Wysłany: 2007-01-25, 18:56 Najpilniej strzeżona premiera roku!
Mimo ataku zimy emocje w warszawskim Multikinie sięgnęły wczorajszego wieczora najwyższych temperatur.
Film "Świadek koronny", pierwsza całościowa, kinowa produkcja TVN-u miała swoją uroczystą premierę. W świetle jupiterów na uroczysty pokaz filmu przybyli m in.: Paweł Małaszyński, Robert Więckiewicz, Urszula Grabowska, Artur Żmijewski, Andrzej Grabowski, Alicja Dąbrowska oraz wiele gwiazd polskiego filmu.
Wszyscy goście pojawili się w asyście oddziału antyterrorystycznego. Powód? Za tydzień na ekrany kin wejdzie "Świadek koronny", film inspirowany prawdziwymi wydarzeniami, historia opowiadająca o potędze uczuć w świecie zła. Nie było jednak niemiłych niespodzianek, bo przecież miłość w filmie wygrywa z mafią.
W rolę tytułowego świadka koronnego, byłego gangstera, który z miłości porzuca świat zbrodni wcielił się Robert Więckiewicz. Jego filmowym partnerem, czy może raczej rywalem jest dziennikarz, który doprowadza do wyjątkowego wywiadu ze świadkiem koronnym. W rolę reportera, który skrywa jednak pewną tajemnicę wcielił laureat tegorocznych Telekamer, debiutujący w głównej roli na dużym ekranie – Paweł Małaszyński. Filmowym twardzielom na ekranie i uroczystej premierze towarzyszyły: Ula Grabowska i Alicja Dąbrowska.
W najbliższych dniach twórcy pojawią się na uroczystych premierach w Poznaniu, Białymstoku i Krakowie.
"Świadek koronny", inspirowany prawdziwymi wydarzeniami, to trzymająca w napięciu historia opowiadająca o potędze uczuć w świecie zła. Gangster z miłości do kobiety porzuca świat zbrodni i wypowiada wojnę swoim byłym mafijnym kolegom. Dziennikarz, skrywający bolesną tajemnicę na własną rękę szuka sprawiedliwości. Ich losy splotą się za sprawą dramatycznego wywiadu.
tak jak piszecie "JADE" do kina to dobrze. Bo w Wielunskim nie polecam nikomu nic ogladac Kicha jakich mało, a to stereo? buahahaha co chwile cos strzela, trzeszczy Film zajmuje pol ekranu tylko! Bida
Byłem dzisiaj na tym filmie w kinie. Film fajny aczkolwiek uważam, że przereklamowany. Po tej całej otoczce stworzonej przed premierą, po tych reklamach i zapowiedziach czuję mały niedosyt
Byłam wczoraj. Film fajny podobał mi sie bardzo
A najlepsze jest to strasznie szybko mi zleciał. A sie kończył ja myśłam że to środek i byłam bardzo rozczarowana gdy zobaczyłam napisy. Musi być dtruga część bo w mojej głowie już jest scenariusz...
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
Najnowsza polska sensacyjna produkcja "Świadek koronny" zgromadziła w ubiegły weekend 264 282 widzów. Wynik ten oznacza, że nie tylko komedie romantyczne, ani megaprodukcje mogą robić taką furorę w naszych kinach.
Ogólnopolska premiera sensacyjnego melodramatu "Świadek koronny" odbyła się 2 lutego. Film wszedł do polskich kin na 81 kopiach. Rewelacyjny wynik otwarcia oznacza, że w pierwszy weekend wyświetlania na jedną kopię produkcji przypadło 3262 widzów.
Dla porównania statystyka otwarć najpopularniejszych ostatnimi czasy w polskich kinach komedii romantycznych:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum