Wczoraj odwiedziłem miejsce pod tajemniczą, ale jakże swojską nazwą "Stodoła" w Kraszkowicach. Cóż... po tych dwóch członkach złączonych w jedno nastawić mogłem się tylko bardziej w stronę taniej wiejskiej imprezki. Już wchodząc do lokalu obsługa swoją wysoką kulturą osobistą dała mi do zrozumienia, że nie jest to typowa wioskowa przytupajka. Ochrona przeszła moją pozytywną weryfikację. Tak samo było z barmankami. Żadna z nich nie traktowała swojej pracy tak, jakby to była tylko praca. Miłe dialogi, żarty to jest to, czego brakuje większości obsługi w wielu lokalach. Teraz o samym wnętrzu: jeśli ktoś był w Lalce i ten pub mu się podobał, to tutaj przy wejściu trzeba uważać, bo można sobie przydepnąć szczękę. Parę fotek wrzucę jutro, bo jak zwykle nie wziąłem aparatu. Ceny. Nie zachwycają, bo raczej są ściągnięte z centrum dużego miasta, ale na szczęście zostały zrekompensowane właśnie przez wystrój, miłą obsługę i zespół rockowy na żywo. Takiego klubu brak niestety w Wieluniu, ale cieszę się, że powstał 12km od naszego miasta. Jest to doskonała alternatywa dla ludzi, którzy nie chcą spotykać na imprezie swojego młodszego sąsiada, który jeszcze w południe bawił się wkoło bloku w chowanego z kolegami. Jak dla mnie 100doła to strzał w dziesiątkę.
To nie jest dyskoteka na szczęście. Byłem pod dużym wrażeniem występu zespołu, jak i pokazu barmańskiego. Jest jedno duże pomieszczenie z miejscem do tańczenia i sceną. Ludzi nie liczyłem, bo pojechałem się zrelaksować ze znajomymi a nie przeprowadzać sondaże Tak jak pisałem: wrzucę jutro parę fotek, to zobaczycie jak to wygląda.
Mam nadzieję, że właściciel pójdzie właśnie w tę stronę i będzie organizował jakieś koncerty itp., bo pomysł moim zdaniem świetny i właśnie wypełniła się dość duża luka w branży klubowej w naszym regionie.
Zdjęcia dzięki uprzejmości Piotra Pabisiaka - www.piotrpabisiak.com
Piotrek ma również swoją wystawę w tym klubie, która potrwa jeszcze przez miesiąc - jak zresztą widać na poniższych zdjęciach fotografie na ścianach lokalu też dodają smaczku klimatowi.
Ciekaw jestem Waszych opinii
Pomógł: 13 razy Dołączył: 26 Sie 2009 Posty: 1171 Skąd: Skąd?
Wysłany: 2010-07-05, 17:05
Słyszałem o otwarciu tego lokalu. Jedyną rzeczą na którą moi znajomi narzekali to tylko ceny. Czy faktycznie są jak z kosmosu? Piwo => 8pln? Wejście => 20pln?
Słyszałem o otwarciu tego lokalu. Jedyną rzeczą na którą moi znajomi narzekali to tylko ceny. Czy faktycznie są jak z kosmosu? Piwo => 8pln? Wejście => 20pln
Wejście 20zł - i dużo i mało. Z jednej strony na nasz rynek to dużo, z drugiej, przy muzyce na żywo i nie jest do ZK (zmieniacz kompaktów), tylko zespół grający naprawdę wysoką półkę muzyczną, do tego dochodzi odstraszenie ceną zwykłej ortalionowej młodzieży - to myślę, że akurat.
Piwo różnie, od 5 do chyba 9PLN, także tyle, co w większości knajp, czy na ogródkach.
Nie wiem natomiast, czy wejściówka w wysokości 20zł to stała cena, ale wkrótce się dowiem
no ze zdjęć moge powiedziec ze jestem pod wrazeniem, z plakatu i z nazwy klubu muzycznego bylem z dystansem nastawiony ale teraz moge powiedzec ze jezeli lokal bedzie dobrze prosferowal to zawitam tam i sam ocenie:)
Oficjalna informacja od właściciela: z tego co rozmawiałem - bilety będą przeważnie po 10zł, tylko w weekendy, w tygodniu będzie otwarte bez opłaty za wstęp od godziny 16.00.
Więcej szczegółów wkrótce.
100doła art.pl nowo otwierany klub muzyczny to scena artystyczno – kulturalna z muzyką sceniczną na żywo. 200 miejsc siedzących, blisko 100 pozycji wyskokowych oraz letni ogród serwujący dania z grilla.
OFERUJEMY UROZMAICONY HARMONOGRAM IMPREZ
W klubie będą miały miejsce koncerty na żywo, cyklicznie tematyczne spotkania muzyczne z wielu gatunków muzyki, przesłuchania wokalne, występy kabareciarzy, grup teatralnych i innych performerów. Uzupełnieniem oferty muzycznej klubu będą częste wernisaże plastyczne i fotograficzne, wystawy o różnej tematyce.
WARUNKI TECHNICZNE
Tak szerokie możliwości stwarza bogate zaplecze techniczne klubu, Zadbaliśmy o dobre warunki nagłośnieniowe, ciekawe i klimatyczne światła oraz wygodne miejsca siedzące.
KONCERTY
Zapraszamy znanych i nieznanych muzyków. Zakres muzyki jest szerszy, niż sala koncertowa, więc wejdzie prawie każdy, kto ma pomysł i chciałby porządnie zagrać. Wystarczy zadzwonić, a my umieszczamy chętnych w rozkładzie jazdy. Kontakt na stronie internetowej www.100dolaart.pl
PARKIETOWE WYGIBASY
Tańce wypełniają lukę miedzy innymi wydarzeniami, przed nimi i po. Można tańczyć na stołach, barach, krzesłach do dowolnej muzyki i rytmów. To rytuał, więc jeżeli masz ochotę wpadnij zarysować parkiet .
SELEKCJA
Niezmiernie ważną kwestią jest to, iż lokal jest kierowany do osób, które ukończyły 18. rok życia. Właśnie wstęp do klubu jest możliwy WYŁĄCZNIE po okazaniu dowodu tożsamości. Oprócz tego, klub korzysta z dobrodziejstwa tak zwanej DOOR SELECTION, co oznacza, że: OBSŁUGA ZASTRZEGA SOBIE PRAWO NIE WPUSZCZENIA DO LOKALU BEZ PODANIA PRZYCZYN. Mamy głęboką nadzieję, że taka sytuacja pozwoli nam na zapewnienie wysokiego poziomu bezpieczeństwa naszym Klientom oraz odpowiedniego poziomu kultury zabawy w lokalu.
Bez dresów, nieletnich i chamstwa. Tutaj zabawa jest naprawdę wesoła i bezpieczna, i co bardzo istotne, łagodna dla portfela. Jednym słowem: muzyka jaką lubicie, sympatyczna obsługa i bezpieczeństwo.
ZAPRASZAMY
ZAPRASZAMY w piątki i soboty. Imprezy w 100doła art.pl zaczynają się o 19:oo i trwają do białego rana. Surowe designerskie przestrzenie. Przystojni barmani. Opiekuńcze kelnerki. Różna muzyka w zależności od dnia i specjalne wizualizacje. Regularne imprezy muzyczne, w tym tematyczne. Resztę sprawdź sam.... Wstęp 20zł. Liczba miejsc ograniczona, rezerwacja pod adresem klub@100dolaart.pl
Odnośnie przyszłej soboty:
W sobotę zagra zespół DNA z Sosnowca - grający covery klasyków polskiego rocka. Wstęp 10 zeta
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-07-06, 17:38
rafalekjan napisał/a:
Ferbik napisał/a:
DOOR SELECTION
Wreszcie lokal w którym chamstwo i małomieszczaństwo są niemile widziane.
A co taki pajac moze powiedziec po wygladzie podczas selekcji ??
pozwala ludziom wejsc od własnego widzi mi sie..
to raczej wyglada na "podniesienie klasy" tego miejsca !!!
@Ferbik powinnes dodać post sponsorowany jak piszesz takie coś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum