dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2010-01-17, 21:57 Jakie słuchawki
Od jakiegoś czasu mam zamiar kupić sluchawki "dokanałowe", jednak jest tego taki wybór, że nie mam pojęcia na co zwrócić szczególną uwagę. Zwracam sie zatem do Was z prośbą o wskazanie jakiegoś sprzętu godnego polecenia?!
Poczytałem troszkę na różnych forach, o różnym sprzęcie i generalnie większość ludzi poleca sprzęt firmy SENNHEISER. Czy ktoś z Was używa takich słuchawek?
Będę wdzięczny za wszystkie sugestie i podpowiedzi
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
A po co komu żyłować słuchawki, nie szkoda uszu? Przy takiej różnicy cenowej między 202 a 205 osobiście wolałbym nie dopłacać
Zaś do meritum tematu wracając - brat miał (pies polubił przewód) Sennheisery z serii CX i nie narzekał na nie. Z tego co widzę, można niektóre modele z niej dostać w miarę dostępnej cenie
Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 24 Lip 2006 Posty: 285 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-01-17, 22:34
Ja mam Sennheisery. Zarówno "douszne" jak i "nauszne". Sennki mają dobre i ciepłe basy, także miło się słucha. Próbowałem też Kossów, ale wydały mi się strasznie metaliczne, co potem znalazło też potwierdzenie w różnych recenzjach. Pewnie zamierzasz używać ich w połączeniu z jakimś przenośnym odtwarzaczem, więc może lepiej spojrzeć na serię classic PX/PMX albo Travel?
_________________ Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo. Jean de Gribaldy
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-01-19, 23:28
Chudyy masz HD202? Żeby może już nie mieszać w tym temacie wyślij mi na PW więcej info odnośnie tego jak się sprawują (jak bas, jak się sprawują przy większej mocy, np podbicie 50Hz o 12dB, głównie zależy mi na dobrym SPL bo te co mam w tej chwili jak podłącze do kompa to jest ok ale jak dam po drodze wzmocnienie przez głośniczki to jest już tragedia trzeszczą przy 1/5 mocy, czy dobrze dociskają itp.)
Ja mam Koss Porta Pro nie znam dokładnie modelu ale 130-150zl kosztowały i jestem bardzo zadowolony jakość dźwięku bardzo dobra, że aż nie można się oderwać.
Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 24 Lip 2006 Posty: 285 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-02-08, 19:43
Kossy mają metaliczne brzmienie - mnie to irytuje. Ale to oczywiście subiektywna ocena.
_________________ Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo. Jean de Gribaldy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum