Już we wtorek (wg planów) w Praszcze rusza sala bankietowa Werona.
Sala mieści się przy firmie Tedrive (poprzednio Visteon, a wcześniej Polmo).
Parking dla osobówek i TIRów.
Myślę, że ta informacja ucieszy mieszkańców Praszki i okolic.
Obiady 6zł od poniedziałku do piątku.
Powiem kilka słów o Weronie w Praszce. Byłem w Praszce i postanowiłem zjeść tam obiad. Zamówiłem ziemniaki, kotlet schabowy, surówki i kompot. Za całość zapłaciłem 5.50 zł (chcę jeszcze dodać, że surówek możesz nałożyć ile chcecz). Wziąłem się do jedzenia. Niestety prawie nic mi nie smakowało. W ziemniakach czułem jakieś kostki a kotlet schabowy był tak zimny i twardy, że się jeść nie dało. Jedynie co mi smakowało to surówki. Nie dodałem tego postu dla anty-reklamy tylko chciałem wyrazić swoją opinię o lokalu w Praszce.
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-10-11, 20:58
Jedzenie w Weronie w Wieluniu akurat mi smakuje. Nie zawsze wszystko jest bardzo dobre, ale jak się wie co brać to myślę że nie będzie się zawiedzionym
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Widać, że niektórzy mają książęce podniebienia i oczekiwaliby za 5,50zł żarcia, które serwują w wykwintnych restauracjach przy 5-cio gwiazdkowych hotelach. Jadłem parę razy w Weronie, w CPO, jedzenie podobne i wcale nie jest złe. Zawsze można kupić gorący kubek, bułkę i surówkę - wyniesie to koło 4zł
Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 252 Piwa: 2/3 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-10-14, 01:47
Z Weroną jest tak że raz jest bardzo dobry obiad, a raz niedogotowane kartofle i źle przyprawiony schab a surówki faktycznie mają ok ale za taką kasę nie ma co się spodziewać...
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2009-10-14, 07:39
przeszkadza to ,ze własciwie w surówkach nie ma wybory,wszedzie kapucha,brakuje buraczków,tak jak było na początku.A jeśli chodzi o jedzenie,dobre,a wszystko zalezy od tego kto ma zmiane
Widać, że niektórzy mają książęce podniebienia i oczekiwaliby za 5,50zł żarcia, które serwują w wykwintnych restauracjach przy 5-cio gwiazdkowych hotelach.
Nie Wystarczą tylko dogotowane ziemniaki. A jeśli 5,50 to mało za ugotowany obiad, to niech to będzie 7 zeta. Kiedyś jadałem w "obiadku" na 18-tego Stycznia i było tanio (cen już nie pamiętam) i smacznie. Cena przyciąga, ale jakiś poziom też należy trzymać.
Syn Mariana napisał/a:
Tanie żarcie jest tanie nie ma potrzeby doszukiwania się drugiego dna. Za takie pieniądze nie można oczekiwać rarytasów.
Jeśli dla Ciebie ugotowane ziemniaki to rarytas, to wyrazy współczucia.
Najlepsze jedzenie i tak jest u mamy, lub babci Jeszcze żona tak zrobi obiadek, że odjazd, oczywiście jeśli ją nauczymy gotować właśnie dla nas
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2009-10-14, 09:53
wielunianin napisał/a:
W ziemniakach czułem jakieś kostki a kotlet schabowy był tak zimny i twardy, że się jeść nie dało.
Ferbik napisał/a:
Widać, że niektórzy mają książęce podniebienia i oczekiwaliby za 5,50zł żarcia, które serwują w wykwintnych restauracjach ......
Cena może i powinna mieć wpływ, ale tylko i wyłącznie na wielkości porcji. Jeśli natomiast chodzi o jaskość podania, no cóż, siedzący w Weronie w Praszce, i klient 5-cio gwiazdkowej restauracji, to w dalszym ciągu jeden i ten sam gatunek ssaka, człowiek . I nikt tutaj nie kwestionuje podawania potraw na „złotej zastawie”, co też nie znaczy że w Weronie można zjeść w korytku, bo przecież to tylko 5,5 zł. za obiad .
Jakby opuścili cenę jeszcze o 0,5 złotego (myślę tu o Weronie), to pewnie mieli by prawo podawać surowe ziemniaki, za ……. taką cenę .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
A nie łatwiej było podejść do okienka z wydawaniem jedzenia i poprosić o wymianę ziemniaków? Taka domena Polaka, że nie upomni się, tylko w około wylewa swoje żale
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum