Wysłany: 2009-10-11, 20:25 Problem z odbiorem stacji radiowych na terenie Wielunia
Mam taki problem. Gdy jeżdżę autem po Wieluniu, to łapie mi tylko 2 stacje: RZW (88,6)
i R. Maryja (105,2). Zetki i RMF prawie wcale mi nie łapie. Czy wy macie podobny problem? Jak myślicie, może w Wieluniu powinno postawić się nadajnik Radia Zet lub RMF FM. Przecież w Kluczborku, ZETka i RMF mają swoje nadajniki mimo, iż doskonale je słychać z innych częstotliwości (Radio Zet: 103,4 93,6), (RMF FM: 105,9 95,3).
Ostatnio zmieniony przez wielunianin 2009-10-12, 18:01, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-10-11, 21:08
Mi również tylko RZW dobrze działa, aczkolwiek po wyjechaniu z miasta około 5km ZET już bardzo dobrze odbiera, ale w mieście po za ZW nic, czasem na 103.4 tą ZET'ke słychać ale na większości terenu miasta jest zakłócana przez Radio Maryja.
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2009-10-11, 21:10
Niestety mam podobnie, też tylko dwie stacje. R. Maryja słychać zawsze i wszędzie, chodźby największe zad...pie było
AAAA!!! To o to chodziło Zygmuntowi we fragmencie jego wypowiedzi: "Nie ma Polski bez Radia Maryja"...
Mnie na starym kasetowym pioneerze odbiera dodatkowo Zet, Trójka i jeszcze jakieś dwie inne stacje - nie mam problemu. Najgorsze są transmittery w tanich radiach Czasem lepiej mieć starego firmowego gruchota, niż najnowsze wypasione radio z usb za parę złotych
Wysłany: 2009-10-11, 21:24
Ferbik a na którym piętrze musisz jeszcze dodać Samochody nie chcą latać na takich wysokościach
wielunianin, to wygląda tak, jakbyś w ogóle anteny nie miał, bo u mnie w domu na wieży bez podłączenia zewnętrznej anteny (a chodzi tylko na zewnętrznej) odbiera RZW i RM. Więc wszystko się zgadza. Coś masz z przewodem antenowym, anteną lub gniazdem.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 155 Piwa: 13/1 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-11-19, 20:32
Ja w domu próbowałem ustawić teraz stacjonarne, cyfrowe radio Sony. Przy ręcznym wyszukiwaniu okazuje się że modły z RM zajmują całą skalę radiową. Na parterze nie słychać na żadnej innej częstotliwości oprócz 88,6MHz nie słychać nic oprócz RM.
Czy tak szerokie zajęcie skali nie jest przypadkiem złamaniem jakiś norm prawnych?
_________________ Są równi i równiejsi - Ludzie zróbmy z tym coś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum