Witam
Oszustwo dotyczy promocji internetowych typu: przyśpieszanie komputera, programy do lotto itp.
Przypadkowo otworzyłem stronę, która oferowała podobne „promocje”.
Oto treść strony:
Kod:
Pobierz program do .....
za 1zł (1,22 zł z VAT)
Wpisz kod otrzymany w SMS:
Aby otrzymać kod dostępu
Wyslij SMS o tresci: ........ pod numer 9250
Wykropkowana jest pseudopromocja, treść smsa. Numeru nie kasuje aby każdy mógł zapamiętać na co ma uważać.
Natomiast w stopce strony:
Kod:
Cena jenego smsa wynosi 25zł netto / 30,50 z VAT. Aby otrzymać kod dostępu do pliku należy wysłać 2 smsy
Calkowita cena to 50zł netto/ 61zł z VAT.
UWAGA: Obydwa SMSy nalezy wysłac z tego samego numeru telefonu.
Dokonujac płatnosci SMSem, kod dostępu otrzymasz automatycznie po kilku sekundach.
Placac karta korzystasz z promocji obniżonej opłaty za program, która wynosi 1zł netto / 1,22zl z VAT.
W platnosciach karta kredytowa na podany adres e-mail zostanie przesłany plik w chwili potwierdzenia i zaksięgowania tranzakcji - około 2 dni roboczych.
2009 (C) WSZELKIE PRAWA ZASTRZEŻONE
Oczywiście jest promocja - podobno przy płatności kartą. Nie wiem nie sprawdzałem i nie mam zamiaru.
Jest jedno podobieństwo stron z takimi promocjami. Większość zaczyna się hasłem "programy-za-zlotowke" .końcówka adresu.
Jeśli macie podobne strony - podawajcie ku przestrodze.
_________________ "...Gdy byłem dzieckiem,
mówiłem jak dziecko,
czułem jak dziecko,
myślałem jak dziecko.
Kiedy zaś stałem się mężem,
wyzbyłem się tego, co dziecięce..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum