Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-05-28, 21:10 Dni Wielunia 2008
Myślę że już czas na ten temat
Więc zacznijmy może od tego ma ktoś już plan tegorocznych dni Wielunia? Wiem że gdzieś już tam się w radiu pojawiały ale osobiście nie słyszałem i nie mam pojęcia ;]
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Maj 2007 Posty: 449 Piwa: 12/1 Skąd: z samiutkiego piekła
Wysłany: 2008-05-29, 07:27
Cytat:
Podobno, jak co roku mają się odbyć w Wieluniu i to w czerwcu To tak na początek
Patrząc na to, że jest już 29 maja i oprócz reklam w radio nie bardzo skąd jest się
dowiedzieć jaki jest plan obchodów to można tylko pogratulować organizatorom........
Patrząc na to, że jest już 29 maja i oprócz reklam w radio nie bardzo skąd jest się
dowiedzieć jaki jest plan obchodów to można tylko pogratulować organizatorom........
Jak co roku jest czego gratulować W tamtym roku też było extra
Na dni Wielunia 2008 zaproszony jest Krzysztof Krawczyk i September. Nowością w tym roku są trzy sceny w centrum miasta. Na placu koło Tęczy będzie główna scena, pod murami scena dla dzieci, a przy muzeum będzie trzecia scena. Rozrywkę zapewni też Kabret Moralnego Niepokoju oraz D-Bomb (będzie jazda). Dni Wielunia zapowiadają się nie gorzej niż dni Działoszyna. Dokładny harmonogram zostanie umieszczony w terminie późniejszym.
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2008-05-29, 10:16
glizda napisał/a:
Dokładny harmonogram zostanie umieszczony w terminie późniejszym.
pewnie juz po zakończeniu Dni Wielunia
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-05-29, 14:38
No to widzę że też zorientowani jesteście Że odbędą się 14 – 15 czerwca wiedziałem ale żeby jeszcze nikt nie miał (nie było) rozpisanego planu co o której godzinie... Chyba macie rację że pojawi się po zakończeniu Przecież pozostały tylko dwa tygodnie...
Jakby był September byłoby suuuuper ale coś nie wierzę w to że będzie, szczególnie jak już Ferbik wspomniał patrząc na ubiegły rok...
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Sie 2007 Posty: 427 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2008-05-29, 14:56
No, już się poświęcę.
Niedziela, główna scena przy Placu Legionów (tylko w niedzielę są koncerty):
15:00 - Kabaret Moralnego Niepokoju
17:00 - Krzysio Krawczyk
18:30 - Don Guralesko (cokolwiek to jest - przyp. ryba)
19:30 - Pezet
20:45 - September
na innych scenach koncerty wieluńskich zespołów (przy Podwalu) i jakichś zupełnie mi nieznanych tworów, chyba jakieś disco polo, jak D-Bomb czy inne Stereo (scena przy muzeum)
godz. 15.00 – wyruszamy w barwnym korowodzie ulicami centrum Wielunia. Korowód uformuje się na ulicy Kaliskiej i przejdzie ulicami : Nowy Rynek, Narutowicza, Plac Legionów, Królewska, Plac Kazimierza Wielkiego, Podwale, Reformacka, Zamenhofa i zakończy się przy Muzeum Ziemi Wieluńskiej.
około godz. 16.15 - na scenie przy Muzeum Ziemi Wieluńskiej nastąpi odczytanie i przekazaniem na ręce władz miasta aktu lokacyjnego. Burmistrz Wielunia dokona oficjalnego otwarcia uroczystości.
Scena przy ul. Podwale:
godz. 16.45 – piosenki i tańce w wykonaniu wieluńskich przedszkolaków,
godz. 19.30 – pokazy karate tradycyjnego zawodników Klubu Sportowego „PSZCZÓŁKA” w Wieluniu.
Scena przy Muzeum Ziemi Wieluńskiej
godz. 16.45 - występ zespołu Teatru Cygańskiego „TERNO”
godz. 19.00 – występ zespołów Nowa Atlantyda i I Co Z Tego
Ponadto konkursy i pokazy rycerskie w wykonaniu Drużyny Wojów Piastowskich JANTAR
Scena przy Placu Legionów
godz. 20.30 - widowisko historyczne „Klepsydra zdarzeń”.
Plac przed ratuszem
godz. 22.00 – uliczne widowisko fire show (taniec ognia).
15.06.2008r
scena przy placu legionow
godz 15.00 - kabaret moralnego niepokoju
godz 17.00 - krzysztof krawczyk
godz. 18.00 – Zespół DWD/Mickillaz (DWD wielunska Ekipa HH)
godz 18.30 - DonGuralEsko (nie ryba... tylko jeden z najleprzych raperow w polsce twarzacych bragga [nie obrazaj tych ktorzy go lubia i szanuja bo dla mnie smieszne jest disco polo])
godz 19.30 - Pezet
godz - 20.45 - september
godz 21.50 pokaz sztucznych ogni
Plac przed ratuszem
godz. 20.00 - uliczne widowisko „Serce Don Juana” w wykonaniu artystów teatru „Scena Kalejdoskop” z Krakowa.
scena przy ul. Podwale
w godz 16.00 - 20.00
-wystepy wielunskich zespolow mlodzierzowych
-program dla dzieci w wykonaniu Ewy Dobrowskiej
- program dla dzieci "lokomotywa pana tuwima" w wykonaniu centrum usmiechu
scena przy muzeum ziemi wielusnkiej
godz 16.00 - D-Bomb
godz 17.00 - Cliver
godz 18.00 - Stereo
godz 19.00 - Vir
godz 20.00 - stauros
Prosz bardzo to caly (juz oficjalny) program na dni wieluniua
Nie stosujemy koloru czerwonego w postach /regulamin forum/.
Kolorystyka została usunięta.
J.
Ostatnio zmieniony przez Jaro 2008-05-31, 19:09, w całości zmieniany 5 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum