Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2007-11-05, 22:46
Ja polecam Kodak EasyShere V610
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
No właśnie tu jest kłopot bo chciałbym mieć kieszonkowy aparat tylko on jest słabszy, a zawsze jest ochote żeyby zrobić artystyczną fotke. Pomożcie który lepszy duży czy kieszonkowy?
Lepszy ten, który ma większą fizycznie matrycę (w cm a nie w Mpx), duży i jasny obiektyw To takie dwie podstawowe rzeczy, na które trzeba przede wszystkim zwrócić uwagę.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-11-06, 11:35
Musisz zadecydować co jest ważniejsze dla Ciebie - mobilność czy jakość zdjęć. Co do matrycy to jeśli nie będziesz chciał drukować zdjęć w naprawdę dużym formacie to myślę że każdy aparat za taką kwotę spełni Twoje oczekiwania.
Mam Kodaka EasyShare V610 jako drugi aparat - właśnie kieszonkowy, bo nie zawsze można zabrać ze sobą lustrzankę (tym bardziej z dodatkowymi obiektywami).
Świetny design, wyróżnia się tym że ma 2 wbudowane obiektywy 38-114 mm i 130 - 380 mm, efektywna rozdzielczość 6,1 Mp, duży zoom optyczny 10x, duży wyświetlacz LCD 2,8 cala, ciekawą opcją jest bluetooth którym można przesłać zdjęcia bezprzewodowo. Ale ma też i wady. Przy dobrym oświetleniu zdjęcia są ok ale przy słabym pozostawiają wiele do życzenia (myślę że tak samo jak w innych "kieszonkowych aparatach"). Wbudowana lampa jest bardzo słaba. I jeszcze jedno - zasilanie. Wykorzystuje małe nietypowe akumulatorki Kodaka KLIC-7001. Niestety wyczerpują się w zastraszającym tempie.
To może ja się podłączę pod ten temat. Chciałabym kupić cyfrówkę za max. 800 zł, nie zależy mi żeby był malutki aczkolwiek nie zaszkodzi. Teraz mam aparat firmy Pentagram (Photon 434). Ogólnie jest fajny, robi ładne zdjęcia, tylko niestety strasznie wooolno, zanim sfotografuję obiekt w ruchu, to już go nie ma. Zależy mi więc żeby robił zdjęcia ładne i szybko i kręcił w miarę ładne filmiki z przyzwoitym dźwiękiem i żeby miał co najmniej 5 krotny zoom optyczny.
Będę wdzięczna za radę osób lepiej zorientowanych w temacie, bo ja się kompletnie nie znam na oznaczeniach i nie wiem na co zwracać uwagę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum