Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 226 Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2009-11-12, 16:38
gregg nie robiłem jeszcze spisu inwentarza
Z tego co pamiętam:
4x600WS, 2x200WS, 2x100WS softboxy, parasolki, blendy, namioty, wyzwalacze, tła, statywy, żuraw itp. Powierzchnia jakieś 6x10m.
Nie ma teł scenkowych i rekwizytów typu grecka kolumienka itp
Cena 40/h A za podeptane tło kartonowe 35zl/m
a może Tomku zorganizowałbyś coś na wzór warsztatów foto w studiu je chętnie bym się na coś takiego pisał, nawet myślę żeby się gdzieś wybrać na coś takiego do większego miasta. Ale gdyby coś takiego zrobić u nas jestem pewien, że kilka osób na pewno by się znalazło.
Wysłany: 2009-12-14, 11:11
Bardzo ciekawy pomysł Można by było zorganizować takie spotkanie, tylko powiedzcie mi jeszcze jakiego typu zdjęcia chcecie ?? Może być i akt tyle że trzeba więcej za modelkę zapłacić. Najlepiej wklejcie tutaj kilka fotek.
Można by zacząć od portretu, potem akt dla mnie jest obojętnie. Fajnie by było zobaczyć jak się pracuję z modelką i w studiu. Patrząc na twoje zdjęcia Tomku wydaje mi się, że wiele można się od Ciebie dowiedzieć. Oczywiście, jeżeli zechcesz zdradzić rąbka swojej wiedzy fotograficznej.
Zrób sobie jakiś wstępny kosztorys co i jak, myślę, że max grupy 8-10 osobowe, żeby zamętu nie robić. Parząc na odzew spokojnie się uzbiera.
Wysłany: 2009-12-14, 11:53
Oczywiscie ze może być więcej i oczywiście ze możemy zacząć od portretu a skończyć na akcie Ja jestem nawet bardzo za tym żebyście się czegoś nauczyli i złapali bakcyla, jak bedzięcie wynajmować studio będzie większa szansa ze przetrwa
A jak juz jestesmy w tym temacie, to moze ktos z Was wie skad wziac albo z czego zrobić taki bialy klocek (kostkę) jak dawniej byla u fotografow, z możliwością siadania na nim
Wydaje mi się że najlepsza byłaby do tego sklejka szalunkowa (ok 2cm grubośći). Wytrzyma nawet duży ciężar a jeżeli chodzi o kolor biały to juz kwestia odpowiedniego pomalowania lub oklejenia.
Każda wiedza się przyda. Więc dla mnie najlepsze byłyby sobotnie sesje w studio z Tomkiem w roli eksperta i jakąś fotogeniczna modelką. A może i na forum znalazłaby sie jakaś pani chętna do pozowania?
Wysłany: 2009-12-14, 12:38
no ta sklejka chyba byla dobra tylko jeszcze kto by mi to zrobil hehe
Dla mnie nie ma problemu jestem dyspozycyjny w kazdy dzien tygodnia.
Modelka musi byc doswiadczona, nie chce zebyscie sie stresowali ustawianiem modelki ktora nie bedzie wiedziala o co biega. Mysle ze na pierwszy raz ta modelka Wam wystarczy
http://www.digart.pl/zoom/1978320/index.html
a na nastepne spotkania skombinuje inne, zeby sie nie przejadlo
Mi również się to bardzo podoba. Bardzo chętnie dołączę jeśli będzie i miejsce dla mnie.
Z tego co pisałeś Tomku to masz super warunki w studio jakimi mało który fotograf w Wieluniu może sie pochwalić.
Jeśli ludzie poznają sprzęt i otoczenie tym chetniej będą wynajmowali od ciebie pomieszczenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum