Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2009-09-15, 16:30
Gorzka prawda jest niestety taka, że większość „lustrzanych nowicjuszy”, którzy tak właśnie zdobyli pierwszą lustrzankę, jest mądrzejsza od „kury” . Trzeba jeszcze pamiętać o kilku technicznych zwrotach, i nieważne co one oznaczają, ważne że umie się je wypowiedzieć, to i tak dla laików „kosmos”, a dla nich dodatkowy atut w szpanowaniu
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Znam parę osób, którzy kupili lustrzankę a cały czas robią zdjęcia w trybie małpy (czyli tryb auto, nie bez powodu zaznaczony w każdym aparacie na ZIELONO)
A ja myślałem że lustro jest półprzepuszczalne i zdjęcia są tylko zza lustra tam gdzie znajduje się matryca. A może racze spod lustra bo lustro w lustrzance się podnosi do góry jak się robi zdjęcie. Więc jak możesz pokazac zdjęcie z przedlustra?
No w sumie pomyliło mi się przed lustrze z zalustrzem wśródlustrza zewnętrznego ściennego. Ale ogólnie nie ma się co śmiać znam osoby które robią zdjęcia w trybie automatyki i jeszcze biorą za to kasę. A z drugiej strony kiedyś upierałem się przy pełnym manualu a teraz dostrzegam dużo zalet programów preselekcji. Pod warunkiem, że się je odpowiednio ustawi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum