Wysłany: 2010-04-27, 09:24 Chleb z piekarni w Osjakowie
Może mnie trochę poniosło, ale to co wczoraj kupiłem w Intermarche, szumnie zwane "chlebem razowym krojonym" z piekarni w Osjakowie to jest jakiś dramat!
Po pierwsze - brak terminu przydatności do spożycia.
Poza tym chleb jest pokrojony tak nierówno, że nawet nie da się oddzielić od siebie kromek. Chyba był krojony w spiralke...
No i najgorsze - kruszy się niemiłosiernie! Może połowa z każdej kromki jakoś się trzyma - resztę trzeba chyba jeść łyżeczką!
Smakowo nienajgorszy, ale cała reszta nadaje się tylko dla kur!
Nie jestem wybredny ale bardzo się zawiodłem. No chyba że to sa jakieś naturalne metody wypieku o których nie wiem, a które mają powodować, że kupujemy nie chleb a coś w stylu tartej bułki
Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-04-27, 10:23
Ej, macie w Wieluniu takie świetne lokalne piekarnie (jak np. na Mickiewicza) a chleb kupujecie w marketach? Blech, ja wam zazdroszczę. W PT sam syf jest. Chyba znów się wezmę za samodzielny wyrób
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Red napisz może z jakiej piekarni w Osjakowie. Dla tych co nie wiedzą to w Osjakowie są cztery piekarnie. Ja domyślam się o której piszesz, ale pewny nie jestem.
Moje zdanie jest takie, że chleb krojony i zapakowany z gruntu uważam za gorszy. Nie wiadomo jak był pakowany i po jakim czasie od pieczenia (bo mógł być podstarzały lub wręcz odwrotnie ciepły i zaparował). Najlepiej kupić w całości w zwykłym sklepie lub posto z piekarni. Polecam piekarnie na Mickiewicza tą od strony Edenu oraz chlebek np z Kokosa lub Domu Towarowego (tzw Społem).
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
W Kauflandzie na stoisku Strzały kroją przeważnie na miejscu (do tego najlepszy chleb w Wieluniu, zwłaszcza z kminkiem czy słonecznikiem). U Krajewskiego na Barycz to samo.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Tak z ciekawości spytam. piekarnia wieluńska "Mastalerz" to jeszcze istnieje?
Bo skoro wątek o jakości chleba to można by jeszcze dodać inne firmy wieluńskie.
Red napisz może z jakiej piekarni w Osjakowie. Dla tych co nie wiedzą to w Osjakowie są cztery piekarnie. Ja domyślam się o której piszesz, ale pewny nie jestem.
Jan Szuster. Takie nazwisko jest na etykiecie.
Zazwyczaj kupuje na Młodzieżowej u Strzały, ale ostatnio po prostu zrobiłem w Intermarche ten zakup przy okazji i to był jak widac błąd.
Chleb od Szustra jeszcze jest zjadliwy... Gorzej z tym, który się "sprzedaje" w kiosku na Dworcu PKS. To dopiero jest rarytas...dla myszy. Po trzech dniach ujawnia się pleśń. Dobry chleb piekli w "ANI" na ul. Joanny Żubr. Niestety, piekarenka już nie istnieje.
Szuster jest w Intermarche, na Dworcu jest Ilonka. Takiej "waty" jak tam to chyba nikt nie robi... Kiedyś jak ciepły chleb był pokrojony i spakowany w woreczek to nie dosyć, że był zaparowany to zrobiła się z niego wielka klucha w skórce. A teraz swój asortyment sprzedają w Kauflandzie,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum