Wysłany: 2007-03-19, 08:30 Czas wolny - jak go spędzacie?
Jestem ciekawa jak większość z was spędza czas wolny??
Czy może z książką na kanapie?? A może wycieczki, spacery??
A może ktoś napisze: a co to jest czas wolny???
Kiedyś sama zadawałam takie pytanie. Praca pochłonęła mnie całkowicie.
Teraz nadrabiam zaległości w książkach. Spotykam się ze znajomymi, wybiorę się czasem na spacer.
A wy?? Jak spędzacie czas wolny od pracy??
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2007-03-19, 08:34
Fora, CS, majsterkowanie w garazu czasem, gra w pile na boisku, wyjscie na miasto z przyjaciolmi . Wiem, ze to pospolite
Czas wolny to dla mnie pojęcie względne. heh
Zazwyczaj spotykam się ze znajomymi, najczęściej w tradycyjnym miejscu. Chodzę też na bilard, do cukierni, i tak wieluńsko na pizzę. W końcu tak wiele mamy lokali serwujących to danie.
Jeśli mam już naprawdę duuużo czasu siadam przy TV, co ostatnio rzadko się zdarza. Poza tym wpadam tutaj.
Podobno im więcej obowiązków, tym człowiek jest bardziej zorganizowany, dlatego ostatnio zapisałam się na kurs języka migowego W wolnym czasie, a raczej to już się stało codziennym rytuałem- oglądam wiadomości. Jako, że kierunek studiów wymaga czytania, czytania i jeszcze raz czytania ... czasami lubię sięgnąć po coś zupełnie z innej półki (po sąsiedzku ). Oprócz tego doceniam chwile spędzone wśród najbliższych. Moja aktywność fizyczna niestety ograniczona jest do min, ale to chyba przychodzi z wiekiem. (kiedyś była siłownia, treningi kosza).
Pomogła: 4 razy Wiek: 36 Dołączyła: 10 Lis 2006 Posty: 1014 Skąd: Z kątowni
Wysłany: 2007-03-19, 09:25
Czas wolny czyli ma się rozumieć wakacje? No to ja większość czasu spędzam przede wszystkim na rowerze lub ze znajomymi. Nadrabiam zaległości w czytaniu książek i oglądaniu filmów. W przypływie weny zdarzy mi się namalować kilka obrazków. Zajmuję się rzeczami na które w ciągu normalnego roku szkolnego po prostu nie mam czasu...
W czasie wolnym przeważnie obsługuję nie swoje komputery
Wycieczki... Na to trzeba mieć duużo czasu A spacery... Potrzeba chęci i pogody ;>
Odnośnie samej definicji wolnego czasu - chyba zaczyna być ona coraz bardziej równoznaczna słowu 'weekend' lub 'niedziela'... Chyba, że mówimy o wakacjach
Lubię posiedzieć przy komputerze, czasam zajrzeć do jakiejś książki (ostatnio nadrabiam ), wychodzić gdzieś w piątkowe popołudnia no i tak ogólnie to co.. TV nie oglądam - ograniczam I to wszystko
Witam wszystkich czas wolny... piękne chwile kiedy można się zrelaksować i odprężyć przy dobrej muzyce lub książce albo na spacerze, z kolei latem lubie pojeździć na rowerze, odzyskać kondycję po całym roku studiów kiedy to siedzi się na zajeciach całymi dniami, pozdrawiam i miłego spędzania wolnego czasu życzę
Pomogła: 8 razy Wiek: 36 Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 727 Skąd: z 1038:D
Wysłany: 2007-03-19, 19:17
heh, czas wolny- no jasne że to w wakacje a jak najlepiej, to zależy tak jak niektórzy z was nadrabiam czytanie książek (najlepiej siedząc w ogródku...ale po prostu gdzieś w plenerze ), oglądanie filmów (w tym to jestem sto lat za murzynami ).... lubię też na rowerku pojeździć, odwiedzać rodzinkę.... no i niezapomniane wypady ze znajomymi (namioty, domki albo coś...:P)... oj się rozmarzyłam... ale już nie długo
Pomógł: 19 razy Wiek: 51 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 1096 Piwa: 23/18 Skąd: Wieluń, now Łodź :(
Wysłany: 2007-03-19, 19:54
tak normalnie -
książki/ modele/ komp/ czasem jakiś film/ czaem teatr/ spotkania ze znajomymi/ jakieś wspólne z nimi akcje typu wypad na rowery, konkurs modelarski, jakieś militarne łażenie/ czasem aparat i spacer/ czasem uwalenie się przed tv (ale to już rzadko - brak czasu )
urlop (kiedyś wakacje ) - wypad w góry (najmilsze sentymentem Bieszczady) - na połażenie, najlepiej z plecakiem i pod namiot, kajaki albo żagle..
kiedyś były "patyki" ale teraz brak kasy i czasu i wyjazdy na wykopaliska archeologiczne - polecam!!!
ale na urlop zawsze, zawsze biorę jakąś książkę ( a najczęsciej kilka )
Pomogła: 12 razy Wiek: 44 Dołączyła: 17 Lis 2005 Posty: 1648 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-03-20, 11:50
mój czas wolny najczęściej spedzam z książką, ostatnio na świeżym powietrzu (wiosna!!!!!!!), czasem spacer, czasem rower, czasem komputer, tv nie oglądam bo nie mam
Pomogła: 1 raz Wiek: 35 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 215 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-03-20, 17:58
heh jak spędzam czas wolny ? w wakacje cały dzień przesypiam-jedyna forma odpoczynku jaką znam albo wyleguje się na ostrym słońcu . Pozatym nie gardze wypadem gdzieś nad wode...rower? tylko wtedy gdy jest "niezajęty" przez innego członka rodziny...książka? --stanowczo wolę film a tak pozatym uwielbiam poprostu położyć się na trawie koło domu
(oczywiście wyłącznie latem) i patrzeć w chmury-takie bezmyślne zabijanie wolnego czasu ale odpręża niesamowicie!
_________________ Koniec jest już w początku, a jednak brnie się dalej...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum