Wysłany: 2007-11-13, 10:52 Figura w kształcie klepsydry oznaką inteligencji
Cytat:
Kobieca sylwetka w kształcie klepsydry jest nie tylko oznaką klasycznej urody, ale także sygnałem inteligencji, którą potencjalna matka może przekazać swoim dzieciom.
Zdaniem naukowców z Pittsburga i Kalifornii, kobiety z dużą różnicą pomiędzy obwodem w talii i biodrach znacznie lepiej wypadają w testach inteligencji, niż panie o bardziej męskiej figurze.
Badacze ustalili również, że waga kobiety odgrywa znacznie mniejszą rolę, niż proporcja talii do bioder, która w idealnych warunkach powinna wynosić 3:5. Po przebadaniu 16 tysięcy kobiet naukowcy doszli do wniosku, że zależność ta nie jest jedynie wybrykiem natury i ma uzasadnienie biologiczne, bowiem tłuszcz gromadzący się w okolicach bioder i ud zawiera wysokie stężenie kwasów tłuszczowych omega-3, które są niezbędne do rozwoju mózgu w okresie ciąży, natomiast tłuszcz magazynowany w okolicy talii znacznie częściej zawiera szkodliwe kwasy tłuszczowe omega-6, które nie sprzyjają rozwojowi mózgu.
Badacze stwierdzili również, że dzieci kobiet o zaokrąglonych kształtach osiągają znacznie lepsze wyniki w testach poznawczych, podczas gdy dzieci nastoletnich matek, które nie osiągnęły jeszcze pełnej kobiecej sylwetki, bardzo często mają problemy z nauką.
źródło:onet.pl
Hmm...naukowcom chyba się nudzi To by znaczyło ze chudzielce są mniej inteligentne od pań o zaokrąglonych kształtach
Hmmm z mojego punktu widzenia (grafika) nie ma inteligentnych kształtów Inteligencja siedzi w głowie i w słowach
Sygnałem inteligencji zaś może być projekt graficzny, chociaż też bym tutaj polemizował
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-11-15, 12:56
A, może chodzi tu całkiem o coś innego . Klepsydra, jakby na to nie spojrzeć zawsze kojarzyć się będzie z czymś, co odmierza czas.
Dlatego te słowa;
Cytat:
Kobieca sylwetka w kształcie klepsydry jest nie tylko oznaką klasycznej urody, ale także sygnałem inteligencji,
należy może odczytać jako przestrogę i przypomnienie kobietom, że czas niestety robi swoje. I te piękne kształty, i inteligencja, wraz z upływem piasku w klepsydrze, będą przemijały gdzieś bezpowrotnie.
Drogie forumowiczki, Wy jednak nie macie się co przejmować, dla nas będziecie zawsze najładniejsze i najmądrzejsze , dopóty dopóki będziecie jego uczestniczkami .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Podobno wsokie czoło jest oznaką inteligencji u panów
_________________ Człowiek potrzebuje do szczęścia trzech rzeczy: dobrych przyjaciół do towarzystwa, dobrego wina do picia i dobrych książek do czytania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum