A czy w lokalu gdzie ma powstać ten bar&cafe widać jakieś prace czy coś w tym stylu ??
Może po prostu mają trudności z robotą papierkową To normalne jest
Dziękuje za zainteresowanie lokalem i przepraszam że dopiero teraz odpisuje ale brakuje czasu na wszystko..
Lokal planuje otworzyć 13 czerwca ale czas pokaże..
Prawda jest taka że dwie firmy nie wywiązały się z wykonaniem pewnych prac i wszystko się opóźniło w czasie.
Trzeba sobie zdać sprawę że jeśli lokal ma być zrobiony na poziomie to nie da się tego zrobić w 3 tygodnie.
Ludzi do pracy zgłosiło się sporo i na początku przyszłego tygodnia zostanie przeprowadzona rekrutacja.
Na dniach wystartuje również właściwa strona lokalu pod adresem www.by-the-way.pl oraz na www.bytheway.info.pl z której dowiecie się więcej na temat lokalu jak również będziecie mogli wziąć udział w specjalnie przygotowanej sondzie która ma nam pomóc poznać wasze gusta i tworzyć dla Was najlepsze kulinarne miejsce w naszym mieście ..
Jeśli macie jeszcze jakieś pytanka to chętnie na nie odpowiem ale nie obiecuje że zrobię to błyskawicznie
przykro mi stanowisko kierowcy już jest nieaktualne.
Wszystkich zainteresowanych lokalem chciałbym zaprosić do wspólnej dyskusji tak aby poznać wasze zdanie na temat piwa, kawy, menu i godzin otwarcia..
Mamy już swoje założenia ale nie została jeszcze postawiona kropka nad "i" i z pewnością będziemy kierować się również waszym zdaniem
Tak więc kilka prostych pytań na które proszę o odpowiedź:
Jakiej kawy chcieli byście się napić w By The Way? (Lavazza, Alfredo, Segafredo, illy, pellini)
Jakiego piwa chcieli byście się napić w lokalu ?
Jaką kuchnie preferujecie ?
Czy w lokalu powinien być wprowadzony zakaz palenia?
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Maj 2007 Posty: 449 Piwa: 12/1 Skąd: z samiutkiego piekła
Wysłany: 2009-06-19, 13:05
Co do kawy nie mam zdania.
Co do piwa to niech to będzie pierwszy lokal w Wieluniu, w którym można będzie kupić
CIEMNE piwo (nie chodzi mi tu o Portera Żywca). Naprawdę są smakosze tego piwa, których to ono na
pewno przyciągnie.
Co do kuchni to może coś innego niż pizza i hamburger bo to już jest strasznie oklepane....
Co do zakazu palenia to oczywiście jestem jak najbardziej za.
Co do godzin otwarcia to myślę, że przy dobrej i taniej kuchni godzina 12 przyciągnie także młodzież z pobliskiej szkoły a zamkanie o 23 powinno spokojnie wystarczyć.
Pomógł: 7 razy Wiek: 50 Dołączył: 05 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Z lasu
Wysłany: 2009-06-19, 13:32
Na kawie też się nie znam - ale piję
Jeżeli tworzyć klimat to tak jak napisał Rybak, ciemne dobre piwo powinno być fajnym pomysłem. Jak dla mnie może być ponadstandardowe
Kuchnia- szybkie makarony, albo najlepiej naleśniki od słodkich do pikantnych. Tego chyba w Wieluniu nie ma.
Rozstałem się z nałogiem i zdecydowanie jestem przeciwko palaczom
co do godzin otwarcia nie mam zdania
powodzenia
Jeśli chodzi o ciemne piwo to jakie macie na myśli ?
Co do naleśników na pewno będzie bardzo duży wybór co było we wcześniejszym założeniu naszego menu
Czekam na wasze dalsze sugestie
tv może być - ale puszczajcie np. koncertówki. Ostatnio byłem w Wooku i zaskoczył mnie fakt iż zamiast muzyki orientalnej (w końcu to orientalna knajpa) na plazmie leciał koncert RHCP. Przydałby się lokal w którym leciałaby 'lekka' i dobra muzyka, lub też coś z lat 70' i 80'.
_________________ Bij czerwonych, aż zbieleją, bij białych, póki nie poczerwienieją!
N. I. Machno
Pomógł: 7 razy Wiek: 50 Dołączył: 05 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Z lasu
Wysłany: 2009-06-19, 16:20
Jeżeli knajpa ma być inna, to tv odpada no chyba, że istnieje stacja, która by pasowała:D ale i tak wszystko zależy od rodzaju klienta do którego kierowana jest oferta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum