zdenerwowałem się tylko tym podejściem - że skoro ktoś skończył tę szkołę to nie jest nic wart.
nie no teraz przesadziłeś! a kto tu mówił, że jakikolwiek ( czy skończył szkołę czy nie ) człowiek jest nic nie wart? Każdy sobą coś reprezentuje i na swoją opinię pracuje przez wiele lat. Jeżeli tutaj coś było poddawane atakom to tylko ta szkółka oraz może wasz minimalizm. Pozdro.
Jeżeli tutaj coś było poddawane atakom to tylko ta szkółka oraz może wasz minimalizm. Pozdro.
Nijak się się to ma do poprzednich Twoich postów,w których wyśmiewałeś wiedzę studentów AHE.
Na przykład:
marcin-gorski napisał/a:
dokładnie! dlatego nie za bardzo żałuję takich studentów którzy poszli na łatwiznę aby tylko posiadać papier w dłoni! Nie przyjmuję argumentów typu : bo tu na miejscu, bo nie trzeba dojeżdżać! Ci z UŁ lub z UJ dojeżdżają, też mają rodziny, też kosztuje ich to wiele wyrzeczeń i kosztów, jednak papierek który posiadają odzwierciedla ich wiedzę i umiejętności w przeciwieństwie do Was . Z całym szacunkiem. Dziękuję
Każdy sobą coś reprezentuje i na swoją opinię pracuje przez wiele lat.
Coś nie do końca jestem przekonany jaka to opinia. Ale w sumie moje minimalistyczne zdanie - jakkolwiek to rozumiesz nie powinno mieć dla ciebie znaczenia.
Jak wyżej - bez zbędnej dalszej dyskusji bo zaczyna się robić prywata. Bynajmniej ja na tym postaram się zakończyć.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2009-09-21, 07:56
marcin-gorski napisał/a:
Dziwisz się ? Gdy ich koledzy siedzieli przy książkach oni siedzieli przy piwku! Żyć nie umierać, ja znam opinię przyjaciela który twierdził, że trudniej mu było przechodzić z klasy do klasy w gimnazjum niż zaliczać kolejne lata w tej szkółce.
marcin-górski być może AHE nie jest uczelnią o najwyższym poziomie, ale nie o to chodziło w moim poście. Chodzi mi raczej o poziom wypowiedzi osób takich jak Ty którzy legitymują się dyplomem wyższej uczelni państwowowej i opierają swoje stanowcze krytyczne opinie o AHE na pogłoskach i plotkach. Nie wiem jak na UŁ ale UWr opieranie twierdzeń na takich dowodach spotkało by się z, delikatnie rzecz ujmując, krytyką.
Bez urazy - pozdrawiam.
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-09-21, 19:42
AHE jest największą uczelnią prywatną w naszym kraju. Na pewno wiele dobrego dzięki tej uczelni dzieje się w tych małych miastach, w których nigdy nie byłoby szansy na zdobycie wyższego wykształcenia. Jednak w całym sporze nie o to chodzi.
AHE oszukało własnych studentów i to jest główny powód decyzji w MNISW. Jeśli ktoś nie czuje się oszukany to jest jego własna sprawa, ale faktem jest że zasady były łamane.
Spór o poziom wiedzy jest nie na miejscu. Studia dziś, to niezwykle indywidualna sprawa każdego człowieka. Dlatego podążając przykładem wieluńskiego AHE uważam, że niektórzy tego dyplomu nie powinni dostać.
Uczelnie państwowe są zdecydowanie w lepszej sytuacji, bo mają własną kadre naukową. Czym AHE na pewno poszczycić się nie może.
Uczelnie państwowe są zdecydowanie w lepszej sytuacji, bo mają własną kadre naukową. Czym AHE na pewno poszczycić się nie może.
tomow: większość uczelni prywatnych "pożycza" wykładowców z państwowych, tak było w AHE, w mojej WSInf i wielu innych.
Odnośnie Twojego posta, to chyba szczerze powiedziawszy z ręką na sercu pierwszy raz się z Tobą zgadzam
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-09-21, 20:10
Jednak praca naukowa prowadzona na uczelni różni się od tej w szkołach prywatnych. Tam profesorowie prowadzą linie badawcze. Rozwijają się naukowo i często dzięki temu wspierają studentów w pracach badawczych i naukowych. Przykładem negatywnym może być to, że w AHE notoryczne było, że przewody naukowe magistrantów wielokrotnie zmieniały promotorów.
Jeszcze odnosząc się do działań MNISW. Troszkę nierozumiem dlaczego w zaledwie kilka miesięcy po nadaniu prestiżowego tytułu Akademii, ministerstwo nakazało zamknięcie uczelni.
Skoro te dyplomy z AHE są nic nie warte jak i wiedza zdobyta na tej uczelni to powiedzcie mi, dlaczego poprzednie semestry są akceptowane w wielu waszym zdaniem super uczelelniach. Ferbik mówisz, że skończyłeś Wyższą szkołe informatyki a ona właśnie rekrutuje uczniów z AHe. Ba zabija sie o nich i nawet nie muszą płacić wstępnego do tej szkoły. Więc skoro ten okres nic nie znaczy, sami debile by tam byli to po co uczelnia miała by się zaniżać przyjmując ich pod swoje skrzydła. KASA KASA KASA KASA i na tym koniec gadania o poziomie. Kilka uczelni w łodzi chętnie przyjmie tych studentów uprzednio narzekając na ich poziom nauczania. Totalne bzdury aby zniszczyć największą uczelnie prywatną.
Tak skończyłem tą uczelnie mam tytuł inż, z którego się ciesze. Mam zamiar skończyć mgr zaocznie na politechnice. Najśmiejsniejsze jest to, że ten podobnież nic nie znaczący kwitek upoważnia mnie do podjęcia studiów magisterskich. Dzwoniłem do politechniki łodzkiej i pani uprzejmie mi powiedziała, że w zasadzie przyjmują wszystkich a czy sie utrzymasz to juz twoja sprawa.
Pewnie cos z sieciami albo bazy danych. Robie rok przerwy od nauki odpoczywam sobie
Ostatnio zmieniony przez sensej0s 2009-09-23, 22:58, w całości zmieniany 1 raz
Studenci otrzymali informacje, że rok akademicki rozpoczyna się zjazdem 10- 11. 10. Następna informacja była taka, że zjazd będzie 17-18.10. Teraz zjazd jest odłożony na nie wiadomo kiedy.
To, że zarządzanie dostało negatywną ocenę komisji akredytacyjnej, absolutnie nic jeszcze nie oznacza. Kudrycka może z tym zrobić co chce: albo nic nie zrobi, albo zawiesi kierunek (czyli w dalszym ciągu będą prowadzone zajęcia, ale bez nowego naboru) albo usuną kierunek. Nic na razie nie zrobiła, więc prowadzą nabór.
Chciałabym nadmienić, że również Wasze ukochane państwowe uczelnie dostawały negatywne opinie PKA, co można sprawdzić choćby na stronie PKA.
Kierunek - informatyka na UŁ w tym roku również tak jak AHE dostał negatywną opinię PKA.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum