Kilka zasad;
- Czas na oddawanie głosów; 31.01.2010 (niedziela) do godziny 12.00
- Możemy oddać głosy na maksimum trzy nominacje
- Wyniki będą ukryte do dnia zakończenia głosowania
- Tutaj, możemy pokusić się o luźną dyskusję na temat nominowanych zagadnień ( oczywiście, zachowując odpowiedni ton wypowiedzi )
Gdy nie wiecie na co oddać swój głos,TUTAJbędziecie mogli przeczytać krótkie charakterystyki nominowanych zagadnień
Jeśli już oddaliście głosy na "Idiotyzm 2009" to teraz przejdźcie na stronę "Pozytyw 2009" i też zagłosujcie ( takie same zasady )
Niech wygra najlepszy
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-01-17, 10:56
Chciałem tylko przypomnieć zapominalskim, że pozostały już tylko dwa tygodnie do rozstrzygnięcia forumowego plebiscytu na "Idiotyzm" i "Pozytyw" roku 2009. Dlatego jeśli jeszcze ktoś nie oddał swych głosów ( a takich spóźnialskich mamy jeszcze ok 2198 ), to uprasza się o uczynienie tego .
Jeżeli jest to możliwe to chciałbym coś jeszcze dołożyć moją nominacje:
1. Prezes ZUGiL-u Rafał Rost i Grupa Kapitałowa GWARANT za zwalnianie ludzi i bardzu sumienne doprowadzanie do upadłości największej firmy w Wieluniu
Pomógł: 15 razy Wiek: 71 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 626 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-01-19, 09:31
FIDELO napisał/a:
Jeżeli jest to możliwe to chciałbym coś jeszcze dołożyć moją nominacje:
1. Prezes ZUGiL-u Rafał Rost i Grupa Kapitałowa GWARANT za zwalnianie ludzi i bardzu sumienne doprowadzanie do upadłości największej firmy w Wieluniu
Dopisuję się pod tą nominacją, pan RR ze swojej pracy uczynił sztukę (doprowadzania do upadłości)
miko 005, nie jesteśmy biurokratami chyba, prawda? Czynnik ludzki powinien być przodującym czynnikiem w wielu dziedzinach życia, a jednak nie jest. Może dasz radę jeszcze coś z tym zrobić?
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-01-20, 16:04
Ferbik napisał/a:
Może dasz radę jeszcze coś z tym zrobić?
Po dłuższej analizie faktów, dochodzę do wniosku że jednak nie zamieszczę tej nominacji w samym głosowaniu.
Dlaczego? Po pierwsze, jakby na to nie spojrzeć, jest to już firma (ZUGiL) w rękach prywatnych. A jak powszechnie wiadomo mamy demokrację i skoro tak właściciele chcą zrobić, to mają do tego prawo. Jest to rzecz naganna, to fakt, ale jest to też decyzja właściciela, podjęta w czasach …… swobody
Po drugie, ZUGiL, jeszcze „żyje”, ledwo, ledwo, ale jednak. A o samej upadłości zakładu nic pewnego nie słychać ( oprócz plotek ).
Powiem tak, osobiście tego nie zrobię ( nie wstawię tej nominacji ), bo nie chcę być posądzony o brak szacunku do demokracji , ale jeśli administracja uważa, że nie ma ku temu żadnych przesłanek, niech to uczyni. Zresztą, chyba nawet nie mam takiej technicznej możliwości, chyba
Ostatnio zmieniony przez miko 005 2010-01-20, 19:18, w całości zmieniany 1 raz
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2010-01-20, 16:45
Wezcie pod uwage fakt, że niektóre osoby oddały juz swoje głosy i tak naprawde wyniki tego plebiscytu byłby w/g mnie nieobiektywne
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Pomógł: 15 razy Wiek: 71 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 626 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-01-21, 07:56
miko 005 napisał/a:
Ferbik napisał/a:
Może dasz radę jeszcze coś z tym zrobić?
Po dłuższej analizie faktów, dochodzę do wniosku że jednak nie zamieszczę tej nominacji w samym głosowaniu.
Dlaczego? Po pierwsze, jakby na to nie spojrzeć, jest to już firma (ZUGiL) w rękach prywatnych. A jak powszechnie wiadomo mamy demokrację i skoro tak właściciele chcą zrobić, to mają do tego prawo. Jest to rzecz naganna, to fakt, ale jest to też decyzja właściciela, podjęta w czasach …… swobody
Po drugie, ZUGiL, jeszcze „żyje”, ledwo, ledwo, ale jednak. A o samej upadłości zakładu nic pewnego nie słychać ( oprócz plotek ).
Powiem tak, osobiście tego nie zrobię ( nie wstawię tej nominacji ), bo nie chcę być posądzony o brak szacunku do demokracji , ale jeśli administracja uważa, że nie ma ku temu żadnych przesłanek, niech to uczyni. Zresztą, chyba nawet nie mam takiej technicznej możliwości, chyba
Powyższe dotyczy również cukrowni i amerykanki, firm całkowicie prywatnych a jednak temat ich poddano pod głosowanie. W wypadku pana RR temat dotyczy nie ZUGiL-u a jego wybitnych talentów menedżerskich. Optuję więc dalej za umieszczeniem pana RR na liście.
W sumie dawid ma rację. Ankieta byłaby nieobiektywna w tym momencie. Czas na składanie nominacji zresztą był dość długi, także wycofuję moją prośbę
Ja się pod tym pdpisuję - nie chodzi o to, że ZUGiL jest w rękach prywatnych (o tym możnaby było dyskutować gdyby nominacja była zgłoszona w terminie), ale o to, że termin do zgłaszania nominacji minął i moim zdaniem nie należy już przy tym grzebać.
Wysłany: 2010-01-21, 16:55
alef napisał/a:
Powyższe dotyczy również cukrowni i amerykanki, firm całkowicie prywatnych a jednak temat ich poddano pod głosowanie.
alef, jeśli dobrze przyjrzysz się tej nominacji, to dostrzeżesz istotną różnicę pomiędzy nią, a Twoją (spóźnioną zresztą ) propozycją.
Cytat:
Brak jakiejkolwiek reakcji na niszczenie budynków cukrowni i "Amerykanki";
Tutaj nie ma mowy o samym działaniu właścicieli tych obiektów, a krytykowana jest bierna postawa władz miasta ( tak ja to odczytuję ), w stosunku do tych zabudowań. Chociaż szczerze mówiąc, to co mają zrobić włodarze miasta? Jeśli już, to można tylko mieć do Nich pretensje, o samą sprzedaż tego majątku, ale to już inna para kaloszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum