Chciałbym zapytać się szanownych Forumowiczów czy wieczorem dnia 23 sierpnia o godzinie 23.42 na niebie (nad budynkiem mleczarskim) zaobserwował coś niecodziennego ???
Ostatnio zmieniony przez Administrator 2013-02-06, 14:55, w całości zmieniany 1 raz
Nie wiem co to było ale wierzcie mi że bardzo interesujące. Przez kilka sekund było widać lecące bliżej nie określone "coś" Leciało stosunkowo nisko może ok 500 m nad ziemia może niżej i bezszelestnie. Siedzieliśmy wtedy w kumplem któremu od razu wskazałem to na niebie bez szukania od razu też zauważył. Rozpiętość tych a,la skrzydeł mogła wynosić ok 80m. Ogólnie rzecz biorąc było to spore i słabo oświetlone. Nie był to ani żaden ptak raz ze wielkość a dwa światła ani też samolot bo ten z kolei musiał by posiadać mrugające światło a poza tym to coś leciało nisko i było by coś w ogóle słychać. Te słabo oświetlone diody znajdowały się z tyłu tego czegoś i układały się w kształcie mewy. Przemieszczało się to ruchem bardzo płynnym. Ogólnie rzecz biorąc ciekawa sprawa
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2009-08-24, 11:18
UFO???
A może to ten koleś co mieszka koło mleczarni robił sobie nocny lot na paralotni
Tylko ta rozpiętość 80 metrów. Skąd on wziął taką wielką paralotnię
Z takimi stwierdzeniami byłbym ostrożny aczkolwiek nic innego mi na myśl nie przychodzi. Hehehe mówię do kumpla może lecieli do Wylotowa robić kręgi w zbożu Kumpel opisując to co widział widział to samo co i ja. Oboje też byliśmy trzeźwi oraz nie posiadamy zaburzeń psychicznych Kolesia na paralotni słychać jak leci i jeśli już to leci zdecydowanie wolniej. Poza tym za duża rozpiętość. Naprawdę miało to solidny rozmiar.
czyżby jakieś UFO nad Wieluniem ?? A może jakiś prototyp samolotu ??
Wysłany: 2009-08-24, 11:43
michal_saper napisał/a:
Z takimi stwierdzeniami byłbym ostrożny aczkolwiek nic innego mi na myśl nie przychodzi. Hehehe mówię do kumpla może lecieli do Wylotowa robić kręgi w zbożu Kumpel opisując to co widział widział to samo co i ja. Oboje też byliśmy trzeźwi oraz nie posiadamy zaburzeń psychicznych Kolesia na paralotni słychać jak leci i jeśli już to leci zdecydowanie wolniej. Poza tym za duża rozpiętość. Naprawdę miało to solidny rozmiar.
Nie pisałem o motolotni tylko o paralotni. Paralotnia to taki jakby spadochron i jak leci to go nie słychać.
Poza tym to tam naprawdę mieszka koleś który ma paralotnię i kilkakrotnie widziałem go jak tam sobie latał (właściwie to paralotniarzy jest dwóch i mają dwie paralotnie)
Tak to wygląda:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Paralotnia
Nie. Całkiem inaczej to wyglądało w żaden sposób to nie przypominało ani motolotni ani paralotni... poszukam w necie fotki może znajdę coś podobnego...
kształt i wielkość podobna do tego http://www.debunker.com/images/ArnoldUFO.jpg te dwa łuki tylne były słabo oświetlone i budował się z nich kształt odzwierciedlający to na tym zdjęciu
Pomógł: 4 razy Wiek: 87 Dołączył: 30 Wrz 2008 Posty: 292 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-08-24, 20:00
Jakbyś powiedział ze dzisiaj w od 10 to bym Ci powiedział, ze mogłeś dojrzeć samolot KC-10 z Eindhoven - dziś nasze F-16 miały w strefie Radomsko - Wieruszów strefe aktywnego tankowania w powietrzu było wyraźnie widać w godz. 10.00-19.00
Ja z 5-6 lat temu widziałam, ale krążek Spory, ale nie jakiś olbrzym. Tak tak, zostanę wyśmiana i w ogóle, ale cóż, taka prawda. Widziało ze mną parę osób i również leciało bezszelestnie i baaardzo nisko. Po jakimś czasie dogadałam się z kolegą, który również w tym czasie coś takiego widział w tych okolicach. Ok, nie mówię,że to ufo, ale co okragłego może lecieć bezszelestnie i nisko tak po prostu ok 22-23? Dla mnie to co najmniej dziwne.
Także Saper, ja Cię nie wysmieję, bo rózne rzeczy sie zdarzają.
To czy ktoś w to wierzy czy nie zależy od stopnia otwartości umysłu. Ci najwięksi sceptycy widząc coś takiego powiedzą że muszą się zacząć leczyć bo mają urojenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum