Problem: Compiz włączony, przechodzę do terminala (normalnego, nie pod X), wracam do Xorga, animacja zwalnia do poniżej 1FPS, krótko mówiąc niczym render softowy. Jedynym wyjściem jest ubicie compiza i jego ponowne odpalenie. Manager kompozycji z xfce nie wykazuje takiego zachowania. Domyślam się że problem jest gdzieś w konfiguracji compiza, ale gdzie?
Owszem, compiz.real podczas pracy nie zajmuje więcej niż 1% czasu procka, po przejściu do konsoli wartość ta wzrasta do 50-80% i tak zostaje.
Ten sam "bug" mi wystąpił chwilę temu z aplikacją fullscreen 3d (CS 1.6 odpalony pod Wine), i już dopatrywałbym się czegoś z driverami ekranu, ale taki efekt jest tylko z compizem...
Cóż, jako że przed chwilą rozwaliłem xorga (przy instalacji gnome-applets zażądało odinstalowania xorga o_0) a ponownej instalacji xgl nie działał, nadarzyła się okazja przeinstalować drivery nvidii... i niestety jest to samo.
Jeśli to mam miejsce tylko przy przechodzeniu na drugi tty to może ograniczyć te wycieczki.
Jeśli cos chcesz w tle odpalać aby było niezależne od xów np rtorenta to użyj screena.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum