R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: red
2008-02-01, 03:17
Program PiS szansą dla wszystkich
Autor Wiadomość
tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-09-29, 15:26   Program PiS szansą dla wszystkich

Na początek zastanawia mnie to dlaczego zamknięto mój poprzedni temat. Zygmunt Stary starał się bronić swoich poglądów. Był jedynym wśród rozmówców, którzy nie byli teraźniejszymi Faustami, mądralami. Jest niesamowitą sprawą jak pogląd administracji forum zdominował jego treści. Nie rozumiem założeń, którymi kieruje się administracaj. Jak narazie mogę tylko prosić o otwarcie mojego poprzedniego tematu.

Co do PiS-u i jego programu. Post zapraszający na strone internetową miał otworzyć nowy rozdział w tym temacie. Był jak najbardziej z nim związany. Wszystkim prześladowcą Zugmunta Starego, a poczęsci mnie, chociaż myślę, że mamy różne poglądy, proponuje zapoznać się z programem Prawa i Sprawiedliwości, który jest SZANSĄ dla POLSKI.

http://www.pis.org.pl/dok...=partia&iddoc=3

*administracja
*prześladowcom
*Zygmunta
*na razie
*po części
Z tego podniecenia walisz takie byki, że aż się nie da czytać.
Bronienie swojego zdania nie polega na wyzywaniu innych od gestapowców i faszystów.
Proszę nie kontynuować polemiki na temat działań administracji, bo skończy się to ostrzeżeniem.
Ferbik
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2007-09-30, 08:43, w całości zmieniany 2 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

waldex 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Postawił 6 piw(a)
Wysłany: 2007-09-29, 15:32   

Poprzedni program też obfitował w rewelacje, ale niewielki procent z tego zrealizowano.
Dział bezpieczeństwa został zrealizowany z nawiązką, ABW, CBA to zawiązki policji partyjnej.
Głosowałem na PiS ale sie zawiodłem, jedno co im się udało to sądy 24h, ale to też zależne od działalności policji na danym terenie.

Dementi 
Dojeżdża PKSem
Bandyta z lasu

Wysłany: 2007-09-29, 17:10   Re: Program PiS szansą dla wszystkich

tomow napisał/a:
Na początek zastanawia mnie to dlaczego zamknięto mój poprzedni temat.
Jako przedstawiciel parafiańszczyzny zaszwargotam sobie expressis verbis!
Panie, Sanctum Officium! Bezdennie tolerancyjna i szanująca wolność słowa lewica odstrzeliła (ex usu) prawicowego oszołoma, który nie był political correctness, a jak się kogoś odstrzeli to trzeba pochować, też i wieko trumny zamknięto. :wink:

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2007-09-29, 18:09   

tomow, Dementi, temat został zamkniety przez administarcję dla ostudzenia emocji i z uwagi na fakt, że zbyt mocno odbiegł od pierwotnego założenia. Nie tylko Wasz męczennik Zygmunt Stary nie może pisać w nim ale również i ja i nie widzę w tym nic złego.
Co do reszty wypowiedział sie Ferbik.

Dementi, nikt nie został odstrzelony i dalsze polemiki odnośnie tego tematu uważam za zbędne.

Co do programu PiS (który jest szansą dla Polski :D ) - nie wiem czy jest on prawdziwy. Przecież za jakiś czas może się okazać że Kaczyńscy mogli kłamać "dla dobra Polski" 8)

alef 
Ma stragan na targu

Otrzymał 10 piw(a)
Wysłany: 2007-09-29, 20:42   

Znowu się do Wielunia przybłąkał Pawłowiec. Skąd On się tu wziął. Podobno jest czyimś zięciem. Gdzie mieszka? Ja takim przybłędom zza Wielunia (i powiatu) mówię NIE!!!!!!!!!!!!! nic nie pomogą itp.

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2007-09-29, 21:19   

alef
Co ma Pawłowiec do PiS ?? Tak się składa że rozmawiałem z nim tydzień temu i nie wyglądał na przybłędę i dał wrażenie normalnego i kulturalnego człowieka.

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-09-29, 21:22   

alef napisał/a:
Znowu się do Wielunia przybłąkał Pawłowiec. Skąd On się tu wziął. Podobno jest czyimś zięciem. Gdzie mieszka? Ja takim przybłędom zza Wielunia (i powiatu) mówię NIE!!!!!!!!!!!!! nic nie pomogą itp.

Pawłowiec jest zwykłą przystawką partyjną. W Wieluniu było duze poparcie dla LPR-u i ma się dostać do sejmu, żeby później mądrzyć się w komisji Spraw Zagranicznych.

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-09-30, 08:35   

Ferbik napisał/a:
Proszę nie kontynuować polemiki na temat działań administracji, bo skończy się to ostrzeżeniem.

6)...Administracja Forum nie ma obowiązku tłumaczenia się innym użytkownikom Forum z podejmowanych przez siebie decyzji.
7) Administrator ma 'zawsze' rację
Skąd my to znamy?
Dyskusje merytoryczne na tym forum stają moim zdaniem pod dużym znakiem zapytania.
Oczywiście alefowi wolno nazwać posła Daniela Pawłowca przybłędą, jemu żadne ostrzeżenia nie grożą...
§ 2 1.d) nie używać słów uznanych pospolicie za obelżywe i niecenzuralne.
oraz słynny już 2.7 ...Zabronione jest używanie wulgaryzmów, szykanowania i zwrotów obraźliwych...

Jeszcze mnie nie zastrzelono, może właśnie "dzięki" alefowi, który upomniał się o mnie, bo uważa/uważał, że "folklor" na forum powinien zostać, ale najprawdopodobniej się to stanie, może po tym, może po następnym poście.

Tak było za czasów Jana, którego głowę prędzej czy później władza poda na tacy!
Ten typ władzy, który zdecydowanie bardziej przypomina Białoruś, niż rzymską demokrację nie znosi żadnej krytyki.

Wybierając następne władze do Sejmu RP strzeżcie się aby, Ci, którzy stoją nie upadli.
Tomow zmień ton!
Przystawka partyjna..., mądrzenie się w komisji Spraw Zagranicznych... .
Przecież miał Daniel Pawłowiec całkowitą rację, Joanina to porażka!
Czy tak ma wyglądać szacunek, dla ewentualnych koalicjantów?
Czy tak ma wyglądać realizowanie demokracji przez PiS?
Czy brutalizacja sceny politycznej narzucona przez PO, ma się także odnosić do PiS-u?
Czy już zapomniano w PiS-e o Marku Jurku i metodach postępowania z nim?
Czy zapomniano o niezrealizowanych istotnych 25 elementach programowych podnoszonych przez PR?
Wreszcie, czy jesteś pewny, że polityka zagraniczna realizowana przez PiS jest w całej rozciągłości korzystna dla Polski?
Dementi: egzekucja została nieco oddalona w czasie, ale poza tym, to zgadzam się z wszystkimi Twymi spostrzeżeniami.
waldex: czy naprawdę jesteś przekonany do tego co mówisz, czy masz realne przesłanki, czy sąd wydajesz na podstawie opinii nieprzyjaznych PiS-owi ośrodków opiniotwórczych?

PS
Zamknięcie tamtego tematu w pełni popieram! Jest tak jak pisze red.
Odpowiem na PW, właśnie po uspokojeniu emocji.

Dementi 
Dojeżdża PKSem
Bandyta z lasu

Wysłany: 2007-09-30, 09:39   

Zgadzam się z Zygmuntem Starym! Również zostałem potraktowany niesprawiedliwie. Oto mój komentarz odnośnie innego wątku:
Cytat:
Protest! Dlaczego tylko mój krótki nawet nie komentarz, a uzasadnienie zostało usunięte?
Sylwek również napisał uzasadnienie i nikt tego nie usunął. (UPR)
Akirus również napisał uzasadnienie i nikt tego nie usunął. (LiD)
Krzysztof również napisał uzasadnienie i nikt tego nie usunął. (PO)

Wobec tego pytam - czy tylko zwolennikowi PiS nie jest wolno pisać uzasadnień, bo widzę, że tak jest? Jakim prawem w wolnej Polsce represjonuje się ludzi za poglądy polityczne? Faktycznie demokracja jest zagrożona, ale nie ze strony zwolenników PiS, a ze strony kogoś innego!
http://wielun.biz/viewtopic.php?p=63573#63573

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-09-30, 09:42   

Dementi, po 1: przeczytaj treść tego tematu, po 2: Twój post został usunięty przeze mnie, po wprowadzeniu uwagi pisania postów na temat. Ani jednego, ani drugiego punktu nie przestrzegłeś i jeszcze masz chore pretensje.
Ten temat dotyczy PiS a nie traktowania niektórych na tym forum.
Proszę zatem pisać z sensem, każde następne posty nie w temacie zostaną usunięte a za upominanie się o ich kasowanie będą warny.

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-09-30, 09:49   

Zygmunt Stary Daniel Pawłowiec był pomyłką w tej komisji. Nie powinien się na taki temat wypowiadać, bo jeśli się jest koalicjantem to nie można obniżać reputacji współkoalicjantowi. Wiem, że powiecie, że PiS też niszczył partie koalicyjne, ale to się zaczęło od Leppera i wtedy już nie było koalicji. Pan Giertych wyzywał posła Kurskiego za to, że nie popierał ich ustaw, jednak cały klub PiS oprócz Kurskiego głosował za, był tylko jeden przypadek gdy nie było całej partii bo była narada.
Odejście Jurka było wielkim ciosem, to był najbardziej prawy polityk w PiS-ie, jednak skorzystał ze swojej popularności i zdecydował, że założy nową partie. Myślę, że poparłbym Jurka gdyby nie to w jaki sposób odszedł.

Co do forumowiczów to są dziwni. Kłócą się sami ze sobą. Nie rozumiem jak można popierać SLD. To się robi śmieszne, bo co chwie jest afera z jakimś baronem SLD: Jakubowska, Pęczak, Jagiełło, Kwaśniewski, Blida. Miller pokazał na czym zależy polskiej lewicy: tylko i wyłącznie na pieniądzach, stanowiskach i płynących z nich układach. Z nimi nie można się układać, a tak planuje Tusk. Tak prawdę mówiąc żałuje, że nie udało się stworzć rządu PO-PIS. Oferta zaproponowana była bardzo intratna i teraz nie byłoby wyborów tylko rozwój Polski. Bo umiarkowany liberalizm gospodarczy jaki w założeniu miał PiS, gdy powstanie koalicja był bardzo dobry. Cały plan nie wypalił bo PO dostało dwa ciosy: porażka w wyborach parlamentarnych i w prezydenckich. Myślę, że gdy teraz wygra PiS zwróci się poraz kolejny do PO o stworzenie koalicji. Jeśli nie będą chcieli będzie naprawdę cięzko.

Dementi 
Dojeżdża PKSem
Bandyta z lasu

Wysłany: 2007-09-30, 10:10   

Ferbik napisał/a:
Dementi, po 1: przeczytaj treść tego tematu, po 2: Twój post został usunięty przeze mnie, po wprowadzeniu uwagi pisania postów na temat. Ani jednego, ani drugiego punktu nie przestrzegłeś i jeszcze masz chore pretensje.
Ani trochę nie chodzi mi o ten post co został całkowicie usunięty. Chodzi mi o następny post, który mówił na kogo głosuję i dlaczego - to była jedynie jedna (nawet nie pełna) linijka tekstu! Inni (nie będący za PiS-em) pisali uzasadnienia i jakoś nikt nie zwrócił im uwagi. Miko 005 napisał komentarz i nikt nie zareagował. Krzysztof (za PO) też napisał uzasadnienie i nikt na to nie zareagował. Poza tym to nie zareagowano na uzasadnienie Akirusa (LiD) i Sylwka (UPR). Dlaczego tylko na uzasadnienie zwolennika PiS była reakcja ze strony osób zarządzających forum? Wasza reakcja jest naruszeniem wolności wypowiedzi i brakiem poszanowania dla poglądów innych niż wasze. Jak tak dalej będziecie postępować to pluralizm na tym forum zniknie całkowicie i będziecie sobie polemizować jedynie o tym jakie to SLD jest wspaniałe... :evil:

PS Jeśli ci to poprawi humor to daj mi ostrzeżenie, jednak dobrze wiesz, że racja jest po mojej stronie, ponieważ wasza reakcja powinna być dużo wcześniej. Poza tym to to ostrzeżenie spłynie po mnie jak woda po nomen omen kaczce i identycznie będzie nawet gdy dostanę bana! Dla mnie niezmiernie ważne są wartości wyższe i będę ich bronił za wszelką cenę.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-09-30, 10:19   

Dementi napisał/a:
Ani trochę nie chodzi mi o ten post co został całkowicie usunięty. Chodzi mi o następny post, który mówił na kogo głosuję i dlaczego - to była jedynie jedna (nawet nie pełna) linijka tekstu! Inni (nie będący za PiS-em) pisali uzasadnienia i jakoś nikt nie zwrócił im uwagi.

Posty zostały poprawione. Jak zauważyłeś, oni dodali tylko krótki komentarz a Ty prawie wypisałeś cały program PiSu.
Dementi napisał/a:
PS Jeśli ci to poprawi humor to daj mi ostrzeżenie, jednak dobrze wiesz, że racja jest po mojej stronie, ponieważ wasza reakcja powinna być dużo wcześniej.

Nie chodzi o poprawienie mi humoru. Powinna być dużo wcześniej, ale sytuacja tego nie wymagała.
Od tej pory proszę już pisać na temat.

Dominika 
WIELUNIAK

Pomogła: 24 razy
Piwa: 3/4
Wysłany: 2007-09-30, 10:28   

tomow napisał/a:
Co do forumowiczów to są dziwni. Kłócą się sami ze sobą. Nie rozumiem jak można popierać SLD

A co to za argument ? Fakt, wymiana zdań przerodziła sie w kłótnię.
Co niektórzy są tak zapatrzeni w swoje "ja", że nie zauważają, gdy ktoś próbje załagodzić konflikt.
Nie uważam się za dziwną.
"Jak można popierać SLD"??- tak samo jak można popierać PiS :!:

Nie popieram, żadnej z wymienionych przeze mnie partii.

Panowie, zobaczcie jaka ładna pogoda za oknem. Nie psujcie sobie wzajemnie dnia.

Pozdrawiam :wink:

Dementi 
Dojeżdża PKSem
Bandyta z lasu

Wysłany: 2007-09-30, 10:31   

Ferbik napisał/a:
Dementi napisał/a:
Ani trochę nie chodzi mi o ten post co został całkowicie usunięty. Chodzi mi o następny post, który mówił na kogo głosuję i dlaczego - to była jedynie jedna (nawet nie pełna) linijka tekstu! Inni (nie będący za PiS-em) pisali uzasadnienia i jakoś nikt nie zwrócił im uwagi.

Posty zostały poprawione. Jak zauważyłeś, oni dodali tylko krótki komentarz a Ty prawie wypisałeś cały program PiSu.
Owszem - pierw napisałem bardzo długi komentarz, który został usunięty i to całkowicie słusznie! Ale później napisałem jeszcze jeden post, który mówił jedynie o tym na kogo głosuję i dlaczego! Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale ten mój post wyglądał tak:

PiS - ponieważ tylko PiS jest szansą na normalność i sprawiedliwość! Pro publico bono

Czym to się różniło od innych uzasadnień?

PS Widzę Ferbik, że już interweniowałeś w tej sprawie, jednak to nie zmienia zaistniałej sytuacji. Nie powinno tak być, że w sprawie jednych się interweniuje, a w sprawie drugich (przy takim samym przewinieniu) nie.

PPS Dopiero teraz uważam tą sprawę za zamkniętą.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi