Fakt faktem w wigilię się najdałam jak dziki dzik Ale to wszystko przez te pierogi.. Wiedzieli gdzie postawić ten półmisek z nimi
Ale w święta już nie mogłam patrzeć na to jedzenie. Za dużo jak na te 2 dni świąt
A ja święta czy nie święta jem to na co mam ochotę, i w ilościach na jakie mam ochotę:) A przy okazji staram się sięgać po rzeczy w miarę zdrowe i ubogie w tłuszcz, chociaż powiem szczerze, że świąteczny bigosik nęci
_________________ Człowiek potrzebuje do szczęścia trzech rzeczy: dobrych przyjaciół do towarzystwa, dobrego wina do picia i dobrych książek do czytania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum