Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Sie 2007 Posty: 236 Piwa: 8/5 Skąd: wielun
Wysłany: 2009-11-20, 20:37
Ponoć do odczytu Canona ma tylko dostęp serwis. Nie wiem tego jednak na 100%, nie mam, nie używam, marka Canon jest mi nieznana. Pracuje na innym sprzęcie.
Spróbuj tego - Opanda IExif 2.3.
Linek :
Opanda.com/en/iexif/download.htm
Dział - MakerNote - Total Number of Schutter Releases for Camera
Opanda instaluje dwa podprogramy : Opanda IExif 2,3 i Opanda Power Exif 1,2 prof coś tam. Wynik masz po wybraniu zakładki EXIF. Wyświetla wersja pierwsza, 5 pozycja od dołu tabelki Total Number of ... .
Warunek , zdjęcie surowe z aparatu.
IrfanView równiez ma tę opcję.
Po otwarciu zdjęcia w tym programie klikasz "E" i masz wszystkie dane łącznie z licznikiem, pozycja "Total pictures".
Wyniki pokrywają się z Opandą, jednak jest warunek - surowa fota prosto z puszki
Opanda IExif. Do pobrania tu: http://www.opanda.com/en/iexif/download.htm
Jest tam taka informacja: total number of shutter releases for camera czy jakoś tak
Poza tym wiele fajnych informacji dodatkowych
Z ciekawości sprawdziłem, ile mój staruszek natrzaskał już Wyszło mi 27674
daje info tylko trzeba zhakować soft a w to już ingerować... to strach.
Eee Hackowali w 300d i mieli prawie opcje z lustrzanki o półkę wyższej Jakiś rusek był autorem
Wysłany: 2009-11-22, 19:03
Wiem że hackiwali
Ale Ja się boję bo nie chcę miec dość drogiego przycisku do papieru na razie na nowy nie składam więc nie bardzo mam ciśnienie na wgrywanie nowego softu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum