Gdzie są dzisiaj ci wredni krzykacze z PO, którzy próbowali podważać zasady jedynego ministra zachowującego się z godnością i honorem.
Jakże mali dzisiaj są Komorowski, Niesiołowski, Czuma i wszyscy, którzy godność swoją i zasady zaprzedali.
Nie słuchałem wystąpienia Ziobry. Nie wiem co powiedział. Ale jego czyn(jak postanowił tak zrobił) bardziej świadczy o nim niż jakiekolwiek słowa.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-09-03, 15:36
Zygmunt - przecież to był jego poselski obowiązek, nie róbmy z niego bohatera tylko dlatego, że w podobnej sytuacji kilku posłów zachowało się inaczej.
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2008-09-04, 07:00, w całości zmieniany 1 raz
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2008-09-03, 16:07
Jaką klasę?????????????
Klasę to by pokazał gdyby to zrobił natychmiast po wniosku prokuratury.
A tak, to Klasa-Mamlasa
Teraz się zrzekł jak wiadomo że i tak zostałby mu odebrany... też mi bohater.
Dałem publicznie słowo i go dotrzymam.
Po quasi-debacie, która będzie polegała na tym, że sprawozdawca komisji przedstawi wniosek, a ja się do niego ustosunkuję, zrzeknę się immunitetu. Żadnego głosowania nie będzie - powiedział były minister sprawiedliwości.
Ziobro wskazywał również na manipulacje, których dopuszcza się marszałek Sejmu Bronisław Komorowski. Choć już przed dwoma miesiącami Ziobro zapowiedział, że po debacie zrzeknie się immunitetu, marszałek przy każdej okazji zwraca się do niego z apelem o "rezygnację z immunitetu". To, zdaniem Ziobry, ma dać Komorowskiemu możliwość przekonywania w mediach, że były minister sprawiedliwości zrzekł się immunitetu dopiero po jego apelu.
- Od początku mówiłem, że zrzeknę się immunitetu, natomiast pan marszałek Komorowski posługuje się - co w jego przypadku nie jest nowością - pewnego rodzaju demagogią. Wie bowiem doskonale, że regulamin Sejmu mówi, iż jeśli zrzekłbym się immunitetu przed wystąpieniem sejmowym, wtedy straciłbym prawo do tego, by przedstawić swoje stanowisko.
[...]
Ekspertyza miażdży prokuratorski wniosek
[...]
Najważniejsza z konkluzji, jakie zawiera ekspertyza, wskazuje na "rażący błąd polegający na postawieniu zarzutu popełnienia czynu z art. 51 ust. 1 ustawy o ochronie danych osobowych, mimo że przestępstwo to nie mogło zostać popełnione". Jak napisano w treściwym opracowaniu, literalna wykładnia art. 51 ust. 1 ustawy o ochronie danych osobowych jednoznacznie wskazuje, że udostępnienie danych osobowych tylko jednej osobie - w tym przypadku Jarosławowi Kaczyńskiemu - w świetle orzeczenia Sądu Najwyższego z dnia 21 listopada 2007 roku nie wyczerpuje znamion przestępstwa.
Autorzy ekspertyzy zarzucają w takiej sytuacji skarżącej Ziobrę prokuraturze nieznajomość wykładni przepisów prawa materialnego oraz nieznajomość orzecznictwa Sądu Najwyższego.
Eksperci wskazują również na manipulację przez prokuraturę treścią uchwały Sądu Najwyższego z 28 września 2002 roku; manipulację treścią art. 156 par. 5 kpk poprzez twierdzenie, że przepis ten rygorystycznie i jednoznacznie reguluje kwestię udostępnienia akt w postępowaniu przygotowawczym w sytuacji, gdy w tymże przepisie brak takich kryteriów.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 883 Piwa: 12/4 Skąd: Planeta Ziemia
Wysłany: 2008-09-03, 17:57
Cytat:
Wie bowiem doskonale, że regulamin Sejmu mówi, iż jeśli zrzekłbym się immunitetu przed wystąpieniem sejmowym, wtedy straciłbym prawo do tego, by przedstawić swoje stanowisko.
No i przedstawił, jak się robi aferę z afery. Na polityczne zamówienie.
Gdzie są dzisiaj ci wredni krzykacze z PO, którzy próbowali podważać zasady jedynego ministra zachowującego się z godnością i honorem.
Jakże mali dzisiaj są Komorowski, Niesiołowski, Czuma i wszyscy, którzy godność swoją i zasady zaprzedali.
Gdzie ta godność i zasady zaprzedali? Czy jeśli ktoś nie jest z PIS to juz jest niegodny? Bo tak wynika z tego co piszesz...
Klasę okazałby gdyby zrezygnował zaraz po postawieniu zarzutów, ewentualnie natychmiast po wystąpieniu o to przez prokuraturę. Wtedy z honorem stanąłby przed sądem i oczyściłby się z zarzutów bo te stawiane obecnie są rzeczywiście naciągane. Dlaczego tak nie postąpił? Gdyby się obronił to wtedy PO by się ośmieszyła.
Pokazał klasę? Śmiech na sali. Zrezygnował na 5 minut przed głosowaniem, kiedy już nie było odwrotu.
_________________ "All this chaos in heads of quarter intelligentsia comes from that science
is really not for everybody."
[Hugo Steinhaus "Memories and Notes"]
Marudzicie. Pokazał prawdziwy CHonor polityczny krzykaczy z partii braci K. Tak jak napisał natash - zrezygnował 5 min przed głosowaniem którego wynik był od dawna pewny. Choć faktem jest że miał swoje kilka minut na mównicy i mógł sobie pokrzyczeć. Jego era minęła bezpowrotnie.
_________________ Bij czerwonych, aż zbieleją, bij białych, póki nie poczerwienieją!
N. I. Machno
Wypowiedzi na tym forum, jak i postępowanie PO upewniły mnie, że czasy cenzury i zamykania ludziom ust, nie minęły bezpowrotnie i trzeba organizować się i bronić przed nową zarazą...
"Panie Ziobro, jest pan ZEREM". Te słowa wypowiedziane przez Leszka Millera najlepiej świadczą o tym kim/czym jest Ziobro. Ciekawe czy skazaniu go prawomocnym wyrokiem za przestępstwo umyślne, a jestem pewien, że tak się stanie, bo w Polsce już skończyło się państwo policyjne; ciekawe czy wtedy pis będzie chciał wprowadzić zakaz startowania na posła takim właśnie ludziom - skazanym.
I druga sprawa, jak zostanie skazany to o ile się orientuję nie będzie mógł nigdy startować na urząd prezydenta RP. No i kto wtedy będzie "następcą" kaczorków?
Jego era nie minęła, jeszcze długo będziemy go oglądać. Te zarzuty ujawnienia dokumentów są słabe, jak narazie wyrok dostał za zniesławienie doktora G. Nie podoba mi się to że Platforma walczy z PIS ich własnymi metodami, ale oni przynajmniej nie podrabiają dokumentów w celu prowokacji. PIS wykończyło Samoobronę w sądach i może skończyć tak samo.
_________________ "All this chaos in heads of quarter intelligentsia comes from that science
is really not for everybody."
[Hugo Steinhaus "Memories and Notes"]
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 883 Piwa: 12/4 Skąd: Planeta Ziemia
Wysłany: 2008-09-04, 16:08
Zygmunt Stary napisał/a:
Wypowiedzi na tym forum, jak i postępowanie PO upewniły mnie, że czasy cenzury i zamykania ludziom ust, nie minęły bezpowrotnie i trzeba organizować się i bronić przed nową zarazą...
Uważasz za wolność słowa te pokazowe akcje w TVP za czasów rządów PiS-u ?
Chyba mylisz pojęcie wolność słowa z dowolnością, jakiej dopuścił się Ziobro w sprawie pana G.
Wprawdzie zarzut ujawnienia dokumentów ze śledztwa wydaje się błahy, jednak sam fakt wykorzystania stanowiska do rozgrywek partyjnych jest jak najbardziej naganny.
Chyba nie po to został ministrem, aby służyć kolesiom.
Zresztą nie wykazał się wielkimi osiągnięciami. Chyba tylko we własnym mniemaniu, gdy występował w telewizyjnych monologach.
i nie zapominajmy o promocji nowego telefonu komórkowego marki "gwóźdź", jak również o odwołaniu prokuratorów zajmujących się walką z mafią paliwową. Tak właśnie Ziobro walczył z przestępczością!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum