R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio




Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: glizda
2007-11-03, 18:11
Warto zapamiętać.
Autor Wiadomość
anita
[Usunięty]

Wysłany: 2007-03-12, 23:24   Warto zapamiętać.

Warto zapamiętać
* Nie jedzmy i nie pijmy pokarmów, które "parzą nas w usta". Spożywanie gorących potraw, oprócz poparzenia narządów jamy ustnej, może powodować anemię, bóle kręgosłupa, stawów, miednicy i mięśni nóg.

* W żadnym wypadku nie łączmy cukru z białkami. Żółtko jajka utarte z cukrem ulubiony przez dzieci "kogel-mogel", to słodziutki "morderca".

* Jeśli pijemy świeże mleko, to pijmy je samo, bez żadnych dodatków. Mleko, to przyjazny wróg. "Szklanka mleka dla ucznia" - to propaganda jak zwykle niczego nieświadomych polityków i "hodowla" chorego społeczeństwa.

* Temperatura około 100°C "zabija" witaminy, powyżej 47°C czynne biologicznie enzymy, a związki organiczne zamienia w nieorganiczne, trudno przyswajalne przez organizm człowieka.

* Jedzmy tylko świeże potrawy, przyrządzane "na jeden raz". Odsmażane i przygrzewane na drugi dzień, nie posiadają swych pierwotnych właścowości i są szkodliwe dla układu pokarmowego

* Nie przesalajmy. Wszystkie potrawy są już "osolone" przez naturę. Sól tylko poprawia smak, a jej przedawkowanie narusza drastycznie stosunek sodu do potasu i jest główną przyczyną wysokiego nadciśnienia, zaś nadciśnienie to "łabędzi śpiew" naszych nerek.
 
   
Pszczółka 
Przyjeżdża na zakupy



Pomogła: 8 razy
Dołączyła: 15 Gru 2006
Posty: 399
Piwa: 2/2
Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-03-13, 15:14   

anita napisał/a:
W żadnym wypadku nie łączmy cukru z białkami. Żółtko jajka utarte z cukrem ulubiony przez dzieci "kogel-mogel", to słodziutki "morderca".

to dlaczego ja jeszcze żyję?
czy możesz wytłumaczyć dlaczego "morderca"?
_________________
„Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest i nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.”
1% ze swojego podatku na rehabilitację dziecka
http://dzieciom.pl/podopieczni/4355
Postaw piwo autorowi tego posta
 
   
majk-el 
Wieluniaczek
garnki lepi



Pomógł: 17 razy
Dołączył: 08 Mar 2006
Posty: 1805
Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2007-03-13, 16:49   

anita - te porady to z Twego doświadczenia czy wyczytałaś gdzieś? Podaj proszę źródło.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
   
akirus 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia


Pomogła: 16 razy
Wiek: 42
Dołączyła: 26 Paź 2006
Posty: 1259
Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-03-13, 20:02   

własnie, dlaczego kogel mogel to morderca???????????????????????????????????????

to już po mnie w takim razie
_________________
Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
   
anita
[Usunięty]

Wysłany: 2007-03-13, 20:21   

majk-el wyczytałam w ciekawostkach na onecie.
A tak nawiasem mówiąc ja bardzo mało pije alkoholu.
 
   
glizda 
Moderator
diablica



Pomogła: 45 razy
Wiek: 47
Dołączyła: 14 Lis 2006
Posty: 4328
Piwa: 24/21
Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-03-13, 20:46   

Cytat:
* Nie przesalajmy. Wszystkie potrawy są już "osolone" przez naturę. Sól tylko poprawia smak, a jej przedawkowanie narusza drastycznie stosunek sodu do potasu i jest główną przyczyną wysokiego nadciśnienia, zaś nadciśnienie to "łabędzi śpiew" naszych nerek.


No ciekawe, ciekawe... ja dosyć duzo soli uzywam w kuchni a mam niziutkie cisnienie :?
_________________
Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
   
hasta 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia



Pomogła: 4 razy
Wiek: 36
Dołączyła: 10 Lis 2006
Posty: 1014
Skąd: Z kątowni
Wysłany: 2007-03-14, 19:42   

glizda napisał/a:
No ciekawe, ciekawe... ja dosyć duzo soli uzywam w kuchni a mam niziutkie cisnienie

Zobaczymy glizda jak długo ;) Zartuje oczywiście :) Tutaj ważna jest też kwestia np. rodzinnych predyspozycji do tej choroby :)

Sód który wchodzi w skład soli kuchennej (NaCl) jest pierwiastkiem który wpływa na układ krążenia bo ma on bezpośredni wpływ na gospodarkę wodno- elektrolitową.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
   
Ecomarta 
Przyjeżdża na zakupy



Pomogła: 4 razy
Wiek: 41
Dołączyła: 09 Kwi 2006
Posty: 316
Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-03-14, 19:54   

Gdybym miała z tych porad korzystać to musiałabym nie pracować albo nie spać (ażeby gotować bo odgrzewać nie wolno,a gotowce to już chyba wogóle...).

anita napisał/a:
Temperatura około 100°C "zabija" witaminy, powyżej 47°C czynne biologicznie enzymy, a związki organiczne zamienia w nieorganiczne, trudno przyswajalne przez organizm człowieka.

chyba szybciej bym sie wykończyła bo 100% nie wszystkie witaminy zabija,ale za to wszystkie bakterie!!!! No i nic gotowanego jak poniżej 47 tylko można :sad:
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
   
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template Acid v 0.4 modified by Nasedo.


Wieluń Forum dyskusyjne
Kontakt z Administracją Forum | Kontakt z właścicielem domeny
Stomatolog Wieluń Sprawdzenie przebiegu BMW | Iris Trade Łódź Montaż instalacji gazowych | Skracanie linków | Klinika BMW | Notariusz Włochy BMW SPRAWDZENIE PRZEBIEGU,HISTORIA SERWISOWA BMW