R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowa strona klubu Testa Rossa
Autor Wiadomość
glizda 
Moderator
diablica

Pomogła: 45 razy
Piwa: 24/21
Wysłany: 2008-07-09, 06:46   

A mnie nie podoba się strona internetowa klubu :? A mianowicie to, ze jak chcę zobaczyć menu to wyskakuje mi napis: Nie masz uprawnień do przeglądania tej strony.

Wychodzi na to, że każdy kto chciałby zerknąć na menu klubu musi sie zarejestrować, dla mnie to jest bezsensu gdyż takie informacje powinny być ogólnie dostępne.
Ale to taka moja skromna opinia na ten temat...

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2008-07-09, 09:01   

Graficznie tragedii nie ma, jak sądzę jest to "zapożyczony" layout :)
Tandetnie natomiast wygląda nagłówek i strona się rozsypuje.

mario's 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Piwa: 1/4
Wysłany: 2008-07-09, 09:44   

Co do menu to nie trzeba się logować, po prostu go jeszcze nie ma . A jeśli chodzi o stronke to powstała ona z dobrej chęci D@vida i chwała mu za to, najważniejsze że chodzi to po pierwsze a po drugie jest w miarę aktualna choć jeszcze nie skończona .
Prace nad stroną dalej trwają..
Pozdrawiam

Postaw piwo autorowi tego posta

d@vid 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2008-07-09, 13:11   

glizda napisał/a:
jak chcę zobaczyć menu to wyskakuje mi napis: Nie masz uprawnień do przeglądania tej strony.

Zupełnie o tym zapomniałem! Dałem tak jak robiłem to menu ale już jakiś czas temu skończyłem i całkiem zapomniałem :/ Szkoda że nikt wcześniej mnie nie powiadomił.

Ferbik napisał/a:
Graficznie tragedii nie ma, jak sądzę jest to "zapożyczony" layout :)

Owszem skórka była gotowa, banner tylko robiłem aczkolwiek theme jest prosty do zrobienia kilkadziesiąt linijek kodu kwestia wzięcia wszystkiego w tabele tylko że nie przepadam za grafiką więc i tak nie miał bym co graficznie dać ;) a nawiasem mówiąc cały theme nie miał w lokalu języka polskiego tylko w głównym pliku i musiałem wszytko poprawiać nawet nie wiem z jakiego to było języka coś do włoskiego podobny :P

Ferbik napisał/a:
i strona się rozsypuje.

Co niby się rozsypuje, u mnie wszytko w porządku może to przez przeglądarkę bo wiadomo że różnie to strony się w przeglądarkach zachowują.

mario`s napisał/a:
Co do menu to nie trzeba się logować, po prostu go jeszcze nie ma

No właśnie zrobiłem już je trochę czasu temu ale jak mówiłem całkiem zapomniałem żeby zmienić widoczność, dobrze że glizda wspomniała ;)

Ferbik 
Administrator

Wysłany: 2008-07-09, 15:01   

d@vid napisał/a:
Co niby się rozsypuje, u mnie wszytko w porządku może to przez przeglądarkę bo wiadomo że różnie to strony się w przeglądarkach zachowują.

Pewnie, że różnie się strony w przeglądarkach zachowują :) Ale robi się mniej więcej stronę pod 2 przeglądarki i przynajmniej 2 rozdzielczości :) Tutaj akurat rozsypuje się pod każdą rozdziałką. Dopracuj, bo to przecież PHP - bardzo elastyczny język :)

d@vid 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2008-07-09, 17:23   

Ferbik napisał/a:
Pewnie, że różnie się strony w przeglądarkach zachowują :) Ale robi się mniej więcej stronę pod 2 przeglądarki i przynajmniej 2 rozdzielczości :) Tutaj akurat rozsypuje się pod każdą rozdziałką. Dopracuj, bo to przecież PHP - bardzo elastyczny język :)

Tylko że u mnie w IE 6, Opera, Mozilla jest wszytko w porządku ;) być może chodzi Ci o to że cała treść strony "wyjeżdża" za background ale tutaj niestety nie da inaczej się tego rozwiązać ponieważ musiałby być inny background bez tego z boku no lub dłuższy jeśli miałby być dalej z tą dekoracją z boku ale to wiadomo zależy od treści strony a tu zostało zrobione tak żeby niezależnie od długości było:
http://testarossa.pl/them...e/images/bg.jpg
Także pod każdą rozdzielczością i przeglądarką jest dobrze tylko no może i rzeczywiście nie jest to najlepszy pomysł i nie najlepiej wygląda ale znów by odpadł w/w bg.jpg.
Może spróbuję coś z tym zrobić ale myślę że i tak to lepsze niż w kwietniu plakat z imprezy listopadowej ;)

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2008-07-09, 17:42   

A po co w ogóle dawałeś bg.jpg jako tło? Wygląda to delikatnie mówiąc dziwnie.

Zobacz jak tutaj to jest zrobione:
http://themes.matonor.com/news.php

Ferbik 
Administrator

Wysłany: 2008-07-10, 07:40   

d@vid napisał/a:
Tylko że u mnie w IE 6, Opera, Mozilla jest wszytko w porządku

Jeśli takie coś uważasz za "w porządku", to nie zleciłbym Ci najmniejszego poprawienia pliku HTML.
d@vid napisał/a:
być może chodzi Ci o to że cała treść strony "wyjeżdża" za background

bingo!
d@vid napisał/a:
ale tutaj niestety nie da inaczej się tego rozwiązać ponieważ musiałby być inny background bez tego z boku no lub dłuższy jeśli miałby być dalej z tą dekoracją z boku ale to wiadomo zależy od treści strony

sralis mazgalis (słowo wymoderowano) mietkis. Jak chcesz dawać tego typu komentarze, to proszę Cię - nie masz na ten temat wiedzy, to się nie ośmieszaj.
Zamiast głupich komentarzy typu:
d@vid napisał/a:
Może spróbuję coś z tym zrobić ale myślę że i tak to lepsze niż w kwietniu plakat z imprezy listopadowej

mógłbyś troszkę poczytać chociażby o cięciu grafiki pod tabele, iframe'ach itp.
I życzę więcej kreatywności a nie rżnięcia na żywca cudzych pomysłów :twisted:

tr.jpg
Plik ściągnięto 114 raz(y) 209,28 KB

d@vid 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2008-07-10, 12:30   

A ja życzę doceniać pracę innych że Ty nie robiłeś wiadomo że musisz skrytykować. Zmień przeglądarkę u mnie jest wszystko w porządku tak jak ma być więc tak będzie jeśli Tobie nie odpowiada nie szkodzi ważne że większości się podoba i na stronie głównej nie będzie pół roku ten sam plakat.

Ferbik 
Administrator

Wysłany: 2008-07-10, 13:28   

d@vid, robiąc coś na pokaz musisz liczyć się z krytyką. Więcej pokory życzę i to Ty masz się dostosować pod użytkowników ze stroną a nie oni pod Ciebie. Nie chce mi się komentować Twoich gówniarskich tekstów, więc napiszę tylko: zrzuć z tonu.

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2008-07-10, 13:36   

Tu nie chodzi o przeglądarkę tylko o rozdzielczość. Przy każdej rozdzielczości innej niż 1024x768 to statyczne tło nie pasuje do reszty.

Archdevil 
Administrator
pan piekła

Piwa: 15/45
Wysłany: 2008-07-10, 14:04   

d@vid napisał/a:
być może chodzi Ci o to że cała treść strony "wyjeżdża" za background ale tutaj niestety nie da inaczej się tego rozwiązać ponieważ musiałby być inny background bez tego z boku no lub dłuższy jeśli miałby być dalej z tą dekoracją z boku ale to wiadomo zależy od treści strony a tu zostało zrobione tak żeby niezależnie od długości było:
http://testarossa.pl/them...e/images/bg.jpg
Także pod każdą rozdzielczością i przeglądarką jest dobrze tylko no może i rzeczywiście nie jest to najlepszy pomysł i nie najlepiej wygląda ale znów by odpadł w/w bg.jpg.
Może spróbuję coś z tym zrobić ale myślę że i tak to lepsze niż w kwietniu plakat z imprezy listopadowej

Hmm, a nie lepiej byłoby to zrobić na divie z overflow i podrzucić całą stronkę do górnej krawędzi okna przeglądarki? Ewentualnie ustawić klonowanie prawej i lewej krawędzi ramki, bo to co teraz widzę to tak... no nie wiem czym się kierowałeś :roll:

d@vid 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2008-07-10, 16:05   

Myślę że się dostosowałem, Twoja Ferbik opinia to pierwsza negatywna. No rzeczywiście tego tła nie ma przy innej rozdzielczości ale też źle nie wygląda ;) a kierowałem się dwoma rzeczami, ciekawy, oryginalny wygląd oraz żeby było pod kolor czerwieni a szczerze powiedziawszy ten "błąd" bo wydaje mi się że to kwestia gustu jednemu może się podobać drugiemu nie to zauważyłem dopiero jak napisaliście więc jak mówiłem myślę że ten wygląd kwestia gustu a kto miał trochę do czynienia z phpfusion wie że w profilu można sobie themsa zmienić aczkolwiek większość usunąłem bo chciałem pod kolor czerwieni właśnie.

yabos 
Wieluniaczek

Piwa: 4/2
Wysłany: 2008-07-10, 17:11   

d@vid, kropki i przecinki nie gryzą;>
Co do samej strony to przed oddaniem jej do użycia powinieneś przetestować ją pod kilkoma przeglądarkami i rozdzielczościami bo nie każdy używa firefoxa i 1024x768. U mnie wygląda ok (znaczy się nic się nie sypie bo sam wygląd oceniam gdzieś na 6-6+/10), ale nie wiem jak to pod operą wygląda. A autor strony takie rzeczy powinien wiedzieć.

[ Dodano: 2008-07-10, 19:20 ]
Taki mały edit. Nie dało by rady zrobić galerii w taki sposób żeby po kliknięciu na miniaturkę otwierało się od razu duże zdjęcie? A nie miniaturka->troche większe->duże w nowym oknie, bo trochę za dużo niepotrzebnego klikania.

d@vid 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2008-07-10, 18:56   

syd napisał/a:
Nie dało by rady zrobić galerii w taki sposób żeby po kliknięciu na miniaturkę otwierało się od razu duże zdjęcie? A nie miniaturka->troche większe->duże w nowym oknie, bo trochę za dużo niepotrzebnego klikania.

Oczywiście że da radę ;] Ale nie może tak być ponieważ nie byłoby możliwości oceniania zdjęcia, dodawania komentarzy itp. Ale oczywiście coś z tym postanowiłem zrobić i dodałem pod informacjami link do zdjęcia w pełnych rozmiarach a klikając na zdjęcie jest jak było. Czy tak może być? ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi