Wysłany: 2009-10-28, 17:39 Zmienione przerwy w szkole nr.2
Założyłem tan temat by pokazać wszystkim jakim problemem(genialnym pomysłem) zostali
udręczeni uczniowie z zespołu szkół nr 2, tj. przedłużono nam przerwy i teraz niejednokrotnie musimy czekać na autobus dwie godziny.Wiadomo kto nam tak umila życie.Niech wpisują się osoby, które tak jak ja wyrażają sprzeciw.
Słyszałem o tej akcji, zanim jeszcze rozdmuchano ją w RZW. Nie wiem komu dyrektor chciał zrobić dobrze, lecz na pewno nie uczniom. Żeby uczniowie musieli stosować petycje do PKSu o zmianę kursów autobusów, bo dyrektor sobie wymyślił zmianę przerw, jest co najmniej niedorzeczne. Jestem przeciw, chociaż nie mam do czynienia z tą szkołą, ale zawsze jestem przeciwny wprowadzaniu w życie absurdów, które nie mają racjonalnego zastosowania w życiu codziennym.
Chciałbym przede wszystkim poznać przesłanki, które skłoniły do zmiany przerw lekcyjnych.
W ciągu tych 5 minut to dało radę wrócić z warsztatów i jeszcze 'odrobić' jak się czegoś nie miało.
Fakt że mnie to "najbardziej" przeszkadza bo mieszkam na miejscu, ale jakby nie było z 15:05 robi się 15:20, a z 15:55 16:20. To już prawie pół godziny spędzone bezsensownie między lekcjami...
Wysłany: 2009-10-28, 19:05
Buhahahahaha spóźniamy się z warsztatów to mnie rozbawiło. Zal zal zal .Nie będę się już na ten temat wypowiadał. Nawet w opinii sanepidu jest ze jeśli większość jest dojeżdżających to przerwy maja być dostosowane do uczniów... Podobno żyjemy w państwie demokratycznym a dyrektor co robi? Nie podejmuje z nami dialogu kiedy ma wyraźna petycje podpisana przez każdego ucznia obecnego w dniu zbierania podpisów w szkole!!! coś tu chyba jest nie tak??? A mi się coś obiły o uszy inne "doskonałe pomysły" np. ze lekcje będą od 9 i zamiast kończyć po 3 będą kończyć się po 4. Jak to usłyszałem to śmiałem się przez cały dzień. Jak ktoś pamięta inne doskonałe pomysły to niech napisze pośmiejemy się jeszcze raz.
A mi się coś obiły o uszy inne "doskonałe pomysły" np. ze lekcje będą od 9 i zamiast kończyć po 3 będą kończyć się po 4. Jak to usłyszałem to śmiałem się przez cały dzień.
Zapomniałeś o przerwie 45 minut w środku tego wynalazku.
ja sie nie bede wypowiadal na ten temat bo cala szkola wie jakiego mamy pana dyrektora i jakie kazdy ma zdanie o nim... to samo budowa jakiejs wizji przed wejsciem;// no japie*** zamiast wydawac 20 tys czy iles tam na to wolal bym miec wymienione okna na korytarzach bo zima pizga masakrycznie.. dla mnie zal totalny. jedyne co bym zrobil to zmienl dyrektora..
Wysłany: 2009-10-28, 19:32
hehe pewnie nie tylko ty byś to chętnie zrobił;] A nie powiem bo jak ostrzejsza zimna to niekiedy w klasach trzeba w kurtkach siedzieć a palce aż drętwieją;D Ale spoko mamy dopiero XXI wiek ;] Nie wspomnę o pozabijanych oknach gwoździami ;] Albo nasza cudowna sala xD buhaha
nie bede mowil jeszcze o tym ze jezeli była taka decyzja sanepidu to dlaczego w ubikacjach nie ma papierowych ręcznikow, papieru toaletowego w kabinach i mydła przy umywalkach ? byłem na tym zebraniu z dyrektorem ale, takie zebrania nie mają sensu bo większosc uczniow ma dystans do dyrektora i nie wypowie wszystkich swoich racji, a jesli juz ktos rzuci jakis pomysl albo swoje niezadowolenie dyrektor załata tą wypowiedz 15 minutowym wykładem....ehhh
i mowi swoje racje albo zartuje swoimi beznadziejnymi zartami;// coz przetrwac jeszcze te lata nauki i pozegnac ta szkola... nie bede sie czepial ale chyba szkola powinna byc polaczona korytarzem do warsztatow hehe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum