R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Noc 23 sierpnia 2009r
Autor Wiadomość
michal_saper 
Przyjeżdża na zakupy

Piwa: 12/25
Wysłany: 2009-08-24, 00:12   Noc 23 sierpnia 2009r

Chciałbym zapytać się szanownych Forumowiczów czy wieczorem dnia 23 sierpnia o godzinie 23.42 na niebie (nad budynkiem mleczarskim) zaobserwował coś niecodziennego ???
Ostatnio zmieniony przez Administrator 2013-02-06, 14:55, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

michal_saper 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2009-08-24, 11:09   

Nie wiem co to było ale wierzcie mi że bardzo interesujące. Przez kilka sekund było widać lecące bliżej nie określone "coś" Leciało stosunkowo nisko może ok 500 m nad ziemia może niżej i bezszelestnie. Siedzieliśmy wtedy w kumplem któremu od razu wskazałem to na niebie bez szukania od razu też zauważył. Rozpiętość tych a,la skrzydeł mogła wynosić ok 80m. Ogólnie rzecz biorąc było to spore i słabo oświetlone. Nie był to ani żaden ptak raz ze wielkość a dwa światła ani też samolot bo ten z kolei musiał by posiadać mrugające światło a poza tym to coś leciało nisko i było by coś w ogóle słychać. Te słabo oświetlone diody znajdowały się z tyłu tego czegoś i układały się w kształcie mewy. Przemieszczało się to ruchem bardzo płynnym. Ogólnie rzecz biorąc ciekawa sprawa :)

Gregg Sparrow
[Usunięty]

Wysłany: 2009-08-24, 11:18   

UFO??? :lol:
A może to ten koleś co mieszka koło mleczarni robił sobie nocny lot na paralotni ;)
Tylko ta rozpiętość 80 metrów. Skąd on wziął taką wielką paralotnię :P

michal_saper 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2009-08-24, 11:33   

Z takimi stwierdzeniami byłbym ostrożny aczkolwiek nic innego mi na myśl nie przychodzi. Hehehe mówię do kumpla może lecieli do Wylotowa robić kręgi w zbożu :D Kumpel opisując to co widział widział to samo co i ja. Oboje też byliśmy trzeźwi oraz nie posiadamy zaburzeń psychicznych :D Kolesia na paralotni słychać jak leci i jeśli już to leci zdecydowanie wolniej. Poza tym za duża rozpiętość. Naprawdę miało to solidny rozmiar.

damianos1235 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2009-08-24, 11:34   

czyżby jakieś UFO nad Wieluniem ?? A może jakiś prototyp samolotu ??

Gregg Sparrow
[Usunięty]

Wysłany: 2009-08-24, 11:43   

michal_saper napisał/a:
Z takimi stwierdzeniami byłbym ostrożny aczkolwiek nic innego mi na myśl nie przychodzi. Hehehe mówię do kumpla może lecieli do Wylotowa robić kręgi w zbożu :D Kumpel opisując to co widział widział to samo co i ja. Oboje też byliśmy trzeźwi oraz nie posiadamy zaburzeń psychicznych :D Kolesia na paralotni słychać jak leci i jeśli już to leci zdecydowanie wolniej. Poza tym za duża rozpiętość. Naprawdę miało to solidny rozmiar.

Nie pisałem o motolotni tylko o paralotni. Paralotnia to taki jakby spadochron i jak leci to go nie słychać.
Poza tym to tam naprawdę mieszka koleś który ma paralotnię i kilkakrotnie widziałem go jak tam sobie latał (właściwie to paralotniarzy jest dwóch i mają dwie paralotnie)
Tak to wygląda:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Paralotnia

michal_saper 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2009-08-24, 13:06   

Nie. Całkiem inaczej to wyglądało w żaden sposób to nie przypominało ani motolotni ani paralotni... poszukam w necie fotki może znajdę coś podobnego...

michal_saper 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2009-08-24, 13:12   

kształt i wielkość podobna do tego http://www.debunker.com/images/ArnoldUFO.jpg te dwa łuki tylne były słabo oświetlone i budował się z nich kształt odzwierciedlający to na tym zdjęciu

HandOfFury 
Przyjeżdża na zakupy

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2009-08-24, 20:00   

Jakbyś powiedział ze dzisiaj w od 10 to bym Ci powiedział, ze mogłeś dojrzeć samolot KC-10 z Eindhoven - dziś nasze F-16 miały w strefie Radomsko - Wieruszów strefe aktywnego tankowania w powietrzu :) było wyraźnie widać :) w godz. 10.00-19.00

Leveile Soleile 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Pomogła: 4 razy
Piwa: 12/27
Wysłany: 2009-08-24, 21:57   

Ja z 5-6 lat temu widziałam, ale krążek :D Spory, ale nie jakiś olbrzym. Tak tak, zostanę wyśmiana i w ogóle, ale cóż, taka prawda. Widziało ze mną parę osób i również leciało bezszelestnie i baaardzo nisko. Po jakimś czasie dogadałam się z kolegą, który również w tym czasie coś takiego widział w tych okolicach. Ok, nie mówię,że to ufo, ale co okragłego może lecieć bezszelestnie i nisko tak po prostu ok 22-23? Dla mnie to co najmniej dziwne. :P

Także Saper, ja Cię nie wysmieję, bo rózne rzeczy sie zdarzają. :wink:

Aha, nie bylismy pijani, naćpani itd. :wink:

michal_saper 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2009-08-25, 01:14   

To czy ktoś w to wierzy czy nie zależy od stopnia otwartości umysłu. Ci najwięksi sceptycy widząc coś takiego powiedzą że muszą się zacząć leczyć bo mają urojenia.

A w Rosvell rozbił się balon meteorologiczny...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi