Postanowiłem odświeżyć moje zamiłowanie do fotografii, a jako że portretowanie ludzi jest dla mnie chyba najlepszą dziedziną w tym temacie, wrzucam coś jeszcze cieplutkiego
Czekam na opinie
Jako że średnio wychodzą Wam komentarze, zapodam serię "Przytulanek".
hubi1.jpg
Plik ściągnięto 95 raz(y) 104,48 KB
hubi2.jpg
Plik ściągnięto 108 raz(y) 115,94 KB
hubi3.jpg
Plik ściągnięto 112 raz(y) 113,9 KB
Wysłany: 2008-03-24, 10:30
Trzecie podoba mi się najbardziej... miodzio.
W pierwszym miś zakrywa za dużo buzi. A drugie jak dla mnie za bardzo rozjaśnione i w światłach zgubiło szczegóły.
Jako fotograficzny laik mam pytanko użyłeś efektu sephii??
Sepii nie. Używam przeważnie filtrów w PS, w większości to Old Color Photo. Można zrobić to samo na levelach i innych rzeczach typu kanały, ale filtrem prościej i szybciej.
Co do sepii to generalnie pewien zakres odcieni określa tą nazwę i całe zdjęcie jest w danej tonacji a u mnie jak widać przebijają się kolory
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2008-03-24, 11:45
Ferbik napisał/a:
Czekam na opinie
Z mojego, laickiego punktu widzenia, pierwsza fotka (martus.jpg) jest raczej takim portretem „karykaturalnym”, dlaczego, już tłumaczę.
Po pierwsze, sama twarz jest nierówno ujęta, a co za tym idzie jest bardzo niesymetryczna, dlatego to wrażenie karykatury w moim odczuciu. Po drugie, intensywna czerń tła, spowodowała że nie widać włosów osoby portretowanej, a to z kolei przy odrobinie fantazji może skłaniać do porównania tej osoby do istoty iście kosmicznego pochodzenia . No i to co zawsze mnie drażni, to zdjęcie niekompletne, w tym konkretnym wypadku, ścięcie połowy czaszki .
Nie mniej wybrałeś tak ładny, delikatny i subtelny model, że wszystkie te, zaznaczam moje luźne i przede wszystkim nieprofesjonalne uwagi, nie mają żadnej siły przebicia .
Sesja z dzieciaczkiem rewelacyjna, kwestia misia, światła i samego ustawienia, to po prostu nic innego jak własny aranż autora zdjęć.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum