Wysłany: 2008-08-19, 11:27 Dlaczego Prawo i Sprawiedliwość?
Cytat:
Roman Kluska
Jeżeli pan porozmawia z uczciwymi pracownikami urzędów skarbowych, to - przynajmniej mi przekazano taką wiedzę - okaże się, że jeszcze parę lat temu, jeżeli ktoś nie był agentem WSI czy służb specjalnych, to nie mógł pracować w urzędach skarbowych na wysokich stanowiskach. Musiał być w pełni dyspozycyjny.[...] mamy do czynienia z głębokim PRL w urzędach skarbowych, urzędach kontroli skarbowej, prokuraturze etc. Oczywiście nie w całości, ale w dużej części tych instytucji.
To skandal! To dlaczego w policji pracują byli milicjanci? To był dopiero PRL, teraz chyba większość już przeszła na wcześniejsze emerytury, co jest kolejnym nieporozumieniem. A co to ma do PISu? Czemu ich nie wymieniło kiedy miało swoje 2 lata?
_________________ "All this chaos in heads of quarter intelligentsia comes from that science
is really not for everybody."
[Hugo Steinhaus "Memories and Notes"]
Pomógł: 1 raz Wiek: 54 Dołączył: 15 Cze 2006 Posty: 503 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-08-19, 21:14
Sa tacy, co uważają, że powinno sie w 1989 roku rozstrzelać wzystkich co mieli coś wspólnego z PRL - tylko pytanie kto teraz by pisał na tym forum. To obsesja jakaś
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2008-08-19, 22:50
basteks napisał/a:
rozstrzelać wzystkich co mieli coś wspólnego z PRL - tylko pytanie kto teraz by pisał na tym forum
Bez przesady basteks. Nie jest chyba aż tak źle
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
rozstrzelać wzystkich co mieli coś wspólnego z PRL - tylko pytanie kto teraz by pisał na tym forum
Bez przesady basteks. Nie jest chyba aż tak źle
Jest. Równie dobrze mogliby odsunąć moich rodziców od pracy w szkole tylko dlatego, że pracowali przed 1989 rokiem i uczyli 'na starych zasadach'. Ot głupota narodu polskiego...
_________________ Bij czerwonych, aż zbieleją, bij białych, póki nie poczerwienieją!
N. I. Machno
Morgoth:
Nigdzie w żadnym poskomunistycznym kraju, funkcjonariusze starego systemu nie mają się tak dobrze jak w Polsce. To była nomenklatura dysponuje władzą pieniądza niemal we wszystkich obszarach gospodarczych. To oni trzymają związki sportowe, to oni wreszcie zawiadują systemem sprawiedliwości po 18 latach przemian. Nie wspominając biznesu erotycznego, nielegalnego handlu używkami i bronią.
Nic więc dziwnego, że "służby" w Urzędach Skarbowych pilnują aby "obcym" nie działo się lepiej niż "swoim".
A ty tu takie pierdoły z nauczycielami sadzisz. Weź zimny prysznic i zacznij myśleć.
I jeszcze obrażasz przy każdej okazji dumny Naród Polski.
Dziwię się tylko, że to ciągle ja muszę przeciwko Twoim ekscesom protestować, że na forum nie ma nikogo innego, kto by się przeciwstawiał Twoim chorym antypolskim kompleksom.
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2008-08-20, 19:21
Zygmunt niestety czytając twoje posty to ma się wrażenie że w każdym kto ma więcej jak 30 lat widzisz komunistę.
Niestety Naród Polski składa się również z ludzi którzy żyli i pracowali w tamtym systemie i to na różnych stanowiskach. Więc daj sobie siana i nie nazywaj wszystkich "komuchami"
Mam wrażenie że masz ciagły żal że inni się "nachapali" a ty nie. Powiedz czy ktoś ci zabrania wejść w biznes erotyczny? Czy chociażby podjac pracę w Urzędzie Skarbowym???Pokaż że masz do tego kwalifikacje i pracuj. Tylko nie mów że nie możesz bo tam "rządzą komuchy" bo nawet nie spróbowałeś.
Zygmunt Stary, a twoje chore antyżydowskie, kseno- i homofobiczne kompleksy mogą być tolerowane? Mamy wolność poglądów i wyznania, wszak na to się najczęściej powołują nacjonalistyczne bojówki i głosiciele antysemickich haseł. Naród jest niczym, liczy się człowiek.
Ja jedynie staram się ustrzec świat przed tym:
_________________ Bij czerwonych, aż zbieleją, bij białych, póki nie poczerwienieją!
N. I. Machno
Zygmunt Stary, według mnie Morgoth ma rację, skoro wyrzucić wszystkich którzy pracowali za PRLu to najlepiej odebrać uprawnienia sędziom, policjantom, nauczycielom, wykładowcom i wszystkim którzy zdobyli swój zawód za czasów PRLu. Odebrać wszystkie tytuły naukowe, zburzyć wszystkie budynki które zostały wtedy wybudowane (kto chciałby mieszkać w bloku z płyty betonowej) a najlepiej zrzec się wszystkich medali zdobytych przez sportowców reprezentujących, tfu!, komunistyczne państwo. Bo naród polski nie ma nic wspólnego z ohydną komuną! To skandal!
_________________ "All this chaos in heads of quarter intelligentsia comes from that science
skoro wyrzucić wszystkich którzy pracowali za PRLu
To wtedy właśnie komuchów zostawilibyśmy w spokoju, bo oni nie pracowali, tylko żyli jak mendy kosztem właśnie tych co pracowali. Oni co najwyżej PIASTOWALI urząd, lub wysługiwali się PIASTUJĄCYM urzędy.
Jak zresztą robią to nadal mimo upływu 18 lat przemian min. w niektórych gminach naszego powiatu.
natash, Morgoth:
Moja mama mówiła "klituś-bajduś-duptuś", wobec takiego poziomu intelekualnego pozostaje silence.
gregg:
Insynujesz mi rzeczy, których nie wypowiedziałem. Można było w tamtym systemie nie płacić ceny utraty twarzy i przyzwoitości, to także coś kosztowało. Mówię o latach od połowy 70-tych.
Nigdy nie było mi po drodze z tymi, którzy się "nachapali", cenę swoją prędzej czy później zapłacą, a nagrodę już otrzymali.
Tylko nie pozwolę na mieszanie czerni z bielą, żeby wyszło szare: TAK TAK, NIE NIE!
Tylko nie pozwolę na mieszanie czerni z bielą, żeby wyszło szare: TAK TAK, NIE NIE!
No to gratuluję światopoglądu.
Zygmunt Stary napisał/a:
o wtedy właśnie komuchów zostawilibyśmy w spokoju, bo oni nie pracowali, tylko żyli jak mendy kosztem właśnie tych co pracowali. Oni co najwyżej PIASTOWALI urząd, lub wysługiwali się PIASTUJĄCYM urzędy.
Jak zresztą robią to nadal mimo upływu 18 lat przemian min. w niektórych gminach naszego powiatu.
Zawsze są ludzie którzy pracują i którzy otrzymują stanowiska za znajomości, w państwowych firmach nie zmieniło się nic. A z tego co wiem to w Wieluniu było paru uczciwych ludzi którzy za komuny zrobili sporo dobrego dla miasta mimo ze to było nie w smak partii.
Zygmunt Stary napisał/a:
natash, Morgoth:
Moja mama mówiła "klituś-bajduś-duptuś", wobec takiego poziomu intelekualnego pozostaje silence.
Gratuluję znajomości języków obcych. Denerwuje mnie takie podejście które demonizuje PRL, widzę że z braku rzeczowych argumentów sięgasz po wspomnienia z przedszkola. Jakbyś nie zauważył że zmiany z PRLu na III Rzeczpospolitą co do zmian personalnych na stanowiskach państwowych nie różniła się od tych po wyborach przegranych np przez AWS. To jest dopiero dziecinne myślenie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum