Z przyjemnością zapraszamy Was na nasze szkolenia z cyklu Sushi So.
Stworzyliśmy je dla osób, które kochają sushi i chciałaby zgłębić tajemnice jego smaku, jak również dla osób które lubią eksperymentować w kuchni, poznawać nowe kultury poprzez podniebienie.
Sushi So to cykl szkoleń realizowanych przez naszą firmę przy współpracy „Kuchni Świata” czołowego importera artykułów do przyrządzania sushi.
Na naszym kursie poznacie Państwo historię sushi i nauczycie się jego przygotowania ..
Uczestnikami szkolenia nie muszą być absolwenci szkół gastronomicznych, nie musisz mieć praktyki w restauracji. Wystarczą chęci i dużo samo zaangażowania, które będą potrzebne do długiej praktyki po ukończeniu szkolenia...
Program Kursu:
- Wprowadzenie / pokaz multimedialny /
- specyfika kuchni japońskiej, porównanie do innych kuchni wschodnich, zasady japońskiej sztuki kulinarnej;
- Historia Sushi i Sushi dziś;
- Surowce - dokładne omówienie z uwzględnieniem lokalnych zamienników
w tym: ryby, owoce morza, ryż, ocet ryżowy, wodorosty, warzywa, sos
sojowy, wasabi, imbir itd;
- Przygotowanie surowców (sprawianie i krojenie ryb i owoców morza,krojenie warzyw);
- Przygotowanie składników przetworzonych (gotowanie ryżu, sporządzenie zaprawy,zaprawianie ryżu, smażenie omleta Tamago);
- Pokaz przygotowywania sushi :
/ Kurs I stopnia: Nigiri, Hosomaki, Futomaki, Uramaki, Chirashi /
- Trening uczestników, samodzielne zawijanie poszczególnych form sushi;
- Krojenie i komponowanie zestawów Sushi;
- Dobre maniery przy japońskim stole;
- Degustacja.
Już dziś zapisz się na kurs, możesz również zrobić niespodziankę swojej połówce..
Termin : Grudzień ( w trakcie ustalania )
Miejsce : Wieluń
Cena : Kurs 2 dniowy , I i II stopień 300 zł
Polecenie : Zapisz dwie osoby, otrzymasz 15% rabatu
WITAM SERDECZNIE
TAK JUŻ JEST WE WSPÓŁCZESNYM ŚWIECIE, ŻE CUDZĄ PRACĘ I TEKSTY PRZEDSTAWIA SIĘ JAK WŁASNY DOROBEK I POMYSŁ. KODEKS KARNY OKREŚLA ODPOWIEDNIO TAKI CZYN JAK RÓWNIEŻ JEGO SPRAWCĘ.
DZIWNYM TRAFEM NASZA OFERTA PRZEDSTAWIONA PANU JEST CYTOWANA JAKO WŁASNA A TEKSTY I PROGRAM KURSU JEST IDENTYCZNY JAK FIRMY SUSHIAKADEMIA.PL, ZAMIESZCZONY ZRESZTĄ NA NASZEJ STRONIE INTERNETOWEJ / STRONA ISTNIEJE OD 2008 ROKU/ NAPRAWDĘ NIE CHCIAŁO SIĘ ZMIENIĆ NAWET JEDNEGO SŁOWA ?.
DOCIEKLIWYCH ZAPRASZAM DO PORÓWNANIA .
RÓWNIEŻ WSPÓŁPRACA Z FIRMĄ " KUCHNIE ŚWIATA S.A.", Z KTÓRĄ JESTEM ZWIĄZANY OD LAT KILKU JAKO DORADCA KULINARNY JEST TAJEMNICZA ? NIKT O PANU NIE SŁYSZAŁ ? ANI O PANA DZIAŁALNOŚCI ? SKĄD ZATEM WSPÓŁPRACA ?
Pamiętam, a jak było blisko to się nie odzywałeś...
To kiedy ten kurs? Pochwal się, gdzie kurs, czy ta sama cena, ile osób już masz, skąd mistrzów ściągnąłeś?
Pamiętam, a jak było blisko to się nie odzywałeś...
To kiedy ten kurs? Pochwal się, ile osób, skąd mistrzów ściągnąłeś?
Zastanawiam się jaki masz cel żeby tak mącić no ale cóż, już Ci odpowiadam..
Odzywałem się ale Ty już nie pamiętasz pewnie jak mi powiedziałaś że brak funduszy ? przecież nie będę chodził i się prosił ? zapodałem temat, później poinformowałem, wystarczy !
Fakt może okres przed świętami nie był najlepszym strzałem ale cóż nie w grudniu to być może w styczniu..
Jak książkę piszesz to się pochwale. Kurs będzie jak dopiszą się jeszcze dwie osoby a to oznacza że jest 8 os. zapisanych. Kurs poprowadzą Mistrzowie Sushi z Sushiakademia.
Temat uważam za zamknięty !!!
Nie ekscytuj się tak, bo to mało dyplomatyczne podejście
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum