Skąd zainteresowanie tą tematyką? Właściwie przez przypadek, szukając szkoleń z biznesu. Niedawno okazało się, że mam przygotować to na zaliczenie. Nie jest to moją nową religią, nowego guru też nie szukałam. Podchodzę do tego z pewną dozą dystansu, jak do czegoś innego, ciekawego.
kupowanie nieruchomości na kredyt celem wynajmu itd - dochód pasywny, aktywa, pasywa itd)
Chyba mało przydatna jak na warunki Polskie
No to chyba niewiele wyciągnąłeś informacji z tej książki. A co na przykład z osobami kupującymi mieszkania pod wynajem np. dla studentów? Dalej, osoby, które przykładowo budują hale pod wynajem?
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-12-11, 16:30
Mateusz napisał/a:
Ostatnio miałem przyjemność być na szkoleniu prowadzonym przez wykładowcę z Francji - temat "jak poprawić efektywność Twojej lecznicy wet."
Jedną z najistotniejszych rzeczy którą ten człowiek powiedział w trakcie tego szkolenia było to, że głównym powodem niepowodzenia przy wprowadzaniu różnego rodzaju nowinek w swojej działalności (i to nie tylko weterynaryjnej) jest stwierdzenie"
"To rzeczywiście bardzo dobre metody/sposoby. Ale wie Pan, u Was to może działa, ale u mnie to się nie sprawdzi..."
I z Kiyosakim jest podobnie - oczywiście że nie da się wprost przeczytać recepty z książki. Ale jest sporo pomysłów które da się wykorzystać. Nie ma prostych recept.
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
kupowanie nieruchomości na kredyt celem wynajmu itd - dochód pasywny, aktywa, pasywa itd)
No to chyba niewiele wyciągnąłeś informacji z tej książki. A co na przykład z osobami kupującymi mieszkania pod wynajem np. dla studentów? Dalej, osoby, które przykładowo budują hale pod wynajem?
Fajnie... Jak wynajmujesz studentom mieszkanie to ok.
A jak w Wieluniu kupisz, to ci się zleci gromada bezrobotnych albo na zasiłkach.
Znajomy już się przejechał i za 2 miesiące pieniędzy nie dostał. Ale dobrze że nie było problemu z opuszczeniem lokalu.
Niedawno do niego dzwoniła rodzina z Wieruszowa. Mąż na rencie, żona na bezrobociu z dzieckiem, że niby wynająć chcieli...
Kiysaoki nie zna Polskiego prawa, tu rewolwera nie użyjesz jak ktoś ci z domu nie chce wyjść.
ourson
Ale ok bądźmy optymistami i patrzmy co się da zrobić...
Jeden z moich kolegów ma po rodzcach 3 mieszkania w Krakowie. Żyje sobie beztrosko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum