Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-03-18, 00:20 Lubicie gotować?
Ja uwielbiam
Nie zawsze mam fazę, ale kiedy się już zaberam - to bez granic
Ha! I to mi nawet wychodzi
Dzisiaj pyszne Canelloni - przepis u mnie
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Hmmmm...a ja nie lubie gotować Z konieczności musze i czasem nawet coś mi wyjdzie, ale wole jak ktoś dla mnie gotuje Chociaż od czasu do czasu lubie zrobić komuś małą, kulinarną przyjemność
Lubie coś przyrządzić w kuchni, najczęściej robie zalewajkę i skrzydełka w zalewie miodowo-sojowej, rzadziej sphagetti bolonese.
Na święta przygotowuję bigos, mój specjał i barszcz czerwony z krokietami.
Ci co mieli okazję spróbować tego co przyrządzę nie mieli nigdy grymasów na twarzy
Pomogła: 4 razy Wiek: 36 Dołączyła: 10 Lis 2006 Posty: 1014 Skąd: Z kątowni
Wysłany: 2007-03-18, 15:04
Ja też lubię gotować Tyle że w moim wykonaniu wygląda to jak prawdziwy ceremoniał Najpierw czytanie przepisów, później wyprawa po składniki, potem gotowanie. Na sam koniec jestem tak urobiona, że trace ochote na to co ugotowałam
Pomógł: 19 razy Wiek: 51 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 1096 Piwa: 23/18 Skąd: Wieluń, now Łodź :(
Wysłany: 2007-03-18, 15:13
hasta napisał/a:
(...) Na sam koniec jestem tak urobiona, że trace ochote na to co ugotowałam
zawsze można kogoś poczęstować - znajomych, sąsiadów itede na pewno nie odmówią !!
miałem kiedyś fajną akcję, jeszcze mieszkając w akademiku, zaprosiłem moich przyjaciół na kolację - miało być wino, świece, dobrze jedzonko itede ... nie powiem, najbardziej zależalo mi na zrobieniu wrażenia na siostrze pewnego mojego kolegi....
i co..
natyrałem się, kolacja wyszła pieknie.... tylko siostra kolegi spóźniła się...
bagatelka, jeden dzień
WTEDY zrobiła na mnie wrażenie, nie powiem :D:D:D:D
ja nie lubię gotować. ale lubię komuś pomagać w gotowaniu. np. mogę pozmywać
_________________ „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest i nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.”
1% ze swojego podatku na rehabilitację dziecka http://dzieciom.pl/podopieczni/4355
Gotować nauczyłam się, bo musiałam po prostu.
Niestety wszyscy w domu często są poza nim w godzinach popołudniowych:wink: , a ja zazwyczaj wracam 1wsza, więc obiad to moje zadanie. Nawet to polubiłam.
Tylko zawsze nie mam pomysłu co zrobić...
A wiem, że każdy może wszystko upichcić, jeśli tylko wie jak i ma chęci.
Najgorsze jest to, kiedy jesteś głodny w trakcie przyrządzania jedzenia...
Nie lubie się bawić w długotrwałe przygotowanie obiadu. Raz dwa pokroić, rzucić na patelnie albo zostawić i żeby się pogotowało. Makaron z pomidorową, zupa pieczarkowa, spaghetti bolonese, ryż z jogurtem, kasza z sosem i mięsem jakimś pokrojonym w kostki i przysamożnym... Proste, szybkie i dobre.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum