Wysłany: 2010-06-24, 17:36 Spotkanie z autorem biografii Lecha Wałęsy
W środę 30 czerwca odbędzie się spotkanie z Pawłem Zyzakiem autorem kontrowersyjnej biografii "Lech Wałęsa - idea i historia. Biografia polityczna legendarnego przywódcy 'Solidarności' do 1988 roku"
PAWEŁ ZYZAK
30 czerwca 2010 (środa)
godz. 17.00
Cech Rzemiosł Różnych
Wieluń, ul. Targowa 1
Paweł Zyzak - Urodził się w 1984 r. w Żywcu, mieszka w Bielsku-Białej. Jest absolwentem historii na Uniwersytecie Jagiellońskim. Autor publikacji: "Lech Wałęsa - idea i historia. Biografia polityczna legendarnego przywódcy 'Solidarności' do 1988 roku". Publikuje w dwumiesięczniku "Arcana" oraz "Gazecie Polskiej", "Niezależnej Gazecie Polskiej" i "Nowym Państwie".
Z całą pewnością nie będzie nudno. Serdecznie wszystkich zapraszam
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-06-24, 21:53
Wieluń na co dzień nie jest bardzo ciekawym miastem. Każde wydarzenie ma więc swoją wartość. Ja na pewno się wybiorę. W ostatnim czasie, mimo potencjału, brak tego typu inicjatyw w Wieluniu.
Spotkanie z PAWŁEM ZYZAKIEM autorem kontrowersyjnej biografii "LECH WAŁĘSA. IDEA I HISTORIA", która rok temu wywołała medialną burzę i skazała na banicję jej autora!
Środa 30 czerwca godz. 17.00, Cech Rzemiosł Różnych w Wieluniu
Jesteś sceptykiem teorii Zyzaka? Chcesz posłuchać o najnowszych dziejach swojego kraju? Chcesz podyskutować? Przyjdź koniecznie i zabierz znajomych!
Następnym razem proponuję skorzystać z opcji "szukaj", a najlepiej zapoznać się z REGULAMINEM tego forum, zanim założy się temat, który już istnieje.
Ferbik
_________________ riposta
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2010-06-26, 10:48, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-11-13, 13:56
Żeby te nagrody zrozumieć, trzeba znać biografia kogoś tak wielkiego i wspaniałego jak Józef Mackiewicz. Byłbym przeciwko gdyby ktoś zarzucił Pawłowi Zyzakowi jakieś kłamstwo, czy nierzetelność. On pokazał to co znalazł we wspomnieniach ludzi. Jest wspaniałym, skromnym człowiekiem, bo znam go osobiście. Imponuje mi jego odwaga. To w pewien sposób wzór. Już dziś nagradzany, a w przyszłości pewnie nie raz jeszcze wspominany.
Wysłany: 2010-11-13, 20:53
Przed młodzieńcem wiele bram uchylonych, wszak jest już w pewnych środowiskach idolem.
To nie nowość, że dzięki rzucaniu błotem w jakieś ikony zdobywa się popularność.
Dla mnie jednak nie jest to odwaga, ale buta, arogancja i koniunkturalizm.
Zdumiewające, że anegdoty i zasłyszane historyjki można umieszczać w pracy naukowej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum