Chcialbym poruszyc temat sytuacji kultury wyzej wymienionej w Wieluniu. Jak pewnie wielu z was zauwazylo w tej kwestii nie dzieje sie nic, mlodzi artysci (nie tylko muzycy) nie maja szans rozwoju na rodzimej scenie, urzad miasta jak i miejscowe media oraz kluby(wlasciwie jeden) nie sa chetne do pomocy mlodym artystom. O ile raperzy jeszcze jakos sobie radza tak o grafficiarzach czy tancerzach nie slychac juz nic. Nadszedl najwyzszy czas aby to zmienic . Wyrazcie tu swoja opinie na temat wielunskiej muzyki jak i calej kulturze hip hop. Pokazcie ilu jest ludzi ktorzy chcieliby uslyszec oraz zobaczyc cos wiecej z Wielunia w lepszej jakosci.
5
Poprawiono 2 błędy ort.
Ostatnio zmieniony przez Archdevil 2010-05-26, 19:25, w całości zmieniany 1 raz
Ja osobiście jestem za tym, aby postawić u nas ścianę gdzieś w centrum lub w pobliżu centrum razem z miejscem dla skate'ów, grafficiarzy, hiphopowców, gdzie legalnie można byłoby posprayować, pojeździć na rolkach, spotkać się, pogadać, wypić piwko itp.
Niestety znając nasze realia można jedynie marzyć...
no wlasnie pomoc ze strony miasta i zaangazowanie nawet ze strony mlodziezy jest znikome, nie ma nawet w wieluniu dobrze rozreklamowanego portalu ogolnoinformacyjnego a co dopiero dotyczacego hip hopu, brak jakich kolwiek koncertow , nic. Jedyna audycja w radiu zw zostala zniesiona, tak zszedl z afisza wlasciwie hip hop w wln po ostatnim koncercie pezeta na dniach wln dwa lata temu. Czas sie zmobilizowac zaczac promowac, przekazywac znajomym pewne informacje
widac ze samo forum nie jest szerzej znane, przydaloby sie takze je jakos wypromowac, moze na poczatek utworzyc podkategorie hip hop w ktorej mozna byloby rozmawiac o albumach, uzewnetrzniac sie ze swoja tworczoscia, wydaje mi sie ze najwieksza moc razenia jesli chodzi o informacje ma radio zw moze moznaby umiescic jakas reklame forum chocby na stronie internetowej, moze umiescic na antenie jakis jingiel, cokolwiek. Czas ruszyc z miejsca
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2010-05-26, 20:02
Z tego co pamiętam to w lasku jest rynna dla skejtów. Jakoś ile razy tam byłem to żadnego nie widziałem.
Widocznie ta jak to nazwałeś "kultura" jest mało powszechna.
przydaloby sie takze je jakos wypromowac, moze na poczatek utworzyc podkategorie hip hop w ktorej mozna byloby rozmawiac o albumach, uzewnetrzniac sie ze swoja tworczoscia, wydaje mi sie ze najwieksza moc razenia
kolego, ale jest tyle innych jeszcze rodzajów muzyki! Nie można się taj szufladkować tym, żeby promować hh a zapominać o innych gatunkach
no przeciez nikt nie mowi o zadnym szufladkowaniu, przeciez mozna utworzyc takze inne podkategorie. Po prostu hip hop zostal zapomniany i wyklety w wieluniu dlatego trzeba to zmienic a przede wszystkim przelamac stereotypy w oczach ludzi i wladz miasta
widac ze samo forum nie jest szerzej znane, przydaloby sie takze je jakos wypromowac, moze na poczatek utworzyc podkategorie hip hop w ktorej mozna byloby rozmawiac o albumach, uzewnetrzniac sie ze swoja tworczoscia, wydaje mi sie ze najwieksza moc razenia jesli chodzi o informacje ma radio zw moze moznaby umiescic jakas reklame forum chocby na stronie internetowej, moze umiescic na antenie jakis jingiel, cokolwiek. Czas ruszyc z miejsca
Forum jest wystarczająco znane Kategorie pasujące do hiphopu to hobby czy muzyka - można pisać do woli. Nie znam strony z regionu wieluńskiego, która jest lepiej wyszukiwana przez google niż forum
Na SS swego czasu też była rampa. Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę- ale wytrzymała max 2-3 sezony.
Dokładnie. Może ktoś ma informacje, dlaczego została usunięta? Tylko nie piszcie, że ze względu na budowę nowych bloków, bo to akurat czasowo różniło się paroma latami.
moze i forum jest popularne ale napewno nie wsrod mlodziezy, trzeba to zmienic, ogolnie przydal by sie serwis informacyjny w innej formie, forum mogloby byc jako dodatek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum