lub ewentualnie w każdym ASO - na pewno w Citroenie
A co się stało ze nie ma czynnika w samochodzie? Owszem jego poziom samoczynnie się zmniejsza ale bardzo powoli. U mnie po kilku latach brakowało 1/3 objętości. Niestety często jest tak że układ jest nieszczelny i po napełnieniu szybko ulatuje w atmosferę.
Lesiu tobie polecam ten sam adres. Uruchamiałeś klimatyzację przez zimę? Klimę należy włączać przynajmniej raz w miesiącu (czy to lato czy zima) bo jeśli się tego nie robi, to potem są takie właśnie niespodzianki. Poza tym należy dbać o odpowiedni poziom czynnika chłodzącego bo on jest zmieszany ze środkiem który smaruje sprężarkę.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-04-08, 21:21
Wg googla klimatyzacjami samochodowymi zajmują się jeszcze:
MOTO-HURT Zygmunt Kapela Sp. Jawna
Ul. Wojska Polskiego 50
98-300 Wieluń
telefon (043) 843 09 01
E Serwis Sp. z o.o.
Baranowskiego 5, 98-300 Wieluń
Telefon: (043) 843-34-15
Ferbik napisał/a:
tylko trzeba uważać, bo lubią detonować silniki przy wymianie filtra paliwa np.
Bo w Polsce trzeba stosować się do kilku zasad:
1. Oddawać samochody tylko do warsztatów gdzie w każdej chwili można wejść i zobaczyć jak naprawiają
2. Trzeba mieć chociaż ogólne pojęcie o mechanice, bo inaczej Cię wydymają
3. Naprawa samochodu w ASO absolutnie nie gwarantuje fachowej obsługi
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-04-11, 19:45
Lesiu napisał/a:
KLIMATECHNIK - Noculak z Bralina.
2 razy naprawiałem klimatyzacje u nich i jestem zadowolony. Trafiłem tam z polecenia - 2 niezależne osoby z Wrocławia i Wielunia poleciły mi to miejsce więc coś w tym musi być Aczkolwiek samo napełnianie nie jest chyba aż taką filozofią żeby się tam wybierać
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Wysłany: 2012-08-03, 01:23
Napisze tak... Pradcowałem kiedyś w tzw firmie e serwis.
Pracujące tam osoby zrobią wszystko abyś porobił jak najkrócej a i oczywiście wszystko Twoja wina. Zatem ja nie bedę polecał owej firmy, bowiem co jeden to bardziej cwany
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum