R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Alergolog wieluń
Autor Wiadomość
sauce 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2010-06-29, 21:57   Alergolog wieluń

Witam czy orientuje sie ktos czy jest w wln jakis dobry alergolog ktory przyjezdza z jakiegos wiekszego miasta? Albo gdzie mozna isc prywatnie? Bo dzis w medyku mi powiedzieli ze moge isc dopiero 11 sierpnia :D chyba umre do tego czasu..

W ogole alergologow w wieluniu jest jak na lekarstwo. Opieprzylem babke z Medyka ze skoro mam dusznosci i potrzebuje pomocy to powinna mnie skierowac do alrgologa a nie mam czekac kuzwa poltora miesiaca.. ale widac moja przychodnia pierwszego kontaktu ma swoich pacjentow w (słowo wymoderowano).. a pojde do lekarza ogolnego co nie ma pojecia o alergii to chrzanie.. wole szukac jakiegos co sie zna..

Mrówek 
Moderator

Piwa: 39/17
Wysłany: 2010-06-29, 22:05   

Ludzie - lekarze też mają prywatne życie i mogą korzystać z urlopów. Ja polecam panią Pełkę, która przyjmuje właśnie w Medyku. Prawdopodobnie prywatnie przyjmuje na Ogrodowej. Chodziłem kilka lat do Vademecum na wyszyńskiego, ale tam zawsze dostawałem pakiet standard - tabletki, kropelki a poszedłem do Medyka od razu zalecono mi kuracje zastrzykami. Stosowałem je 2 sezony i już widzę odrobinę poprawy, ale wiadomo, że od razu to nie działa.
"Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Postaw piwo autorowi tego posta

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2010-06-29, 22:07   

sauce napisał/a:
Witam czy orientuje sie ktos czy jest w wln jakis dobry alergolog ktory przyjezdza z jakiegos wiekszego miasta

Niestety nie.

Zwykłe problemy alergiczne może i są do zdiagnozowania i wyleczenia/zaleczenia u nas w Wieluniu, lecz akurat polecana przez Mrówka doktor Pełka po 3 wizytach prywatnych poddała się i chciała skierować nasze dziecko do szpitala.
My jeździmy z synem do szpitala im. Barlickiego, do poradni alergologicznej. Niestety przerobiliśmy alergologów tu w rejonie i efektów żadnych.

sauce 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2010-06-29, 22:11   

Mrówek ; nie chodzi o urlop tylko tyle chetnych jest ze tak terminy uwalone..

Ferbik: Tez bylem u Pełkowej 2 razy i mam negatywne wrażenia.. ale jak na wielun to chyba i tak jest jedna z lepszych ( albo jedna z moze 3) ;p

HeaVen 
Przyjeżdża na zakupy
Kolba

Wysłany: 2010-06-29, 22:32   

Opisz swoje dolegliwości to możliwe że ci pomogę.. własne doświadczenie ;] (astma i alergia)

sauce 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2010-06-29, 22:57   

Popsrostu katar non stop, uzalezniony jestem od kropli otrivin..non stop w siebie to laduje i bez zakropienie nie usne bo jak sie klade od razu mi zapycha nos. A ostatnio objawy sie nasilily, czesciej kropilem, wiec sluzowka wysuszona..krew z nosa leci co chwile..<mozna powiedziec ze ciurkiem). Co sie staram wysmarkac to znowu podrazni i leci.. gardlo boli juz ponad 2 tygodnie i mimo masy tabletek nic nie pomaga.. a na dwor jak wyjde na ten upal to juz w ogole masakra. Jestem uczulony na pylki traw i kwiatow wiec ciezka sprawa..do tego kurz.. chyba czas sie odczulac bo jak tak dalej pojdzie to marnie skoncze,,

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2010-06-29, 23:01   

sauce, miałeś robione badania alergiczne, spirometrię? Weź zadzwoń sobie do poradni w Łodzi, o której pisałem i zarejestruj się. Tu nie ma co gdybać i przeprowadzać doświadczeń.

HeaVen 
Przyjeżdża na zakupy
Kolba

Wysłany: 2010-06-29, 23:16   

spirometria przy alergii> raczej przy astmie się bada wydolność płuc ;)
jeżeli chodzi o krople do nosa to spróbuj Avamys, są one to typowo przeciwalergiczne.
jeżeli chodzi o odczulanie to jestem skłonny polecić. Odczulam się juz 5 lat i jest diametralna zmiana. Tyle że u mnie występuje także astma więc u mnie objawy są inne, mianowicie duszności.
A jeżeli chodzi o gardło to ci nie pomogę, bo nigdy nie miałem takiego problemu.

renia 
Przyjeżdża na zakupy
blondynka ;)

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-06-30, 18:41   

Ja takze jestem alergikiem i od kilku miesięcy chodzę na wizyty do Sanmedu,do dok.Świderskiej. Radzę ci iść do lekarza ogólnego po skierowanie i zadzwonić do Sanmedu;
438438322

sauce 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2010-06-30, 19:00   

A jestes zadowolona z leczenia tam?

renia 
Przyjeżdża na zakupy
blondynka ;)

Wysłany: 2010-07-01, 17:12   

Tak. Pani dok.Świderska jest bardzo miła i zawsze pomaga.

vanilia1000 
Dojeżdża PKSem

Piwa: 4/1
Wysłany: 2010-07-19, 09:23   

sauce, polecam też krople buderhin nie podrażniają śluzówki i jak dla mnie są o niebo lepsze. Tylko trzeba na nie receptę.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi