Wysłany: 2009-08-16, 11:37 Najnowsze Wine i Debian Squeeze
Debian Squeeze, dodane repo od Wine, do przed(?)wczoraj było wszystko ok, aż wydali wine 1.2.6
Apt daje błąd:
Kod:
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności
Odczyt informacji o stanie... Gotowe
Nie udało się zainstalować niektórych pakietów. Może to oznaczać,
że zażądano niemożliwej sytuacji lub używasz dystrybucji niestabilnej,
w której niektóre pakiety nie zostały jeszcze utworzone lub przeniesione
z katalogu Incoming ("Przychodzące").
Następujące informacje mogą pomóc rozwiązać sytuację:
Następujące pakiety mają niespełnione zależności:
wine: Wymaga: libfontconfig ale nie da się go zainstalować
E: Pakiety są uszkodzone
Przeinstalowałem fontconfig i libfontconfig1, nadal to samo. Zrąbali pakiet czy raczej ja mam coś uszkodzone?
by the way:
Da radę bez rekompilacji kernela wyrzucić support dla urządzeń SCSI? Mam kontroler w docku do laptopa, nie korzystam z tego a dobre 15 sekund opóźnia start
Wysłany: 2009-08-16, 12:59 Re: Najnowsze Wine i Debian Squeeze
kitor napisał/a:
Debian Squeeze, dodane repo od Wine, do przed(?)wczoraj było wszystko ok, aż wydali wine 1.2.6
Apt daje błąd:
Kod:
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności
Odczyt informacji o stanie... Gotowe
Nie udało się zainstalować niektórych pakietów. Może to oznaczać,
że zażądano niemożliwej sytuacji lub używasz dystrybucji niestabilnej,
w której niektóre pakiety nie zostały jeszcze utworzone lub przeniesione
z katalogu Incoming ("Przychodzące").
Następujące informacje mogą pomóc rozwiązać sytuację:
Następujące pakiety mają niespełnione zależności:
wine: Wymaga: libfontconfig ale nie da się go zainstalować
E: Pakiety są uszkodzone
Przeinstalowałem fontconfig i libfontconfig1, nadal to samo. Zrąbali pakiet czy raczej ja mam coś uszkodzone?
a masz włączone sprawdzanie sum kontrolnych MD5 w konfigu apt ?
Cytat:
by the way:
Da radę bez rekompilacji kernela wyrzucić support dla urządzeń SCSI? Mam kontroler w docku do laptopa, nie korzystam z tego a dobre 15 sekund opóźnia start
dopisz scsi=noprobe w /boot/grub/menu.lst w lini zaczynającej się na kernel a kończącej się na showopts (jeżeli oczywiście użwyasz gruba;)
Ok, na serwer postawił bym lennego, ale to jest tablet, więc niektóre rzeczy chciałbym mieć na czasie A stabilność i tak dużo większa niż Win98 od którego zaczynałem czy dokładnie poprzerabianego XP na PC
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-10-08, 10:24
chyba wiem kto to tak poprawia rozmawialiśmy już kiedyś o tej sprawie w dziale dla moderatorów na debian.linux.pl no ale cóż . nic nie da się zrobić. Tam mamy tak, że każdy może moderować na całym forum nie tylko w swoich działach, więc wszędzie jest pilnowana ortografia, bo ów moderator bardzo dużo czasu poświęca forum. Osobiście mnie też takie coś by przeszkadzało poprawianie na zielono ..... chodzi przecież głównie o problem, no ale trzeba starać się pisać poprawnie.
Kitor zapisz się na http://forum.dug.net.pl tam są ludzi poważniejsi i mają większą wiedzę. z zakresu BSD i linuxa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum