R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Pomóżmy rodzinie Stasiaków z Szynkielowa !!!
Autor Wiadomość
dawid 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
się gra, się ma

Piwa: 14/19
  Wysłany: 2007-10-12, 18:53   Pomóżmy rodzinie Stasiaków z Szynkielowa !!!

Nie jestem jakimś społecznikiem, ani nie szukam rozgłosu, ale to co zobaczyłem dzisiaj w TVK WSM totalnie mnie "rozmiękczyło".
Obejrzałem reportaż o rodzinie Pani Stasiak z Szynkielowa, która sama wychowuje 6 dzieci w wieku od 11-miesiąca do 13 lat (+ schorowana teściowa, z której emerytury utrzymuje się cała rodzina) i niedawno straciła męża. Warunki w których mieszkają, są mało powiedziane FATALNE, zasiłek po śmierci męża, juz dawno został przeznaczony na ksiązki do szkoły dla dzieci.
Zwracam się do Was o ofiarowanie nawet niewielkiej kwoty pieniędzy, może jakichś ubrań w b.dobrym stanie, środków chemicznych, art. spożywczych, zabawek lub tym podobnych rzeczy.
Na forum jest nas ponad 800-set użytkowników i myślę , że jeżeli każdy z nas dołoży małą cegiełkę w tą akcje, to naprawdę możemy komuś bardzo pomóc.
Co o tym sadzicie?
Proponuję zbiórkę w/w darów w jakimś konkretnym terminie i w konkretnym miejscu, a już po zbiórce, możemy jechać moim samochodem do Szynkielowa i przekazać Pani Stasiak zebrane rzeczy.
Czekam na Wasze opinie i komentarze
Postaw piwo autorowi tego posta

jestsuper 
Przyjeżdża na zakupy

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2007-10-12, 21:22   

Nie widziałam tego reportażu i nie znam tej rodziny, jednakże mimo, że takich potrzebujących znalazłoby się więcej w naszym regionie zbiórka darów jest bardzo dobrym pomysłem. Może nie zrzucajmy wszyscy wszystkich rzeczy, które wydaja nam się przydatne, bo po prostu moga okazać sie nawet niepotrzebne. Warto dotrzeć do tej rodziny i dowiedzieć się, czego potrzebują lub po prostu niech ktoś zorientowany poda więcej informacji o ich potrzebach. Jestem zainteresowana pomocą innym, mam sporo ubrań, które są bardzo dobre i ładne, ale nie miałam ich komu dać, dlatego chciałabym poznać wiek dzieci i płeć aby przekazać odpowiednie :) A i te warunki mieszkaniowe, co konkretnie jest potrzebne?

Teraz przypomniała mi sie reklama banku "POMOŻECIE? POMOŻEMY!" :razz:

Dominika 
WIELUNIAK

Pomogła: 24 razy
Piwa: 3/4
Wysłany: 2007-10-12, 21:58   

Mam jakieś pluszaki, na pewno coś jeszcze się znajdzie, tylko... poczekajcie na mnie tydzień 20-21 będę w Wieluniu.
Nie widziałam reportażu, Dawid czy możesz napisac o płci dzieciaków?

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-10-12, 22:00   

dawid naprawdę słowa uznania, pomożemy jak tylko możemy jeśli chodzi o naszą rodzinę forumową. Prosiłbym właśnie, tak jak zaznaczyła Dominika, o podanie płci i wieku dzieci, będzie łatwiej segregować rzeczy na zbiórkę.

Jeśli jest taka możliwość, aby uruchomić specjalne konto na wpłaty, również prosiłbym o podanie takiej informacji.

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2007-10-12, 22:15   

Ferbik napisał/a:

Jeśli jest taka możliwość, aby uruchomić specjalne konto na wpłaty, również prosiłbym o podanie takiej informacji.

Ale po co tak komplikować. Proponuję aby ktoś podał swój numer konta a w tytule wpłacający podawał nick z allegro, po zakończeniu zbiórki właściciel konta poda wszystkie wpłaty na forum w formie:

F*** - 30zł
B*** - 20zł
A*** - 10zł

Myślę że gotówka będzie najrozsądniejsza bo rodzina będzie mogła ją przeznaczyć na rzeczy najbardziej potrzebne.

Ferbik 
Administrator

Wysłany: 2007-10-12, 22:20   

Administrator napisał/a:
Ale po co tak komplikować. Proponuję aby ktoś podał swój numer konta a w tytule wpłacający podawał nick z allegro, po zakończeniu zbiórki właściciel konta poda wszystkie wpłaty na forum w formie:

F*** - 30zł
B*** - 20zł
A*** - 10zł

Myślę że gotówka będzie najrozsądniejsza bo rodzina będzie mogła ją przeznaczyć na rzeczy najbardziej potrzebne.

W sumie racja. Najbardziej rozsądne rozwiązanie. Szkoda, że na codzień nie mówi się o takich ludziach, tylko dopiero jak w tv pokażą to sumienie rusza... ale przecież jeśli tylko mamy chęci, to oczywiste, że pomożemy. Myślę, że nie powinienem wypowiadać się za innych, ale wiem, że na naszym forum są ludzie o dobrym sercu, którzy z wielką chęcią pomogą. Prawda? :)

ryba 
Przyjeżdża na zakupy

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2007-10-13, 00:25   

numer konta 97 9251 1019 0023 6063 3000 **** - koniecznie z dopiskiem. w sprawie pomocy materialnej można dzwonić do szynkielowskiej parafii - ksiądz Fryś jest obcykany w temacie. na tą chwile najabrdziej potrzebne sa materiały budowlane, bo konieczny jest remont domu, który jest w strasznej kondycji - w jednym z pokojów sufit sie niebezpiecznie ugina. poza tym ogólnie ledwo zdatne do zamieszkiwania - bez centralki, stare okna, drzwi, ściany popękane i zagrzybione.
materiały były juz w dzienniku łódzkim, kulisach i rzw

Usunąłem 4 ostatnie cyfry bo jak napisałem wcześniej nie ma podanego właściciela ww konta bankowego.
Ostatnio zmieniony przez Administrator 2007-10-15, 12:14, w całości zmieniany 2 razy  

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2007-10-13, 07:18   

Ryba miałem na myśli konto kogoś z forum bo to my jako społeczność chcieliśmy coś przekazać od siebie.

Nie widzę sensu przelewania pieniędzy do pośrednika - sami potrafimy się zorganizować.
Poza tym nie podałeś ani tytuły ani właściciela konta.

dawid 
się gra, się ma

Piwa: 14/19
Wysłany: 2007-10-13, 07:51   

Skoro już coś zacząłem to również poprowadze to już do końca.

Przyjmijmy, że termin wpłat to 21 październik b/r. Po tym terminie poprosze Ferbika o pomoc i kontrolę przy podliczaniu Waszych wpłat.

Natomiast jeżeli ktoś chce przekazać jakieś inne artykuły, wspomniane w pierwszym moim poście, to nie mam za bardzo pojęcia gdzie to zbierać?
Ostatnio zmieniony przez Panterka 2008-01-16, 12:40, w całości zmieniany 1 raz  

jestsuper 
Przyjeżdża na zakupy

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2007-10-13, 09:10   

No właśnie gdzie pozostałe rzeczy? Może ktoś udostępni lub zasugeruje miejsce zbiórki i umówimy się na konkretny dzień

Jaro 
Administrator
wielun.biz

Piwa: 33/113
  Wysłany: 2007-10-13, 09:55   

Skoro już się Dawid zdeklarował na dokonanie zbiórki a następnie przekazanie zebranych pieniędzy i rzeczy materialnych rodzinie Stasiaków, dałem od siebie kwotę 30,00.
Mam nadzieję, że wielu z nas nie pozostanie obojętnych temu przypadkowi.
Dawid, chylę czoła przed Tobą.
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2008-01-16, 12:41, w całości zmieniany 2 razy  

Ferbik 
Administrator

Wysłany: 2007-10-13, 10:41   

Zbiórkę darów możemy zorganizować u mnie w PrintStudio, os. Stare Sady 20a/6.

karcia 

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 2007-10-13, 12:46   

ryba napisał/a:
można dzwonić do szynkielowskiej parafii - ksiądz Fryś

Kontakt: (043) 842 40 26

Myślę, że też mogłabym jakieś ubrania w dobrym stanie dać, czy też zabawki.
Mi to nie jest już potrzebne, a tym dzieciakom się może przydać.

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2007-10-13, 13:50   

Dawid, świetny pomysł i godny realizacji. Oczywiście przyłączam się finansowo do tej akcji i po niedzieli dokonam odpowiedniej wpłaty, ale o tym poinformuję odrębnym postem.

Teraz chciałem jeśli mogę, wtrącić swoją sugestię, a mianowicie;
Rodzina ta, boryka się z wieloma trudnościami życiowymi, począwszy od artykułów spożywczych, poprzez przybory szkolne, odzież, a na remoncie budowlanym kończąc. I nie ma się co oszukiwać, My sami tych wszystkich problemów nie rozwiążemy, ale….. możemy spróbować wywołać, poprzez własną akcję, coś w rodzaju presji na pozostałych, mam tu na myśli ewentualne prywatne firmy itd. Jak to zrobić, tak jak powiedziałem, wszystkich problemów nie załatwimy, bo pomimo że jest nas tu prawie osiem setek luda, to trzeba być realistami i mieć świadomość że nie każdy dołączy do Nas ( a może się mylę ;) ), nie mniej proponuję, skupmy się na jednym, postarajmy się tej rodzinie pomuc pod względem odzieżowo-żywnościowo-gospodarczym, czyli coś do ubrania dla najmłodszych, coś do wyżywienia Ich, oraz artykuły do pielęgnacji higieny w tym domu, proszki, mydła itp. A zawożąc te dary do rodziny Stasiaków, nie róbmy tego anonimowo, tylko postarajmy się o rozgłos ( wieluńskie media ;) ), i wcale nie chodzi mi tu o rozgłos samego Biz-a, ale o to że ktoś w ogóle pomaga, i to ktoś o bardzo małym znaczeniu na wieluńskim rynku. A skoro mogą zwykli ludzie zmobilizować się do takich działań, to dlaczego nie mieli by pomóc ci „wielcy” ? Myślę że trochę takiego medialnego szumu, trochę „połaskotania” czyjś ambicji może przynieść tej rodzinie też wiele pożytku. Co Wy o tym sądzicie?
Mam nadzieję że ta akcja, mogę już chyba powiedzieć, że nasza akcja, zakończy się dużym powodzeniem, i będziemy mieć z czym jechać do Stasiaków, do Szynkielowa. A za pasem mamy święta Bożonarodzeniowe, i te dzieciaczki wierzą w moc Świętego Mikołaja, i mam nadzieję że tym Mikołajem z powodzeniem możemy być My, forumowicze.

Maru 
Mieszka pod Wieluniem
Bywa w Wieluniu

Piwa: 4/4
Wysłany: 2007-10-13, 14:09   

Na mnie finansowo zawsze możecie liczyć :smile:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi