co do Pana RR zaloze sie ze wygralby ta nominacje! tyle ludzi stracilo juz prace przez jego 'ulepszenia' ze nic tylko zalamac sie mozna! mialo juz nie byc zwolnien a planowane sa kolejne (100 os. do marca) ... szkoda tylko ze nic nie mozna z tym zrobic:( ale to pewnie temat na oddzielne forum..
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-01-31, 12:33
FINAŁ
I tak oto, dzięki nieocenionej społeczności formowej Wieluń biz i jej zaangażowaniu, druga edycja „Idiotyzmu roku” dobiegła końca.
Zanim powiemy coś o samych wynikach, chcę przedstawić statystyki, bo te są lepsze od ubiegłorocznych . 134 osoby biorące udział w głosowaniu i 302 oddane głosy, to bilans z tamtego roku. W tym, udział wzięło 146 osób, i oddano 396 głosów .
Dziękuję wszystkim za rzetelne podejście do zagadnienia, a administracji za rzeczową pomoc w sprawnym przeprowadzeniu tego „plebiscytu” .
Mam nadzieję że już w grudniu następna edycja, i znowu będzie można liczyć na formową brać, prawda? .
A teraz już meritum sprawy.
Zwycięzcą edycji „Idiotyzm 2009” zostało wydarzenie:
Brak postępów w sprawie budowy wieluńskiej obwodnicy - głosów oddanych - 70
Drugie miejsce: Prawie najgorsze w Polsce pozyskanie funduszy unijnych, przez panujących w wieluńskim Urzędzie Miasta - głosów oddanych - 58
Trzecie miejsce: Zmarnowanie 300 tys. złotych przez Gminę Wieluń na zakup działki pod schronisko dla psów oraz zły nadzór nad obecnym schroniskiem - głosów oddanych - 41
„Zwycięzcom” gratulujemy
PS. można wyrażać swoje opinie na temat wyników głosowania .
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-01-31, 15:11
maniekl napisał/a:
miko 005, planujesz wysłać dyplomy
Cytat:
Brak postępów w sprawie budowy wieluńskiej obwodnicy
Tak szczerze powiedziawszy to nie wiem komu ten dyplom trzeba było by zadedykować i komu wręczyć
Ale jeśli ktoś ma ochotę, to proszę bardzo, można się pokusić o jakąś odpowiednią grafikę .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Brak postępów w sprawie budowy wieluńskiej obwodnicy
Tak szczerze powiedziawszy to nie wiem komu ten dyplom trzeba było by zadedykować i komu wręczyć
Największy wpływ na tą sprawę mają oczywiście: GDDKiA o/Łódź oraz Ministerstwo Infrastruktury - i to właśnie im należy się "dyplom". W dalszej kolejności nie zaszkodzi pogratulować p. Mieczysławowi Ł. (tutaj gratulacje można złożyć jesienią 2011 ).
Wysłany: 2010-01-31, 17:27
Stefan napisał/a:
Największy wpływ na tą sprawę mają oczywiście: GDDKiA o/Łódź oraz Ministerstwo Infrastruktury - i to właśnie im należy się "dyplom". W dalszej kolejności nie zaszkodzi pogratulować p. Mieczysławowi Ł. (tutaj gratulacje można złożyć jesienią 2011 ).
W takim razie proponuję coś takiego ( jeśli będzie inny projekt, bardziej pasujący do zaistniałej sytuacji, ten skasujemy )
dyplom dla zwycięzcy Idiotyzmu 2009.jpg
Plik ściągnięto 150 raz(y) 58,41 KB
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-01-31, 19:39
O ile jestem w stanie zrozumieć dyplomy dla pp. Widery i Łuczaka to nie za bardzo wiem jaki wpływ na budowę obwodnicy miałyby mieć Rady Powiatu i Gminy. Już raczej Starosta i Burmistrz. Teraz gra idzie raczej o lobbowanie na rzecz obwodnicy, a to raczej zadanie pojedynczych osób a nie ciał kolegialnych jak Rady...
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
O ile jestem w stanie zrozumieć dyplomy dla pp. Widery i Łuczaka to nie za bardzo wiem jaki wpływ na budowę obwodnicy miałyby mieć Rady Powiatu i Gminy. Już raczej Starosta i Burmistrz. Teraz gra idzie raczej o lobbowanie na rzecz obwodnicy, a to raczej zadanie pojedynczych osób a nie ciał kolegialnych jak Rady...
No właśnie. Obwodnica ma ułatwić życie mieszkańcom Wielunia. Tu „ZARZĄDEM” jest Burmistrz, który ma do pomocy ok. 70-80 pracowników Urzędu Miejskiego. Burmistrz reprezentuje gminę na zewnątrz. No i w końcu mieszkańcy gminy Wieluń płacą Burmistrzowi ok. 9500 PLN miesięcznie.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2010-01-31, 21:39
Widze, ze zostalem przeglosowany W ramach demokratycznych zasad zmienie nazwy tych dwoch adresatow, a nastepnie dyplomy wysle do czterech wyzej wymienionych Panow, czyli Luczaka, Widery, Stepnia oraz Majchera. Jesli ktos jest przeciwny, prosze zabrac glos.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum