Wysłany: 2008-04-29, 06:50 Pogoda na długi weekend
Cytat:
Parasol się przyda, gdzieniegdzie przejdą burze, ale będzie można cieszyć się słońcem. Na upały w czasie wielkiej majówki nie ma jednak co liczyć, a po ciepłym ostatnim tygodniu kwietnia pierwszy weekend maja zapowiada się minimalnie chłodniej.
Tylko bez paniki, będzie całkiem przyjemnie. Można planować spacery, wycieczki rowerowe i grilla w ogrodzie. "Parasol przyda się najbardziej 1 i 2 maja, wtedy przelotnie popada, 3 i 4 będzie więcej słońca" - mówi "Faktowi" Grzegorz Gumiński, synoptyk z Biura Prognoz Pro-GEM w Gdyni.
O pogodę nad Polską walczą wyże i niże - skutek będzie taki, że niemal wszędzie na przemian będzie słonecznie i deszczowo. Z czasem pogoda będzie coraz lepsza.
O ile w pierwszej połowie długiego weekendu popada deszcz, lokalnie przejdą burze, to w drugiej połowie majówki, czyli w sobotę-niedzielę, wyż skandynawski zafunduje nam więcej słońca. Ale przelotny deszcz i burze możliwe będą jeszcze w południowej Polsce. Temperatury od 16 do 19 stopni.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2008-04-29, 17:53
Brzydka aura w weekend nie zdziwiła by mnie wcale. Przecież taki stan rzeczy można wpisać już śmiało, jako taką naszą tradycję, cały tydzień jako tako, w dni wolne od pracy, deszcz albo jeszcze inne paskudztwo .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Przecież taki stan rzeczy można wpisać już śmiało, jako taką naszą tradycję, cały tydzień jako tako, w dni wolne od pracy, deszcz albo jeszcze inne paskudztwo
czyli co miko 005, "grillujemy" na grillu elektrycznym?
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2008-04-29, 20:04
Nie ma szans... W sobotę musi być ładna pogoda, bo mamy w Mokrsku turniej Old Boys, a niedzielę też musi być ładnie, bo moja chrześnica ma komunię... Więc nie ma bata, będzie pięknie
Pomogła: 9 razy Wiek: 34 Dołączyła: 23 Cze 2007 Posty: 846 Skąd: z gabinetu Gendo
Wysłany: 2008-04-30, 15:49
I tak właśnie powinno być, temperatura moim zdaniem w sam raz. Nie mam zastrzeżen do deszczu/burz bo je lubię, nie planuje sobię nic więc aura jest mi raczej obojętna.
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-04-30, 19:17
Na TVN-ie mówili właśnie, że pogoda ma się znacząco poprawić w... poniedziałek, a do tego czasu mają nas nękać opady. Wygląda to więc niezbyt różowo, ale zobaczymy jak będzie.
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum