W komentarzu zatytułowanym “Ziemkiewicz kłamie w TVP” panowie Czuchnowski i Krzyk biją wszelkie rekordy bezczelnego kłamstwa. Łatwo zauważy to każdy, kto zada sobie trud uważnego przeczytania tylko tego komentarza, nawet jeśli nie zna kontekstu sprawy.
Czuchnowski i Krzyk oburzają się moją wypowiedzią dla programu “Misja specjalna”, w której pokrótce powtórzyłem to, co pisałem w swojej książce “Michnikowszczyzna. Zapis choroby”: że gazeta Adama Michnika od lat czyni kolejne rocznice stanu wojennego świętem oprawców. Powiedziałem: “Zawsze jest tam albo Wojciech Jaruzelski, albo Jerzy Urban, albo jest reportaż o bohaterskich ubekach, albo jest reportaż o ludziach władzy z PZPR i ich moralnych rozterkach. Nigdy tej okazji ‘Gazeta Wyborcza’ nie uczciła rozmową z ofiarą stanu wojennego albo reportażem o ofiarach”. (...)
całość
Rzadko kiedy można oglądać tak wkurzonego Rafała Ziemkiewicza. To przecież niezwykle spokojny człowiek. "Wyborcza" wyraźnie przegięła i Ziemkiewicz pokazał co myśli o tej gazecie. Zresztą pogląd ten podziela cała masa ludzi w Polsce. Przeczytajcie sobie tekst i oceńcie sami.
_________________ Chcesz być lepiej doinformowany? Przeczytaj sobie o KŁAMCACH
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum