Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-09-26, 15:36
To jednak nawet dobrze że wybuchł tam taki pożar, bo słyszałem że dzięki temu ten budynek w końcu będzie musiał zostać rozebrany. Można powiedzieć "nareszcie", bo budynek jest w stanie bardzo złym i jest kiepską wizytówką miasta dla osób przejeżdżających DK nr 8. Ciekawe kiedy rozpocznie się rozbiórka i co teraz powstanie w tym miejscu
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Jak niektórych czytam czasami na forum to mnie krew zalewa. Ta kamienica pewnie nie zostanie rozebrana, bo to, że nie wygląda ładnie z zewnątrz nie znaczy, że w środku nie są wyremontowane mieszkania, nie wiem czy się ktoś orientuje, ale, np w takiej Łodzi nawiązuje do tego miasta, bo to duże miasto z GALERIAMI I SUPER SKLEPAMI, większość kamienic wygląda tak jak ta, a w tych kamienicach są mieszkania tzw. apartamenty. Więc nie piszcie głupot, bo co brzydki budynek to najchętniej byście go zrównali z ziemią.
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-09-26, 18:16
Chudyy wybacz, ale z moich informacji od osoby która coś na ten temat wie, wynika że budynek bardzo ucierpiał w wyniku pożaru i teraz jego stan techniczny nie pozwala na nic innego niż rozbiórkę A co do reszty Twojego komentarza, to piszesz tak, jakbyś nie pozwalał innym mieć swojego zdania. Mnie ten budynek się nie podoba i uważam że lepiej będzie gdy zniknie I mam prawo mieć swoje zdanie. A jeśli chodzi o Łódź to właśnie głównie przez te obskórne kamienice sporo osób uważa to miasto za jedno z najbrzydszych dużych polskich miast Natomiast my chyba powinniśmy równać do najlepszych?
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Natomiast my chyba powinniśmy równać do najlepszych?
Nie za bardzo mamy czym równać... Chociaz może z wyglądem miasta nie jest źle. Jednak nie samym wyglądem miasto zyje
Co do feralnej kamienicy - jakby ją odnowić to by wyglądała nawet nieżle.
Dla wszystkich zainteresowanych tematem kamienicy przy ul. Traugutta:
Było to celowe podpalenie. Najpierw parter, a na drugi dzien o tej samej porze piroman mieszkający obok podpalił właz na strych po czym został zauważony jak wychodził z budynku, dlatego nie spłonął dach a nadpaliła się tylko więźba. Dzięki szybkiej interwencji mieszkańców i bardzo dobrze zorganizowanej akcji gaśniczej ogień zostal w porę stłumiony.
Było dużo dymu i gorąco na strychu.
Wiem to z pierwszej ręki bo wraz ze strażakami byłem na strychu po akcji.
Sprawca podpalenia został aresztowany, przyznał się do obydwu podpaleń i szykowany jest obecnie akt oskarżenia.
Co do domniewanej rozbiórki to nie ma o tym mowy, a wprost przeciwnie.
Ta kamienica będzie jeszcze wizytówką Wielunia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum