Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-06-01, 09:00
mamy drugą Irlandię. Ludzie wracaja jak obiecał Tusek
chyba zapomniał dodac, że funt będzie spadać i dlatego, a nie do pracy w Polsce bo tu wyśmienite płace i warunki pracy.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2008-06-02, 11:45
mareks napisał/a:
Będzie problem na kogo zagłosować.
Na tym forum jest sporo osób, które nie darzą kleru sympatią, i to nie za sprawą samej wiary katolickiej, a w rzeczy samej za przywileje jakie czerpią po za Nią, a które nabyli dzięki, praktycznie całej „zlęknionej” prawicy.
Dlatego oświadczenie jakie złożył nowy przewodniczący SLD, Grzegorz Napieralski,;
Cytat:
"Zajmiemy się sprawą konkordatu" Jeżeli dojdziemy do władzy, to będzie to jedna z rzeczy, którą na pewno się zajmiemy - powiedział Grzegorz Napieralski w Radiu ZET. Odpowiedział w ten sposób na pytanie Moniki Olejnik, czy SLD planuje wypowiedzenie konkordatu.
Dodał również, że państwo powinno być dla wszystkich obywateli, nie tylko dla wierzących.
powinno być jasnym drogowskazem, którą drogę wybrać .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
No proszę. Mam cichą nadzieję, że SLD pod wodzą Napieralskiego pokaże, że "ma jaja" i nie będą się bawili w głaskanie kleru (jak to SLD i inne partie zwykły robić). Niestety, mam dziwne wrażenie, że po raz kolejny okaże się, że są to puste obietnice, jakie zwykli rzucać niektórzy członkowie partii, zaś potem reszta stwierdzała zgodnie, że jest to n-rzędna sprawa.
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2008-06-02, 13:17
miko 005 napisał/a:
Cytat:
"Zajmiemy się sprawą konkordatu"
Jeżeli dojdziemy do władzy, to będzie to jedna z rzeczy, którą na pewno się zajmiemy - powiedział Grzegorz Napieralski w Radiu ZET. Odpowiedział w ten sposób na pytanie Moniki Olejnik, czy SLD planuje wypowiedzenie konkordatu.
Dodał również, że państwo powinno być dla wszystkich obywateli, nie tylko dla wierzących.
powinno być jasnym drogowskazem, którą drogę wybrać .
Chciałeś powiedzieć którędy nie iść.
Czy wy ludzie naprawdę wierzycie w te socjalistyczne bajki? Do cna w miejscu pomiędzy uszami zrobiono wam papkę? Jeszcze wierzycie, że jak się da 1000zł zasiłku to ludzie i tak będą pracować, a Polska stanie się potęgą gospodarczą? Hello! Czy aby na pewno chcecie by po ulicy chodziły pary homoseksualne z dziećmi? 99% Polaków jest katolikami, 1/2 jest praktykująca. Pan Napieralski wciska ludziom syte kawałki, że to niby SLD zmienia twarz. Brak mi słów...
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-06-02, 16:02
maed napisał/a:
Mam cichą nadzieję, że SLD pod wodzą Napieralskiego pokaże, że "ma jaja" i nie będą się bawili w głaskanie kleru (jak to SLD i inne partie zwykły robić).
Teoretycznie tak, a w praktyce nie wykluwają się u nas żadne nowe partie / nie dochodzą do władzy te, które istnieją, ale nie mają przebicia, tylko co jakiś czas wychodzą z grobu zombiaki (czasami pod zmienioną nazwą)
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2008-06-03, 18:49
Sylwek napisał/a:
Chciałeś powiedzieć którędy nie iść.
Sylwek napisał/a:
99% Polaków jest katolikami, 1/2 jest praktykująca.
No pięknie, to w takim razie powiedz mi jak to się dzieje, że Ty sam jakoś bardzo mało bronisz głównych przedstawicieli owej wiary, w dziale; Filozofia/Religia/Etyka. Tam jakoś, bardzo miernie wyglądają Twoje cyferki statystyczne, a ja w tym kontekście zabierałem właśnie głos.
Widzisz, ja może jestem dziwnym facetem, bo wierzę w Boga, ale jakoś nie do końca ufam klerowi.
Sylwek napisał/a:
Czy aby na pewno chcecie by po ulicy chodziły pary homoseksualne z dziećmi?
A co do tych homoseksualistów, Jezus nie wybaczył Marii Magdalenie? A przecież też była „inną” kobietą jak wszystkie pozostałe.
Sylwek napisał/a:
Brak mi słów...
Jak czytam tego typu deklaracje, to mnie też…… niestety .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum