Krajowa Izba Gospodarcza po raz kolejny przeprowadziła analizę działalności Sejmu pod kątem wpływu ustaw na gospodarkę. [ocena dotyczy obecnej kadencji - przyp. ourson] Dokonano również oceny głosowań poszczególnych partii - najwyżej oceniono głosowania LPR, która nieznacznie wyprzedziła PO i PiS.
Wygląda na to, że po odejściu Wrzodaka LPR zmienił się w najbardziej prorynkową i przyjazną gospodarce partię w Sejmie
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-10-07, 14:46
Start samodzielny = kolejne 4 lata poza parlamentem.
Co do startu z LPR - tez nie byłem przekonany na początku. Ale później, kiedy nieco więcej poczytałem o LPR, jej początkach, zmianach które nastąpiły w ostatniej kadencji stwierdziłem że to jest bardzo naturalna koalicja. Programy LPR i UPR są mocno do siebie zbliżone. Oczywiście jest wiele kwestii które różnią te dwa ugrupowania, ale kierunek jest taki sam.
Zresztą umowa przewiduje utworzenie oddzielnych klubów parlamentarnych, nie ma mowy o żadnej koalicji.
A co do ludzi - Roman Giertych nie budzi mojej wielkiej sympatii, ale tak samo w PO czy PiS jest wiele takich ludzi. Wybory mają niestety to do siebie że głosujemy na listy wyborcze a nie na konkretne osoby. Ale to nie jest powód, żeby ze względu na jednego człowieka rezygnować z poparcia UPR.
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Zamiast Giertycha mogli dać Marka Jurka. A jak wspomniałeś w każdej partii może być czarna owca, choć w PiS jest ich sporo.
Giertych umie dzielić i kłócić, a w dodatku media go dość źle wykreowały, więc żadna z niego reklama.
Dobrze chociaż że w UPR i LPR sporo młodych ludzi... A program gospodarczy, cóż... Większość Polaków lubi być okradana(VAT, ZUS i koszty administracji państwowej), więc wątpię że ktoś zwraca na takie rzeczy uwagę.
Ostatnio Olejniczak mówił że za SLD wystarczająco obniżyło podatki za swoich rządów i więcej nie trzeba, a ciemnota na wiecu wyborczym przyklaskiwała mu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum