Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 226 Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2010-03-11, 11:53 XIII Targi Sprzętu Fotograficznego, Filmowego i Video
Data: 25 - 27 marca 2010
Wstęp:
dla profesjonalistów (trzydniowy) 30 PLN
dla profesjonalistów (trzydniowy - rejestracja na stronie www.mtl.lodz.pl/fvf) 20 PLN
bilet normalny (jednodniowy) 15 PLN
bilet ulgowy (jednodniowy) 10 PLN
Godziny zwiedzania:
25 marca 2010: 10:00 - 18:00 dla profesjonalistów
26 marca 2010: 10:00 - 18:00 dla profesjonalistów i publiczności
27 marca 2010: 10:00 - 16:00 dla profesjonalistów i publiczności
Szczerze mówiąc to jeszcze na takich targach nie byłem
Nie żałuj, przynajmniej w tym roku Pierwszy raz pojechałem rok temu i było nawet ok, ale tegoroczne targi były delikatnie mówiąc nieciekawe. Byłem ostatniego dnia, sobota, dzień wolny więc sporo zwiedzających i ciężko było się nawet przemieszczać pomiędzy stoiskami. Głównie wystawcy z albumami, ramkami..., branża poligraficzna, samego sprzętu foto mało, a modelki to była porażka Nikona oczywiście nie uświadczysz, mają gdzieś te targi już od dawna i jedynie na stoisku Sigmy można było wziąć szkło na dłuższy spacer, chociaż jak poprosiłem o coś szerokiego to mi pan zaproponował 50mm
Reasumując - za rok nie jadę, szkoda kasy
Wysłany: 2010-03-31, 15:32
Ja bylem w czwartek i mi się podobało Rzeczywiście dużo albumów, poligrafii itp. NIKON nigdzie mi się o oczy nie obił, ale i dobrze szkoda żeby zajmowali cenne miejsce Jeśli chodzi o modelki to bardzo średnie, jedynie stoisko SONY z Kingą Bujnicka przyciągało uwagę http://www.kingabujnicka.pl Na stoisku SIGMY mieli bardzo duży wybór obiektywów, ale jak poprosiłem 24 f1.8 to zaproponowali mi w zamian 20 i 28, które mam także podziękowałem, zapiąłem sobie za to 16 kilowy słoik SIGMY 200-500 f2.8 który naprawdę robi wrażenie
W CANONIE było ok, można było sobie zapiąć praktycznie każdy słoiczek do praktycznie każdej puszeczki jakiej się chciało
Może pierwszego dnia nie było tylu zwiedzających i dlatego było lepiej? Tak czy inaczej, uważam, że formuła samych targów powinna zostać uatrakcyjniona. Patrzę z perspektywy amatora i chciałbym doświadczyć czegoś więcej niż czerpania przyjemności z oglądania samego sprzętu (co nie jest oczywiście nieprzyjemne ). Podobało mi się np. to co robiło Sony, teraz i w zeszłym roku. Żeby tak inni chcieli się trochę wysilić i jakoś tak bardziej frontem do klienta.
Rozmawiałem z przedstawicielem firmy Alstor, dystrybutora Eizo i oświecił mnie, że wyprzedają również modele poekspozycyjne, po przeglądzie, z gwarancją i za bardziej rozsądne pieniądze - miło
Wracając do Nikona, na znak protestu zaklejam logo na aparacie
Wysłany: 2010-03-31, 19:00
W czwartek było dla profesjonalistów, także był luzik (w miarę), na niektóre warsztaty nie było miejsca, ale miedzy stoiskami dało się swobodnie przechodzić
Ja logo CANONA zaklejam logiem ZENIT ale tylko jak jadę za wschodnią granicę
Wysłany: 2010-03-31, 21:36
Byłem pierwszy raz takich targach (sobota) i bardzo mi się podobało szczególnie stoisko SIGMY gdzie można było za cegiełkę (1zł) przypiąć dowolne szkiełko (mam olympusa) więc nie czekałem na obiektywy (jak użytkownicy nikona i canona) przetestowałem 150mm,105mm,50mm i 30 mm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum