Witam.
Mam nietypowe zadanie i nietypową prośbę. Mam zaznaczyć na mapie nielegalne( dzikie) wysypiska śmieci. Problem w tym, że nie wiem gdzie takowe mogą się znajdować. Proszę o jakieś namiary. Proszę o lokalizacje ale tylko na terenie gminy Wieluń.
Z góry dziękuję.
Wydaje mi się, że jedno na pewno będzie na drodze polnej ( jeśli komuś ta nazwa coś powie : czereśniowej) z Wierzchlasa do Rudy/Widoradza. Wjeżdza się na nią : Jadąc od Rudy do Widoradza po prawej stronie (przy dużym krzyżu). Z tego co pamiętam tam zawsze było pseudowysypisko.
Pomógł: 2 razy Wiek: 33 Dołączył: 11 Paź 2007 Posty: 56 Skąd: Z lasu
Wysłany: 2010-04-13, 17:27
alef napisał/a:
To jest wysypisko gminne, zaniedbane ale jednak gminne.
Mówimy o tym samym? W polach, nieogrodzony teren, gdzie już widziałem jak ludzie przyjeżdżają prywatnymi samochodami i wysypują śmieci. Jest niedaleko ogrodzony teren z zaniedbanym wysypiskiem, lecz to chyba nie to samo.
Pomógł: 15 razy Wiek: 71 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 626 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-04-13, 20:37
Kmarcin napisał/a:
alef napisał/a:
To jest wysypisko gminne, zaniedbane ale jednak gminne.
Mówimy o tym samym? W polach, nieogrodzony teren, gdzie już widziałem jak ludzie przyjeżdżają prywatnymi samochodami i wysypują śmieci. Jest niedaleko ogrodzony teren z zaniedbanym wysypiskiem, lecz to chyba nie to samo.
Chodzi mi o wysypisko za cmentarzem na skraju lasu przy drodze żużlowej do Toporowa.
Innego w okolicy nie zauważyłem.
Pomógł: 15 razy Wiek: 71 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 626 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-04-15, 10:05
Dorzucam kolejne:
wieś Ruda, droga obok boiska piłkarskiego w pola, jakiś kilometr od boiska piękne, dzikie, ogromne i dalej czynne wysypisko. Prawdopodobnie stara żwirownia. Dojazd możliwy również od Nowego Światu. Dodam, że jest to inne wysypisko niż to gminne w lesie za Rudą, ale równie okazałe.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-05-17, 10:04
W lasach regionu wieluńskiego jest od zatrzęsienia... śmieci.
Śmieci w lasach to prawdziwa plaga. Udając się na przechadzkę leśną zamiast odpoczywać i rozkoszować się świeżym powietrzem coraz częściej bulwersują nas zalegające, porzucone gdzie popadnie odpadki.
Cmentarz żydowski przy ul. Kijak. Czasami widziałem jak państwo bogaccy (mieszkający przeważnie na osiedlu za szpitalem) podjeżdżali swoimi super furami i wywalali tam worki ze śmieciami. Teraz jak powstało tam kilka domków jednorodzinnych przy ul. Kierocińskiej to powinien być ich problem.
_________________ "...Gdy byłem dzieckiem,
mówiłem jak dziecko,
czułem jak dziecko,
myślałem jak dziecko.
Kiedy zaś stałem się mężem,
wyzbyłem się tego, co dziecięce..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum