Co zamierza się zrobić ze słynną ścieżką rowerową z Wielunia do Rudy? Kilka dni temu z ledwością uniknąłem zahaczenia o znak drogowy ustawiony akurat na środku w/w ścieżki. Utopiono mnóstwo pieniędzy w takiej "garbatej" drodze,a o oznakowaniu zapomniano. Poza tym sprawa samochodów zaparkowanych przy okolicznych domach. Wyszło na to,że ścieżka spełnia rolę parkingu dla okolicznych mieszkańców,którym nie chce się wprowadzać pojazdów na teren posesji. Policja z dumą patroluje okolice i nie reaguje. Może to "panowie z prewencji" i do ich obowiązków nie należy upominanie niesfornych właścicieli pojazdów? Oni są wyspecjalizowani w czymś innym,bo w policji jak wszędzie obowiązuje "wąska specjalizacja". Jak już zdecydowano się na taką inwestycję to warto byłoby ją dokończyć.
Zakaz parkowania na osiedlach powinien pan zarządzić taką akcje mieszkam na ul Okólnej i w dni powszednie chodnik pod mim blokiem jest zastawiony przez samochody którymi ludzie przyjeżdżają robić zakupy, którym jest szkoda zapłacić za parking.
Minęło kilka długich dni i oczywiście nie zrobiono niczego. Pojazdy dalej zaparkowane są na chodniku. Policja nie robi nic w tym zakresie. Po co,przecież to takie nudne! Za to medalu nie dadzą, a narazić się można jakiemuś notablowi. Znaki jak sterczały na środku drogi, tak sterczą do dziś. Burmistrz jak był pewny wyboru na następną kadencję, tak pewny jest dalej. Od rowerzystów poruszających się drogą na Rudę głosu nie dostanie!
To ja może na przekór wszystkim podziękuję burmistrzowi za to że dużo patroli policji i straży miejskiej widzę w Wieluniu.
za ten wzrost patroli to podziękuj miejskiej bandyterce hehehe
ja burmistrzowi jeszcze nie mam za co podziękowac, bo za wykonywanie tego co należy do obowiązków gminy nie bede dziękował za to mu płacimy,. Mi pracodawca nie dziękuje za to że pracuje
To ja może na przekór wszystkim podziękuję burmistrzowi za to że dużo patroli policji i straży miejskiej widzę w Wieluniu.
Dodatkowe piesze patrole policji w mieście, finansowane z funduszy miasta, pojawiły sie podobno na wniosek i z inicjatywy radnego miejskiego z ramienia Forum Samorządowego Radka Budy.
I co nam po takich patrolach, które boją się interweniować?...
Może napiszesz jakieś konkrety, bo z Twojego postu nic nie wynika. Jak komukolwiek coś zarzucasz, to pisz co i komu... konkretnie. Inaczej to takie ble ble ble...bez sensu.
_________________ Głupota, to pewien rodzaj używania mózgu.
Pomogła: 1 raz Wiek: 39 Dołączyła: 16 Mar 2009 Posty: 118 Skąd: Praszka
Wysłany: 2009-12-12, 16:06
Konkretnie to patrol policyjny odmówił wezwania pogotowia A kto odmówił i komu nie mogę podać, gdyż osoba bezpośrednio zainteresowana sobie tego nie życzy...
Dodam tylko, że kiedy próbowano złożyć doniesienie na nierzetelnych funkcjonariuszy, to otrzymaną następującą radę: "Doniesienie zawsze można złożyć na tych funkcjonariuszy, nie będzie to pierwsze , ani ostatnie."
_________________ Jedną z korzyści bycia bałaganiarzem jest to, że nieustannie dokonujemy fascynujących odkryć.
Konkretnie to patrol policyjny odmówił wezwania pogotowia A kto odmówił i komu nie mogę podać, gdyż osoba bezpośrednio zainteresowana sobie tego nie życzy...
Nie rozumiemy się. Nie chodzi o dane osobowe uczestników zdarzenia, ale o okoliczności. Z jakiego powodu np. miało być wzywane pogotowie i dlaczego odmówiono. Co działo się dalej w sytuacji, gdy tego pogotowia odmówiono i jakie były tego następstwa....itd itp Nie dozuj przez ileś postów tego, co możesz napisać w jednym. Ok ?
_________________ Głupota, to pewien rodzaj używania mózgu.
Pomogła: 1 raz Wiek: 39 Dołączyła: 16 Mar 2009 Posty: 118 Skąd: Praszka
Wysłany: 2009-12-12, 16:35
Obawiam się, że jeśli podam szczegóły okoliczności, to bardzo łatwo będzie skojarzyć o kogo chodzi, a jak już wspomniałam wyżej, ta osoba sobie tego nie życzy.
Poza tym nie widzę sensu we wdawaniu się w dyskusję z osobą, która zawsze szuka dziury w całym.
_________________ Jedną z korzyści bycia bałaganiarzem jest to, że nieustannie dokonujemy fascynujących odkryć.
Pomógł: 4 razy Wiek: 53 Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 264 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-12-12, 21:58
red napisał/a:
Mateusz napisał/a:
Dodatkowe piesze patrole policji w mieście, finansowane z funduszy miasta, pojawiły sie podobno na wniosek i z inicjatywy radnego miejskiego z ramienia Forum Samorządowego Radka Budy.
Pan Burmistrz Majcher i Pan Zastępca burmistrza Kaja byli przeciwni wprowadzeniu dodatkowych służb dla policji w 2007r ! Zostały one przyjęte głosami radnych Forum Samorządowego, PiS, PO i SLD. Inicjatorem był radny Radek Buda.
Gdy się okazało, że służby te zdały egzamin w kolejnych latach były ujęte przez Burmistrza w projekcie budżetu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum