I nic wielkiego się nie stało.
Jeżeli v-ce premier polskiego rządu odwiedza region i ma problemy, to nie ma moim zdaniem nic złego w tym, że mu się pomaga.
Podobnie nie widziałem nic złego w tym, że ministrowi konstytucyjnemu, funkcjonariusze policji kupują hamburgera.
To PO wywołała "aferę" w przypadku rządu PiS i dlatego można dziś wyśmiewać się z podobnej sytuacji w wykonaniu PO, ale tak naprawdę, to ani tamta, ani ta sytuacja nie jest godna zauważenia.
Zygmunt Stary, nie rozumiem Ciebie w zupełności. Najpierw piszesz, że m.in. TVN dla Ciebie to okrutne zło, to dlaczego podpierasz się ich informacjami, cytujesz ich i komentujesz? Chyba, że wybiórczo traktujesz słowa totalitaryzm, układ i tym podobne, skoro wybiórczo podajesz informacje, które nie są wg Ciebie kłamliwe itp.
A tak nawiasem czepiasz się pierdół, jak większość komentujących onet.
Ferbik:
I ja uważam, że są między nami nieprzekraczalne granice zrozumienia, które, gdyby którykolwiek z nas przekroczył, przestałby być sobą.
Dezinformacja TVN nie polega na tym, że podaje nieprawdziwe fakty, ale na tym, jaką rangę im nadaje i w jakim celu to czyni.
Nie widzę nic złego w tym, że podaję fakt za TVN, ponieważ najprawdopodobniej potwierdzą go za chwilę inne źródła.
Nie odnoszę się do artykułu podanego na stronach tvn, a jedynie cytuję tytuł, i podaję źródło tego cytatu. Wyrażam również swoją własną opinię, która jest całkowicie oderwana, a nawet sprzeczna z wymową cytowanego tytułu. Podaję źródło, bo mam taki zwyczaj.
Totalitaryzm to dla mnie zawsze jest pogarda dla "mas" a zachwyt dla "elit", a niewątpliwie tego typu zjawisko mamy w przekazie TVN.
Nie mam również wątpliwości, że totalitaryzm sprzyja układom.
Fakty mają to do siebie, że są, albo prawdziwe albo fałszywe, niezależnie od tego kto poda informację: Trybuna, Nie, Fakt czy Nasz Dziennik.
Jednak nawet w konstrukcji tytułu przeze mnie cytowanego była pewna manipulacja "podsuwająca" czytelnikowi wykorzystanie wozu strażackiego jako nieproporcjionalne działanie w stosunku do złapania gumy przez urzędnika, co prowadzi do analogii z "wieśmakiem" i ja z tego świadomie skorzystałem, nie po to jednak, aby się nad nią(manipulacją) zastanawiać, ale po to aby zminimalizować jej znaczenie.
Stąd zgoda, że są to jak piszesz "pierdoły", ale ja nie zapomniałem jakie to "widły" zrobiono z "igły" wieśmaka za rządów PiS.
Dlatego wyraziłem w związku z tym swój sąd na forum, zresztą co do meritum zgodny z Twoim.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum