Wysłany: 2010-06-15, 13:48 Re: VIII Ogólnopolski zlot smarta w Wieluniu
basteks napisał/a:
W dniach 3-6 czerwca 2010 (następny weekend) odbędzie się w naszym mieście VIII Ogólnopolski zlot smarta w Wieluniu
5 czerwca będzie dniem otwartym zlotu dla mieszkańców Wielunia
Sobota 5.06.2010r - targowisko miejskie przy ulicy Zielonej
Serdecznie zapraszamy
... zaproszenie zostało przyjęte... i ja tam byłem (itd) !!!;) Ogólnie było naprawdę ciekawie. Bardzo lubię motoryzację, więc chętnie wybrałem się z rodzinką by pooglądać cudeńka (pomimo braku piwa !!!:) Imprezka jak dla mnie udana. Nie obyło się jednak bez małego "ale", który dość mocno mnie zaskoczył i spowodował, że czuję duży niesmak... Chodzi o to, że według mnie tego typu impreza polega na tym aby mieć możliwość pooglądania samochodów zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz...tym bardziej, że jak basteks napisał - sobotnia impreza była otwarta dla wszystkich i w dodatku była "zaproszeniem".
Zaczęliśmy więc podziwiać samochody .... i .... przy pomarańczowym smarcie zostaliśmy niemile zaskoczeni... (nie było kogo zapytać) więc zastosowaliśmy ogólnie przyjęty zwyczaj, panujący na tego typu zlotach, że pojazdy OTWARTE są zachęceniem zwiedzających do ich kulturalnego oglądania - niestety nie wiedziała o tym chyba właścicielka "pomarańczy" (może to był jej pierwszy zlot ? !!!:) .... no i zostaliśmy z niego wyproszeni... było to dla mnie bardzo niesmaczne, gdyż poczułem się jak złodziej, który został przyłapany na tym jak kradnie auto. Bardzo niemiłe uczucie !!!:(
Chciałbym zapytać organizatorów po co w takim razie są zaproszenia na tego typu imprezę, skoro podejście niektórych "wystawców" jest takie niesympatyczne ? Na drugi raz trzeba zrobić imprę zamkniętą i nie będzie problemu z takimi co "chcą oglądać" !!!:)
Muszę też powiedzieć, że honoru imprezy uratował kierowca czarnego GPU79TT, który okazał się bardzo sympatycznym "gościem" i nie widział, żadnych problemów byśmy mogli zobaczyć samochód. Nie miał też nic przeciwko by zrobić sobie kilka fotek, bo samochodzik był naprawdę fajny !!!;) Brawo dla tego kierowcy - tak powinna wyglądać prawdziwa radość z posiadania smarta, a nie przyjechać na zlot tylko po to by "pokazać się w smarcie" !!!;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum